Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Agrest napisał:

1 minutę temu, marulekk napisał:

Pozdrawiam serdecznie wszystkich oraczy 😁

Micha z przodu by gonić z robotą?🤣

To jak pogoń psa za uwiązaną kością🤭

i tak dobrze, że nie za szybą 😉

Opublikowano
19 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Auto się rozkraczyło ?

I kanapki z jajkiem na twardo koniecznie 🤭

Nie. Tydzień wolnego wziąłem i musiałem zostawić chłopakowi co za mnie będzie jeździł 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłopaki jest tutaj jakiś temat o ochronie wód przed azotanami ? Chodzi mi o dotacje na zakup wozu asenizacyjnego , czy są jakieś kryteria odnośnie djp i pojemności itd 

O  nowy rozdział  zaczynasz 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
1 godzinę temu, marulekk napisał:

Ostatni raz sieje na poplon gorczycę, na lepszej ziemi to kurwisko tak wyciągnęło wilgoć że mimo że codziennie pada ostatnio poza wczoraj 10 litry spadło to jest tak sucho twardo , suchą ziemię wyoruje

Najlepiej wogóle nie siać tych poplonów uj one dają. 😥

Opublikowano
24 minuty temu, Łolek napisał:

O  nowy rozdział  zaczynasz 

Czego 🤔, życia tak jak najbardziej

Opublikowano
Luki99 napisał:

1 godzinę temu, marulekk napisał:

Ostatni raz sieje na poplon gorczycę, na lepszej ziemi to kurwisko tak wyciągnęło wilgoć że mimo że codziennie pada ostatnio poza wczoraj 10 litry spadło to jest tak sucho twardo , suchą ziemię wyoruje

Najlepiej wogóle nie siać tych poplonów uj one dają. 😥

No najlepiej jak tutaj u jednego gościa, bez poplonów, bez cięcia słomy, bez obornika, na wiosnę metr saletry lejkiem, orka w kolano i taki efekt, że na IV kl w tym roku już żyto nawet wyginęło.

Opublikowano
29 minut temu, 6465 napisał:

Nie. Tydzień wolnego wziąłem i musiałem zostawić chłopakowi co za mnie będzie jeździł 

Jak już zapowiadałem wcześniej 22 listopada będę miał szkolenie i mam zamiar zajechać na ławeczkę. Pierwszy jest Darek bo po drodze w Twoją stronę😄 Tylko ze to będzie szybka wycieczka bo w godzinach popołudniowych. 

• Like 2
Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Jak już zapowiadałem wcześniej 22 listopada będę miał szkolenie i mam zamiar zajechać na ławeczkę. Pierwszy jest Darek bo po drodze w Twoją stronę😄 Tylko ze to będzie szybka wycieczka bo w godzinach popołudniowych. 

Zapraszam na moje bagienko.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, marulekk napisał:

Bo  się gorczycy  nie sieje-   tylko facelię.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Szymi40 napisał:

Facelia nie nadaje się do późniejszego siania a gorczyca tak, przynajmniej ja tak zauważyłem. Ale ja nie czekam z orką zimową tylko najpóźniej do 15.10 porobione. Facelia siana w połowie sierpnia to ledwo co urośnie a gorczyca jak ma warunki to do maski w C-330.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
11 minut temu, Łolek napisał:

Zastanawia mnie na uj ci nowa beczka  za 50 tys 

Dofinansowanie bym zgraną na młodego rolnika 60 % ceny netto , taka 4 tys litrów kosztuje 50 tyś 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Szymi40 napisał:

Jak nie- jak tak  ,  potrzebuje  dużo mniej wilgoci  i ogólnie  jest  lepsza. 

Na pewno nie w tempie rośnięcia. Siałem 17.08, Seniorowi 24.08 na oborniku - facelia w poplonie nawet do połowy przedniego koła nie dorosła a gorczyca bez obornika ponad błotnik, na oborniku do samej góry maski. Więcej facelii w poplonie po zbożu nie posieję, no, może po jęczmieniu ozimym to ma sens i w przyszłym roku zasieję, tak jak jeden w tym roku, dorosła fest i zakwitła - ale on siał koło 10 lipca.

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

no niestety 🤷‍♂️ szukam większego jaki polecisz na 30 dojnych 🤔

Przede wszystkim mercedesa wśród schładzalników ,czyli Packo . A pojemność to sobie dostosuj

paco to ja mam...

Opublikowano
8 minut temu, Szymi40 napisał:

Bo się jej nie orze. Tylko zostawia do wiosny i wtedy nawozy i byle gównem wymieszać. W to zaś można już siać, kukurydzę albo i buraki. Ci co u nas buraki uprawiają to czasem orka, w to późny siew gorczycy, a wiosną siew w mulcz. 

• Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v