Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, wlamaj1 napisał:

Producentem czy monterem? Pytam się z ciekawości. Według mnie jeśli silniki, skrzynie biegów, mosty nie powstają w Czechach (może powstają, nie wiem) to nie można Zetora nazywać producentem, w takim wypadku Zetor daje tylko znak firmowy...

O kierwa i wychodzi na to że Fendt ciągnikiem nie jest..... 

• Like 1
Opublikowano

Masz rację wychodzi na to że fendt nie jest producentem i nawet już dawno nie był. A jeśli to takie proste to kup skrzynie, silnik, podnośnik i spróbuj poskręcać w domu w ciągnik. Normalnie tydzień roboty ze śwagrem. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertb napisał:

Masz rację wychodzi na to że fendt nie jest producentem i nawet już dawno nie był. A jeśli to takie proste to kup skrzynie, silnik, podnośnik i spróbuj poskręcać w domu w ciągnik. Normalnie tydzień roboty ze śwagrem. 

Właśnie odwrotnie. Kiedyś nie był a teraz jest. Przedtem silniki były MWM, mosty i skrzynia ZF. Teraz robi swoje.

Fendt był własnie w tym dobry, że np nie brał gównomostów typu Carraro.

Opublikowano
5 godzin temu, hubertb napisał:

I wtedy wchodzę ja ze swoim esiokiem 🤣 

IMG_20221210_095813_829.jpg

• Haha 2
Opublikowano
Dnia 9.02.2023 o 17:35, izydor6280 napisał:

Jakby słonko przypiekło, tur za tyle to używke z fendta idzie kupić, i jeszcze do wkładu 2 tys na głowice i chlodnice, silnik przegrzany był, to nie wiadomo czy więcej by nie trza

Dnia 9.02.2023 o 18:45, daron64 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/ciagnik-ursus-914-CID757-IDT3QzX.html

"Darek nigdy, ale to k**wa nigdy, nie kupuj ciągnika, który robił w lesie"

Malo nie chcą

Dokładnie, za 8045 to za 40 spokojnie wychaczysz

Dnia 10.02.2023 o 15:02, wlamaj1 napisał:

Dziesięć lat temu rejestrowałem ciągnik i w WK nie wołali na mnie kwitka od opłaty skarbowej...

Ja już sie przyzwyczaiłem, co urząd to inaczej

7 godzin temu, daron64 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/sprzedam-case-956xl-CID757-IDT4U7D.html

Biedny ciągnik, tak go skrzywdzić tym malowaniem

No malowanie nie pasuje, może właściciel chciał żeby został fendtem, to mógł turbosprzęgło dołożyć, bo resztą raczej nie ustępuje za bardzo

Opublikowano
7 godzin temu, bratrolnika napisał:

I wtedy wchodzę ja ze swoim esiokiem 🤣 

IMG_20221210_095813_829.jpg

wisz co? weź mu dorób rame ochronną . nabierze takiego efektu wow. no i tam ze dwie lampeczki i kogucik...

Opublikowano

mial ktos doczynienia z przyczepa na wywrot pneumatyczny cos takiego jak to https://www.olx.pl/d/oferta/cena-3-dni-przyczepa-lepsza-niz-hl-8011-orginalna-kassboher-14t-CID757-IDQLqys.html potrzebne tylko do zboża i kukurydzu na ziarno

Opublikowano
rafal3939 napisał:

Podpowiedzcie jak to rozsądnie zrobić, ma być brama zamiast tych 2 drzwi, będzie troszkę węższa. Brak wienca, belki w poprzek co 120. Myślę podwiesić do nich, przyspawać nadproże.

Screenshot_2023-02-12-10-22-10-588_com.miui.gallery.jpg

wykuj najpierw od gory miejsce na belke wsadz tam jakis dwuteownik z jednej z drugiej i jakies slupki od wewnatrz o dopiero rozkuwaj ja jak cos takiego robilem u siebie sciana byla z pustaka i cegla mur podwojny to kupilem taki katownik hutniczy wyspawalem ramke wkulem i wsunalem od sroka i druga od zewnatrz i jak wykulem to je zespawel do kupy razem plaskownikem dosc grubym i wyszla masywna taka futryna

bratrolnika napisał:

@wojtal24 jeśli cena atrakcyjna, to zawsze można wyrzucić siłownik pneumatyczny i zamontować normalny hydrauliczny

te mi to przyszło do głowy tylko rocznik przyczepy 1957 na zabytek jak znalazl 😁😁

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v