Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 godzin temu, pawel885 napisał:

żeby nie było sam mam ciągniki z lat 80

ale jak niedawno pojeździłem 60tką z godzinę to najgorszemu wrogowi nie życzę 

wszystko tak hałasuje jak by w każdy zakątek skzyni/mostu wsypał wiadro nakrętek i to się mieliło ...

kabina niby nowa a w kostki zimno jak na motocyklu w mróz

podnośnik to trzeba w połowie pola wajchą już unosić żeby na uwrociu uniósł 

kierownica szarpie jak by byka za rogi trzymał 

a dajta spokój 

szkoda zdrowia 

i pieniędzy 

stary farmer czy jaki international inna galaktyka podobne pieniądze 

Dlatego Zetor 6211/7211 i pochodne zamiast 60 

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

No to teraz się określ, jest to złom czy zadbana maszyna?

chłopie sam od początku piszesz że to złom, nic takiego nie napisałem  

ja piszę że mimo że dba chucha dmucha to i tak ciężko tym pracować 

z tego nie zrobisz przyjemnego ciągnika nawet jak byś 30 tys w to wsadził 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pawel885 napisał:

chłopie sam od początku piszesz że to złom, nic takiego nie napisałem  

ja piszę że mimo że dba chucha dmucha to i tak ciężko tym pracować 

z tego nie zrobisz przyjemnego ciągnika nawet jak byś 30 tys w to wsadził 

To ty sugerujesz że to złom nie ja, pieprzysz coś o słabym podnoszeniu czy złym układzie kierowniczym jak to jest  jak najbardziej do zrobienia, zawsze można dołożyć wspomaganie i niczym nie będzie odbiegać od ciągnika ze wspomaganiem fabrycznym. Nie wszystkich jest stać na nowe zachodnie padła o starych trupach gdzie problem z częściami nawet nie wspomnę.

Edytowane przez Desperado
  • Like 1
Opublikowano
47 minut temu, Desperado napisał:

To ty sugerujesz że to złom nie ja, pieprzysz coś o słabym podnoszeniu czy złym układzie kierowniczym jak to jest  jak najbardziej do zrobienia, zawsze można dołożyć wspomaganie i niczym nie będzie odbiegać od ciągnika ze wspomaganiem fabrycznym. Nie wszystkich jest stać na nowe zachodnie padła o starych trupach gdzie problem z częściami nawet nie wspomnę.

Tylko jak zaczniesz poprawiać siuntkę to w końcu zrobisz z niej Zetora. A zmienić dosłownie trzeba prawie wszystko. Jeśli już jest w domu i wymaga remontu to można poszaleć i coś tam poprawić. Prawda jest niestety taka że siuntka to stary złom do którego nie ma części logicznej jakości. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Desperado napisał:

jak to jest  jak najbardziej do zrobienia,

no właśnie , ciągle coś, miałem ursusy 2 to wiem  

pisałem już 

mam stare zachodnie ciągniki ok 15 lat i zapomniałem już co to wymiana pompy wody hydrauliki co 3 lata 

remonty skrzyń, podnośnika przodka i co tylko ...

• Like 1
Opublikowano

Sam mam 3 ursusy, robią dosyć sporo a jakoś nie robię im kapitaliki co rok. Teraz jednemu hamulce. Drugiemu trzeba wymienić atak ale on już swego czasu na siebie zapracował więc wcale mnie to nie dziwi. W jednym trzeba wymienić jeden zatrzask w skrzyni i można by wytulejowac podnośnik. Jak na średnio 100mtg rocznie nie jest to chyba dużo. 2 lata temu robiły jeszcze po 160 co jak na kilkudziesiecio konne prawie 50 letnie ciągniki uważam że jest sporym przebiegiem 

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał:

My kiedyś mieliśmy c330m to uszczelka pod głowicą 2 razy w roku, skrzynia, pompa wody raz na dwa lata.

A ile razy była głowica planowana i blok? Skrzynia w emkach to inny temat. Silnik był na wodzie? Pompy jakieś lepsze czy najtańsze byle była? 

Opublikowano
24 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Sam mam 3 ursusy, robią dosyć sporo a jakoś nie robię im kapitaliki co rok. Teraz jednemu hamulce. Drugiemu trzeba wymienić atak ale on już swego czasu na siebie zapracował więc wcale mnie to nie dziwi. W jednym trzeba wymienić jeden zatrzask w skrzyni i można by wytulejowac podnośnik. Jak na średnio 100mtg rocznie nie jest to chyba dużo. 2 lata temu robiły jeszcze po 160 co jak na kilkudziesiecio konne prawie 50 letnie ciągniki uważam że jest sporym przebiegiem 

A ile razy była głowica planowana i blok? Skrzynia w emkach to inny temat. Silnik był na wodzie? Pompy jakieś lepsze czy najtańsze byle była? 

To był  początek lat 90. Części pewnie były z Ursusa albo innego POMu. Pewnie że na wodzie, kto lał wtedy płyn.

Opublikowano
34 minuty temu, superfarmer02 napisał:

W jednym trzeba wymienić jeden zatrzask w skrzyni i można by wytulejowac podnośnik.

W ramach ciekawostki, 13 lat temu wykręciłem jeden zatrzask by pokazać że to nie on jest odpowiedzialny za "wyskakiwanie biegu". Wiec jeśli po to masz go wymieniać to daruj sobie. 

Opublikowano
21 minut temu, szymon09875 napisał:

Wiem, tyle z gadki wywnioskowałem i po tym co rozmawialiśmy. Mam jeszcze na oku matbro z teleskopem łamana. Orientuje się ktoś jak z częściami do tego?

Zadzwoń do młodego Sygnowskiego to Ci powie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v