Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Krzysztof81 napisał:

Cenić  to sobie można  ale jeszcze znaleźć  debila  co to kupi. Ja szukam kombajnu i widzę że niektórzy ogłaszają  się po 2 lata,bo chcą jakieś  chore  pieniądze, których nikt w życiu nie zapłaci. 

Bo cała sztuka sprzedawac ,nie sprzedać

Opublikowano
4 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

No to 26km, krócej nie mam do Ciebie.

Sprzęt potrzebny jak to się mówi pare godzin w roku ... to sam nie będę się  porywał.

Zmień dostawcę wapna. Dobry dostawca przywiezie wapno i użyczy konkretny rozsiewacz. 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nie pier**la się z cenami

Screenshot_20231222-174231_copy_432x960.png

Ciekawe

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Świecą, szybko padają, co zaoszczędzisz na prądzie wydasz na lampy.

• Like 3
Opublikowano
22 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Adam muszę Cię przeprosić

Jakby miał UG tur to po co inny

Unia tur nie jest zły, odkładnie XXL albo longi, odpowiednio wysoka prędkość i też ładnie orze. Ja miałem na sprężynie, ale był tylko tymczasowym, bo cały czas szukałem obracalnego 

Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Kupiłem jedną na próbę za 12zł chyba. Nie wiem czy tydzień świeciła

Ale ktoś na fb pisał że odgadł przyczynę szybkiego palenia się. Lampy nie mają gdzie odprowadzać ciepła, a prawie każdy przykręca je bezpośrednio do ściany. Podobno od kiedy dał dystanse problem się skończył

• Like 1
Opublikowano
51 minut temu, superfarmer02 napisał:

To co innego polecenie? Warunek to mocne światło ale nie bardzo rażące 

Ja na pomieszczenie ~60m², to pozakladalem stare zwykle oprawy, tylko dałem żarówki ledowe, odpowiedniki 150 - 4szt pod sufitem. Mam jeszcze 2 oprawy hermetyczne że świetlówkami 2x150cm, to ich już praktycznie nie włączam w ogóle, chyba, że coś bezpośrednio pod nimi robie

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v