Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

U nas teraz policja stoi w każdym zabudowanym - @Pomorzanin1222 widziałeś jakiej wielkości jest moja wieś (moja chata jest już tak za połowa wsi), to mają u nas 4 miejsca, w których kontrolują. Do tego od uja młodych i napierdalaja mandaty. Nawet służbowe auta nam kontrolują, tzn nie mówię, że mają tego nie robić, ale potrafią stawać koło wyjazdu z firmy, całkiem przypadkowo, akurat jak zmiana wyjeżdża. Ale jak się z nimi zagada, to oczywiście nie jest pod nas robione

Opublikowano
19 minut temu, daron64 napisał:

U nas teraz policja stoi w każdym zabudowanym - @Pomorzanin1222 widziałeś jakiej wielkości jest moja wieś (moja chata jest już tak za połowa wsi), to mają u nas 4 miejsca, w których kontrolują. Do tego od uja młodych i napierdalaja mandaty. Nawet służbowe auta nam kontrolują, tzn nie mówię, że mają tego nie robić, ale potrafią stawać koło wyjazdu z firmy, całkiem przypadkowo, akurat jak zmiana wyjeżdża. Ale jak się z nimi zagada, to oczywiście nie jest pod nas robione

Myślałem że tylko w moich rejonach policja nie patrzy i służbowe czy cywilne na ua wszystko po kolei, ostatnio gadałem z jednym to Jelcza trzepala im policja i szukała w dowodzie ilość pasażerów....

Opublikowano
3 minuty temu, Janeczko napisał:

Myślałem że tylko w moich rejonach policja nie patrzy i służbowe czy cywilne na ua wszystko po kolei, ostatnio gadałem z jednym to Jelcza trzepala im policja i szukała w dowodzie ilość pasażerów....

Bo z kierowców jest najłatwiejsza kasa😡

Opublikowano
41 minut temu, daron64 napisał:

nie zebym tesknil ,ale i u nas by sie przydalo bo jezdza jak wariaci..kiedys pod szkola czesto czatowali,roznioslo sie i teraz zmienili rewiry na dalekie.niestety..

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nawet służbowe auta nam kontrolują, tzn nie mówię, że mają tego nie robić, ale potrafią stawać koło wyjazdu z firmy, całkiem przypadkowo, akurat jak zmiana wyjeżdża.

Mundurowi mundurowych kontrolują?

Opublikowano
15 minut temu, Janeczko napisał:

Jest powiedzenie " chcesz robić wyniki, kontroluj ciągniki"

u mnie mogą kontrolować - wycieków nie ma, hamulce i światła są, kiedyć się za to wzięli, to się skończyło grubszą aferą jak ktos zrobił fotki, jak do radiowozu jakieś napoje ze sklepu wnoszą

na zasadzie "wy nie ruszacie naszych, my nie ruszamy waszych" trwa względny spokój

trzeba pamiętać, że na funkcjonariuszy też sa przepisy

na tej samej zasadzie straż leśna zostala usadzona

Opublikowano

Nie cierpię policjantów najczęściej poczują władzy i uważają się za nie wiadomo kogo.Miałem kiedyś z jednym przejścia młodszy odemnie nie znał wogole przepisów dał mi 3 tysiące mandatu za brak przeglądu chociaż był przegląd ale u nich w systemie mieli pierdolnik i figurował mój samochód że nie ma odwołałem się i umorzyli mi ten mandat

Opublikowano
1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Jak ktoś fest za***rdala, to ja tam nie mam zamiaru nikogo bronić. Swoim prywatnym jeżdżę różnie, ale jak jestem w robocie, to nie odwalam nic i jeżdżę przepisowo. No ale jak płacą u nas mandaty za przekroczenia prędkości służbowymi, tzn że policja ich zmierzyła. A do momentu pomiaru nie wie ile jedziesz, także skoro w ogóle mierzą, to mają widocznie założenie, że traktują służbowe auta, jak każde inne. No i żeby nie było - a czemu mieliby niby ich tak nie traktować. Bardziej chodzi mi o to, że mityczne stare czasy się skończyły już dawno.

1 godzinę temu, jacus napisał:

nie zebym tesknil ,ale i u nas by sie przydalo bo jezdza jak wariaci..kiedys pod szkola czesto czatowali,roznioslo sie i teraz zmienili rewiry na dalekie.niestety..

Tylko wiesz jak to działa - na takiego, co za***rdala to najpewniej akurat nie trafia, a Ty się zagapisz i wjedziesz 62 (od nas chłopak niedawno przekroczył o 12km/h i mu dowalili - prywatnym autem) w zabudowany i akurat będą stali. A jak gdzieś wiesz, że coś się dzieje, to jest coś takiego jak internetowa (czy tam interaktywna) mapa zagrożeń. Wchodzisz sobie i zaznaczasz konkretne miejsce i co tam się dzieje (katalog jest bardzo szeroki, nie tylko kwestie "drogowe"). Kiedyś rozmawiałem z jednym patrolem, co mi pod domem czesto staje i pytałem z czego wynika, że w takiej wiosce stają, to mówili, że jak mają zgłoszenia na tej mapie zagrożeń, to muszą na nie reagować i pokazują się później w tych miejscach.

54 minuty temu, Janeczko napisał:

Jest powiedzenie " chcesz robić wyniki, kontroluj ciągniki"

U nas mówią "jest ciagniczek, jest wyniczek"

39 minut temu, witejus napisał:

Normalnie. Tzn "rutynowych kontroli" to może nie robią, ale jedziemy służbowym autem, stoi policja i normalnie strzelają suszarka do nas. 

Ale żeby nie było - jest sporo osób, które munduru nosić nie powinny. Z jednej strony tacy, którzy nigdy w życiu nie powinny mieć żadnej "władzy",  bo im odpierdala (połowica opowiadała, jak jej koleżanka z drogówki mówiła, jak jakiegoś dziadka kontrolowała i nie miała się o co przypierdolic, to kazała mu z szyby resztki starej naklejki z rejestracją zdrapywać, bo było niedokładnie zdrapane..). A z drugiej strony trafiają się (najczęściej młodzi), co jak dostana legitymację to ręki, to myślą, że wszystko im wolno. Skrajności są raczej zawsze złe.

Opublikowano
witejus napisał:

Nawet służbowe auta nam kontrolują, tzn nie mówię, że mają tego nie robić, ale potrafią stawać koło wyjazdu z firmy, całkiem przypadkowo, akurat jak zmiana wyjeżdża.

Znam przypadek ze mundurowy drugiemu prawko zabrał...

Opublikowano
37 minut temu, Pomorzanin1222 napisał:

Nie cierpię policjantów najczęściej poczują władzy i uważają się za nie wiadomo kogo

Nie wszyscy - w każdej grupie zawodowej znajdziesz ludzi normalnych i znajdziesz zjebow, znajdzie ludzi sumiennie wykonujących swoje obowiązki i leserów. A to, że złe przykłady mocniej zapadają w pamięć, to inna kwestia

A tak w ogóle - jak macie poorganizowane przedłużacze? Bo mam parę takich cięższych siłowych i nie wiem, co z nimi zrobić - wieszaki jakieś szersze, żeby się nie zaginaly, czy rzucić w kat i zapomnieć?

IMG_20231129_103836121_copy_2040x1148.jpg

Opublikowano
5 minut temu, daron64 napisał:

A z drugiej strony trafiają się (najczęściej młodzi), co jak dostana legitymację to ręki, to myślą, że wszystko im wolno.

Ja miałem do czynienia na drodze z młodymi i były to przemiłe chłopaki, a mieli za co mnie łupnąć po kieszeni i nie jest to sarkazm a szczera prawda

Opublikowano

Ścian mi już braknie. Od kiedy kupiłem te kable z 5 lat temu, to ani razu ich nie użyłem, ale wierzę, że przyjdzie ten moment, kiedy będę mógł powiedzieć "ahaaaaaaa w końcu" 😅 

Ale felg mam od ch*ja - od przyczep itd, faktycznie w końcu się przydadzą.

@witejus

Bo to tak jak że wszystkim - zależy jak trafisz. Jeden jest człowiek, a drugi za byle gówno będzie się chciał przypierdolic. Pamiętam jak kiedyś z lasu wracaliśmy - ojciec, dziadek, ja, brat - wszyscy w zetorku - zetorek bez przeglądu, dwie przyczepy bez przeglądu. Patrzymy - jedzie drogówka. Zatrzymali nas, to sprawdzili tylko czy ojciec jest trzeźwy i czy ma prawko na ciągnik. Ciągnik co prawda był ubezpieczony, tylko bez aktualnego przeglądu, to spojrzeli na dokumenty i powiedzieli, że na dwie osoby rejestrowany, to żeby tyle było w ciagniku. I pojechali dalej. A mógł cały zestaw gdzieś na parking pojechac

Opublikowano

Jak człowiek się nie rzuca do policji tylko z pokorą przyjmuje mandat za wykroczenie to często idzie dostać upomnienie gorzej jak od razu z mordą, nagrywanie pyskowanie to od razu mandat z górnej półki.  Ale to jak Daron mówi wszędzie są ci normalni i wynikowcy. Choć w sumie bardziej bym się martwił o WOTy...

• Like 1
Opublikowano

Normalnie. Tzn "rutynowych kontroli" to może nie robią, ale jedziemy służbowym autem, stoi policja i normalnie strzelają suszarka do nas. 

Eeeee tam w 1995 jechałem konwojem z wozami łączności ( na budach moduły krypto do tajnego dowodzenia) z Braniewa do Zegrza. Przed Warszawą wpadliśmy na blokadę, bo podobno gdzieś koło Płońska nie zatrzymaliśmy się patrolowi na E7. Wozy w konwoju , konwój z bronią i amunicją. Postaliśmy trochę przed blokadą, gliniarze pokazali że mają broń, ja pokazałem AK47. W końcu któryś wylazł zza samochodu piznął czapką o szosę i zaczął wrzeszczeć żeby dowódca konwoju też wylazł bez broni bo on już nie wie o co kaman. No to polazłem i mówię że zostało mi mało czasu aby dotoczyć się do Zegrza i przekazać wozy pod ochronę warty, albo będą ich pilnować sami na parkingu policyjnym. No i zyskaliśmy radiowozy na bombach z przodu.

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

ja zbieram stare piasty, które się nie rozpadną, przykręcam felgę , kawałek korbki i zwijak na wąż czy kabel w sam raz

Ja na tyle rzadko tego używam, że przeżyje bez zwijała, ale gdzieś uporządkować muszę, a felgi faktycznie powinny zrobić robotę.

1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Jak człowiek się nie rzuca do policji

Choć w sumie bardziej bym się martwił o WOTy...

Z wlasnego doświadczenia Ci powiem, że mało jest rzeczy bardziej wkurwiajacych niż ktoś, kto zaczyna cwaniakowac. Jeszcze do tego 90% takich ludzi, to osoby, które nie mają pojęcia o czym mówią, ale na YT się naogladali i będą się popisywac. Ehh za dużo by pisać. Ale tak jak mówisz - jak chcesz coś ugrać, to bądź spokojny, kulturalny - napewno nie zaszkodzi, a może pomoże. A jak od razu ktoś z morda wyskakuje, to nie ma nawet co liczyć, że ktoś się "zlituje". 

Co do wotów, to ostatnio jakieś szkolenie im robiliśmy, to powiem Ci (przepraszam, że generalizuje i krzywdzę tym sporą część osób tam służących), ale nie poczulem się po tym spotkaniu bezpieczniejszy. 

Opublikowano
6 godzin temu, Grzechooo napisał:

Części samochodowe to temat rzeka, w wielu przypadkach jest parę rodzajów do jednego modelu, a między markową a chińską to może być i 2-3 krotna różnica w cenie. Kupisz na allegro dasz mechanikowi, samochód rozebrany a część nie będzie pasować i co wtedy? Mechanik też czekał nie będzie aż Ci odpowiednią część przyjdzie z allegro bo on wtedy stoi z robotą a koszta lecą szczególnie w dzisiejszych czasach.

Dla własnego zdrowia i lepszego samopoczucia, to mechanik kupuje części, nie ma później wymówek, że nie taka, czy jakaś lipa. Części kupuję jak sam wymieniam.

5 godzin temu, daron64 napisał:

Mieszkam przy DW i mogę coś powiedzieć na temat zachowań kierowców w obszarze zabudowanym, zakręt, słaba widoczność i spróbuj wyjechać ciągnikiem żeby jakiś napaleniec nie strąbił. Chłopaki w BMW są częstym gościem i na brak jeleni nie narzekają.

Opublikowano

a ja mieszkam przy dw na prostym odcinku 🤦 z jednej strony wpadają w wieś z drugiej po przejechaniu kilku km krętą drogą wyskakują na prostą... widziałem jak tirem pędził prawdopodobni około 120 wyprzedzając osobówki....

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Co do wotów, to ostatnio jakieś szkolenie im robiliśmy, to powiem Ci (przepraszam, że generalizuje i krzywdzę tym sporą część osób tam służących), ale nie poczulem się po tym spotkaniu bezpieczniejszy. 

Ja niestety mam ciągle z nimi styczność i to jest tragedia w 90% a oni jeszcze mają teraz możliwość zrobienia pozwolenia na broń w celach obrony koniecznej to będą dopiero cyrki... Ehhh

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v