Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Już z tj konstrukcji w internetach cisną, ja też, weź tym skręcaj, jeździsz jak byś czołg ciągnął

14 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak by co to cena jednak w zlotówkach...

Screenshot_2023-01-15-14-35-48-590_com.facebook.katana.jpg

Zdjęcie też ze szwecji, jestem ciekaw czy dalej stoi czy nie, b o chyba mignął mi w ogłoszeniach 

Opublikowano
1 minutę temu, igor10246 napisał:

Już z tj konstrukcji w internetach cisną, ja też, weź tym skręcaj, jeździsz jak byś czołg ciągnął

Zdjęcie też ze szwecji, jestem ciekaw czy dalej stoi czy nie, b o chyba mignął mi w ogłoszeniach 

Raczej wątpię bo z c-330 stoi 

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ktoś może wie od czego to może być sprzęgło? Nadało by się jako zabezpieczenie do kosiarki sądowniczej? 

Screenshot_2023-01-15-15-39-33-444_com.facebook.orca.jpg

W sądach będziesz porządki robił? Tam to i bez sprzęgła takim żelazem zrobisz robotę.

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Raczej działki budowlane, nieużytki a tam niewiadomo co się trafi to lepiej coś mieć

To kup wałek wom ze sprzęgłem i sprawa rozwiązana.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Rób trzydziestką, tam sprzęgło robi za zabezpieczenie 🤦‍♂️

Taaa, już tak kiedyś przy glebogryzarkę było. Skończyło się na remoncie skrzyni w ciągniku 

1 minutę temu, 6465 napisał:

To kup wałek wom ze sprzęgłem i sprawa rozwiązana.

Tyle że to drogie... 🤭🙈

Opublikowano
jahooo napisał:

znam takie adresy, gdzie żadna nawigacja nie zaprowadzi, ja nie zadzwonisz do właściciela i nie powie, niestety

Jak jechałem po kosiarkę to też skrótem przez wąwóz prowadziło😉

Opublikowano

zdjąłem je ze swojej przyczepy, jedna miała iść na zapas, i jedna jest ruska kama, niezniszczalna, tylko z niej powietrze uchodzi - 2-3 tygodnie i trzeba dopompować

tylko wszystkie są 900

Opublikowano
5 godzin temu, KlimekPL napisał:

Tak jak wczoraj dzwoniłem o owies. Gość sam bez strachu napisał w ogłoszeniu, że do siewu i podał nazwę odmiany. No to dzwonię i pytam o MTZ i siłę kiełkowania. A on, że nie wie ale na pewno dobre bo po centrali i sam też będzie tym siał. I tłumaczę mu, że potrzebuję tych danych żeby wiedzieć ile zasiać to aż zbaraniał i nie wiedział o co mi chodzi. Poprosiłem, żeby zważył mi tysiąc nasion to wtedy wezmę jakieś 3 tony (cena oczywiście wyższa niż rynkowa). To stwierdził, że nie będzie się w to bawił (zważenie 1000 nasion to 10 minut roboty i wszystko wiesz). Generalnie to sam bym mógł pojechać i zważyć ale mam 100km w jedną stronę, jak by to było 10km to pewnie bym tak zrobił. No ale coś tam jeszcze mu mówię, że ja sieję w sztukach na metr a nie w kilogramach i dlatego muszę znać takie dane jak ZK i MTZ. A on mi na to, że do takiego siewu trzeba mieć nowy profesjonalny siewnik a on takiego nie ma i zawsze siał w kilogramach. 

Chyba rzeczywiście skuszę się na kwalifikat bo jak sobie podliczyłem to nie wyjdzie jakoś dużo drożej a pierdzielenia się mniej.

Ja sprzedawałem tone żyta bo tyle mi gdzieś zostało. Pierwszy odsiew po centrali. Dzwoni ktoś w twoim stylu, żeby mierzyć, ważyć itp. Ja ch.. na to delikatnie mówiąc położył jak w ciągu godziny po daniu ogłoszenia 5 telefonów. Ja mówie że nie będe nic ważył i liczył bo mi się nie chce i tyle, jak ktoś chce to musi sobie poworkować, zważyć czy jak tam chce. Za chwile  w ten sam dzień facet zadzwonił, zapytał czy aktualne, przyjechał poworkował, zapłacił, pojechał. Za 2 tyg zadzwonił jeszcze czy nie mam więcej bo tak fajnie rośnie.

Wszystko zależy co sprzedajesz/kupujesz i jakie jest w tej chwili na to branie/popyt. Jakbym sprzedawał tego 20 ton to pewnie żebym wszystko sprawdził bo wtedy warto. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, konteno napisał:

@daron64 to zezłomowałeś wtyczki już ? chciałbym byś sprawdził czy te otwory co są n a przeciw siebie w nacięciach na śruby nie pourywane są jak na zdjęciu 

IMG_20230115_121545[1].jpg

Nie zezlomowalem. Już leżały w pudełku do spakowania i wysłania do Ciebie, ale zamilkles na kilka dni...🤷

Jak pytasz nie dlatego żeby mi znaleźć robotę, tylko jesteś zainteresowany, to oczywiście że mogę - ale to albo jutro, jak w robocie będę gdzieś przejeżdżał koło chaty, albo we wtorek (wtedy już napewno).

Edit

Ja pier**le - następny pyta o to, co jest w treści ogłoszenia.

Choć w sumie zadał pytanie pod jednym ze zdjęć (konkretnym) a o tym, co jest na nim za wiele nie pisałem. Ale pytanie o to czy były używane, a na zdjęciu widać że mają ponabijane łożyska, to chyba logiczne, że pewnie były używane. 

Czy może ja po jednak dramatyzuje niepotrzebnie? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Ja sprzedawałem tone żyta bo tyle mi gdzieś zostało. Pierwszy odsiew po centrali. Dzwoni ktoś w twoim stylu, żeby mierzyć, ważyć itp. Ja ch.. na to delikatnie mówiąc położył jak w ciągu godziny po daniu ogłoszenia 5 telefonów. Ja mówie że nie będe nic ważył i liczył bo mi się nie chce i tyle, jak ktoś chce to musi sobie poworkować, zważyć czy jak tam chce. Za chwile  w ten sam dzień facet zadzwonił, zapytał czy aktualne, przyjechał poworkował, zapłacił, pojechał. Za 2 tyg zadzwonił jeszcze czy nie mam więcej bo tak fajnie rośnie.

Wszystko zależy co sprzedajesz/kupujesz i jakie jest w tej chwili na to branie/popyt. Jakbym sprzedawał tego 20 ton to pewnie żebym wszystko sprawdził bo wtedy warto. 

Jak zadzwonił ktoś kto sieje 250kg na hektar bez patrzenia na nic to spoko. A tekst "fajnie rośnie" to i u mnie się słyszy jeśli w polu jest gęsto a sypnęło 1,5t zamiast 1t.  Ale ja jednak potrzebuje znać takie dane żeby nie siać na pałę, żeby zrobić coś dobrze i finalnie żeby coś na tym zarobić. A poza tym bardziej chciałem zwrócić uwagę na aspekt jak wielu rolników jeszcze nie patrzy na takie podstawy albo nigdy o nich nie słyszało. 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

zdjąłem je ze swojej przyczepy, jedna miała iść na zapas, i jedna jest ruska kama, niezniszczalna, tylko z niej powietrze uchodzi - 2-3 tygodnie i trzeba dopompować

tylko wszystkie są 900

oj to nie, musza być 825, może ktoś miałe te opony nowe bieżnikowane, jest sens pchać się w to czy lepiej zainwestowac w felgi opony z ciężarówki?

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, daron64 napisał:

Jak pytasz nie dlatego żeby mi znaleźć robotę, tylko jesteś zainteresowany, to oczywiście że mogę

przydałyby mi się , mam w obejściu siłę 4przewodową z pomieszanymi standardami a w garażu na płaskie bolce i chciałbym sobie na okrągłe poprzerabiać 

sprawdź czy wszystkie te śrubki co przewody są podociskane lekko da się odkręcać i czy w aluminiowych wtyczkach nie brakuje takich plastikowych osłonek w środku 

IMG_20230115_220741[1].jpg

co do kosztów to jak sprawdzisz o co proszę to na pw podaj mi nr konta do przelewu i ile za całość łącznie z przesyłką 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

przydałyby mi się , mam w obejściu siłę 4przewodową z pomieszanymi standardami a w garażu na płaskie bolce i chciałbym sobie na okrągłe poprzerabiać 

Ja to obszedłem tak że zamontowałem 5 bolców. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v