Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, KlimekPL napisał:

Już z tj konstrukcji w internetach cisną, ja też, weź tym skręcaj, jeździsz jak byś czołg ciągnął

14 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak by co to cena jednak w zlotówkach...

Screenshot_2023-01-15-14-35-48-590_com.facebook.katana.jpg

Zdjęcie też ze szwecji, jestem ciekaw czy dalej stoi czy nie, b o chyba mignął mi w ogłoszeniach 

Opublikowano
1 minutę temu, igor10246 napisał:

Już z tj konstrukcji w internetach cisną, ja też, weź tym skręcaj, jeździsz jak byś czołg ciągnął

Zdjęcie też ze szwecji, jestem ciekaw czy dalej stoi czy nie, b o chyba mignął mi w ogłoszeniach 

Raczej wątpię bo z c-330 stoi 

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Ktoś może wie od czego to może być sprzęgło? Nadało by się jako zabezpieczenie do kosiarki sądowniczej? 

Screenshot_2023-01-15-15-39-33-444_com.facebook.orca.jpg

W sądach będziesz porządki robił? Tam to i bez sprzęgła takim żelazem zrobisz robotę.

Opublikowano
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Raczej działki budowlane, nieużytki a tam niewiadomo co się trafi to lepiej coś mieć

To kup wałek wom ze sprzęgłem i sprawa rozwiązana.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Rób trzydziestką, tam sprzęgło robi za zabezpieczenie 🤦‍♂️

Taaa, już tak kiedyś przy glebogryzarkę było. Skończyło się na remoncie skrzyni w ciągniku 

1 minutę temu, 6465 napisał:

To kup wałek wom ze sprzęgłem i sprawa rozwiązana.

Tyle że to drogie... 🤭🙈

Opublikowano
jahooo napisał:

znam takie adresy, gdzie żadna nawigacja nie zaprowadzi, ja nie zadzwonisz do właściciela i nie powie, niestety

Jak jechałem po kosiarkę to też skrótem przez wąwóz prowadziło😉

Opublikowano

zdjąłem je ze swojej przyczepy, jedna miała iść na zapas, i jedna jest ruska kama, niezniszczalna, tylko z niej powietrze uchodzi - 2-3 tygodnie i trzeba dopompować

tylko wszystkie są 900

Opublikowano
5 godzin temu, KlimekPL napisał:

Tak jak wczoraj dzwoniłem o owies. Gość sam bez strachu napisał w ogłoszeniu, że do siewu i podał nazwę odmiany. No to dzwonię i pytam o MTZ i siłę kiełkowania. A on, że nie wie ale na pewno dobre bo po centrali i sam też będzie tym siał. I tłumaczę mu, że potrzebuję tych danych żeby wiedzieć ile zasiać to aż zbaraniał i nie wiedział o co mi chodzi. Poprosiłem, żeby zważył mi tysiąc nasion to wtedy wezmę jakieś 3 tony (cena oczywiście wyższa niż rynkowa). To stwierdził, że nie będzie się w to bawił (zważenie 1000 nasion to 10 minut roboty i wszystko wiesz). Generalnie to sam bym mógł pojechać i zważyć ale mam 100km w jedną stronę, jak by to było 10km to pewnie bym tak zrobił. No ale coś tam jeszcze mu mówię, że ja sieję w sztukach na metr a nie w kilogramach i dlatego muszę znać takie dane jak ZK i MTZ. A on mi na to, że do takiego siewu trzeba mieć nowy profesjonalny siewnik a on takiego nie ma i zawsze siał w kilogramach. 

Chyba rzeczywiście skuszę się na kwalifikat bo jak sobie podliczyłem to nie wyjdzie jakoś dużo drożej a pierdzielenia się mniej.

Ja sprzedawałem tone żyta bo tyle mi gdzieś zostało. Pierwszy odsiew po centrali. Dzwoni ktoś w twoim stylu, żeby mierzyć, ważyć itp. Ja ch.. na to delikatnie mówiąc położył jak w ciągu godziny po daniu ogłoszenia 5 telefonów. Ja mówie że nie będe nic ważył i liczył bo mi się nie chce i tyle, jak ktoś chce to musi sobie poworkować, zważyć czy jak tam chce. Za chwile  w ten sam dzień facet zadzwonił, zapytał czy aktualne, przyjechał poworkował, zapłacił, pojechał. Za 2 tyg zadzwonił jeszcze czy nie mam więcej bo tak fajnie rośnie.

Wszystko zależy co sprzedajesz/kupujesz i jakie jest w tej chwili na to branie/popyt. Jakbym sprzedawał tego 20 ton to pewnie żebym wszystko sprawdził bo wtedy warto. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, konteno napisał:

@daron64 to zezłomowałeś wtyczki już ? chciałbym byś sprawdził czy te otwory co są n a przeciw siebie w nacięciach na śruby nie pourywane są jak na zdjęciu 

IMG_20230115_121545[1].jpg

Nie zezlomowalem. Już leżały w pudełku do spakowania i wysłania do Ciebie, ale zamilkles na kilka dni...🤷

Jak pytasz nie dlatego żeby mi znaleźć robotę, tylko jesteś zainteresowany, to oczywiście że mogę - ale to albo jutro, jak w robocie będę gdzieś przejeżdżał koło chaty, albo we wtorek (wtedy już napewno).

Edit

Ja pier**le - następny pyta o to, co jest w treści ogłoszenia.

Choć w sumie zadał pytanie pod jednym ze zdjęć (konkretnym) a o tym, co jest na nim za wiele nie pisałem. Ale pytanie o to czy były używane, a na zdjęciu widać że mają ponabijane łożyska, to chyba logiczne, że pewnie były używane. 

Czy może ja po jednak dramatyzuje niepotrzebnie? 

Edytowane przez daron64
Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Ja sprzedawałem tone żyta bo tyle mi gdzieś zostało. Pierwszy odsiew po centrali. Dzwoni ktoś w twoim stylu, żeby mierzyć, ważyć itp. Ja ch.. na to delikatnie mówiąc położył jak w ciągu godziny po daniu ogłoszenia 5 telefonów. Ja mówie że nie będe nic ważył i liczył bo mi się nie chce i tyle, jak ktoś chce to musi sobie poworkować, zważyć czy jak tam chce. Za chwile  w ten sam dzień facet zadzwonił, zapytał czy aktualne, przyjechał poworkował, zapłacił, pojechał. Za 2 tyg zadzwonił jeszcze czy nie mam więcej bo tak fajnie rośnie.

Wszystko zależy co sprzedajesz/kupujesz i jakie jest w tej chwili na to branie/popyt. Jakbym sprzedawał tego 20 ton to pewnie żebym wszystko sprawdził bo wtedy warto. 

Jak zadzwonił ktoś kto sieje 250kg na hektar bez patrzenia na nic to spoko. A tekst "fajnie rośnie" to i u mnie się słyszy jeśli w polu jest gęsto a sypnęło 1,5t zamiast 1t.  Ale ja jednak potrzebuje znać takie dane żeby nie siać na pałę, żeby zrobić coś dobrze i finalnie żeby coś na tym zarobić. A poza tym bardziej chciałem zwrócić uwagę na aspekt jak wielu rolników jeszcze nie patrzy na takie podstawy albo nigdy o nich nie słyszało. 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, jahooo napisał:

zdjąłem je ze swojej przyczepy, jedna miała iść na zapas, i jedna jest ruska kama, niezniszczalna, tylko z niej powietrze uchodzi - 2-3 tygodnie i trzeba dopompować

tylko wszystkie są 900

oj to nie, musza być 825, może ktoś miałe te opony nowe bieżnikowane, jest sens pchać się w to czy lepiej zainwestowac w felgi opony z ciężarówki?

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, daron64 napisał:

Jak pytasz nie dlatego żeby mi znaleźć robotę, tylko jesteś zainteresowany, to oczywiście że mogę

przydałyby mi się , mam w obejściu siłę 4przewodową z pomieszanymi standardami a w garażu na płaskie bolce i chciałbym sobie na okrągłe poprzerabiać 

sprawdź czy wszystkie te śrubki co przewody są podociskane lekko da się odkręcać i czy w aluminiowych wtyczkach nie brakuje takich plastikowych osłonek w środku 

IMG_20230115_220741[1].jpg

co do kosztów to jak sprawdzisz o co proszę to na pw podaj mi nr konta do przelewu i ile za całość łącznie z przesyłką 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

przydałyby mi się , mam w obejściu siłę 4przewodową z pomieszanymi standardami a w garażu na płaskie bolce i chciałbym sobie na okrągłe poprzerabiać 

Ja to obszedłem tak że zamontowałem 5 bolców. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v