Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Lakier niby wygląda na fabryczny ale coś za dużo rzeczy wymienione jak na ten przebieg. Co się mogło stać przy nie całych 2 tyś przebiegu że jest nowa felga czy pokrywa rozrządu🤔🤔

Gosc dość uczciwy . Z sąsiedniej wsi kupił c360 z 91 roku albo 90 za 20 tys . Traktor nie jest tak wymęczony jak z polskiego rynku . 

Ta c355 ma swoje lata a przebieg to zawsze zagadka .  

To jest właśnie ta c360 z eksportu 

Opublikowano

Tak się rozglądałem za podnośnikiem słupkowym i sobie przypomniałem, że przecież mam dwa stare.

Ten chyba skamet normalnie chodzi, ale bym powymienial tylko uszczelnienia i wymienił olej - jaki być powinien? Zwykły hydrauliczny? Bo różnie na necie czytałem - od zwykłych, do specjalnych jakichś.

A ten drugi wydaje mi się, że kiedyś kiedyś opadał, no i jak widać brakuje elementu - idzie to to dokupić?

W ogóle tak siedze - a kupię nowy skamet, będzie na wieki. Ale potem myślę - kurcze mam kupione jakieś tanie Schmith i wiekszy geko i mają z 5-8lat i nic się nie dzieje, no i się zastanawiam czy jest sens dopłacać, czy nie ma. Taki geko 10t kosztował mniej niż skamet 2.5t. Oczywiście nie wiem jak realne są to parametry, bo i nic tak dużego nie mam, bodaj bizona nim podnosiłem najwięcej. No i jak to dalej z żywotnością będzie. 

A może kto chętny na tego wybrakowanego? Bym dołożył sobie te parę groszy do nowego 

IMG_20231015_112242689_copy_1148x2040.jpg

IMG_20231015_112312866_HDR_copy_1148x2040.jpg

IMG_20231015_112342050_HDR_copy_1148x2040.jpg

IMG_20231015_112352037_copy_1148x2040.jpg

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Nie ma ktoś gdzieś grubera w stylu lemken achat czyli 4 belki. Szerokość 2,20m nie za miliony? 

A dodatkowo jeszcze znalazłem w necie ofertę z suszarnia która wygląda jak drewniana beczka. W środku jest rura i przedmuchuje to zboże. Chyba firma kongsklide składane z elementów. Użytkuje ktoś to albo może chociaż wie jak to się sprawdza?

Opublikowano

Dzwonie dzisiaj pytać się o kombajn. 100% sprawny, mechanicznie i elektrycznie. Jeszcze pytam się czy elektryka w porządku. Tak w porządku, wszystko działa. A czujniki strat ziarna? A no nie ma dwóch czujników. A autocontur? Jest ale nie działa🤦‍♂️, coś w elektryce nie tak. Taki to 100% sprawny. Tylko zawracanie d*py.

• Haha 2
Opublikowano

tu na same opony już trzeba szykować ze 30tys. a gdzie jeszcze czepić się skrzyni pośredniej czy "blach"
cena mocno przestrzelona, no ale ostatnio też ktoś wołał 50tys. za 145, jak się nie mylę z uszkodzonym rewersem i skrzynią już w częściach

Opublikowano
migacz napisał:

Ponawiam pytanie. Nie ma ktoś gdzieś grubera w stylu lemken achat czyli 4 belki. Szerokość 2,20m nie za miliony? 

A dodatkowo jeszcze znalazłem w necie ofertę z suszarnia która wygląda jak drewniana beczka. W środku jest rura i przedmuchuje to zboże. Chyba firma kongsklide składane z elementów. Użytkuje ktoś to albo może chociaż wie jak to się sprawdza?

A ile to jest nie za milony? Mam 2m 9 łap

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Rewers nie jest częścią skrzyni? Jak tak ludzie definiują b.dobry, to strach jechać coś oglądać..

Screenshot_20231018-120703~2_copy_540x1200.png

Rozne opony na tyle to też mechanizm różnicowy dostawał . 

Opublikowano
izydor6280 napisał:

tu na same opony już trzeba szykować ze 30tys. a gdzie jeszcze czepić się skrzyni pośredniej czy "blach"
cena mocno przestrzelona, no ale ostatnio też ktoś wołał 50tys. za 145, jak się nie mylę z uszkodzonym rewersem i skrzynią już w częściach

bo w dzisiejszych czasach rdzeń ma największą wartość, sam już czasami się zastanawiam cena byle czego a koszt masakryczny. Przednie oponki do swojego brałem brałem indyjskie bo za markowe za jedną trzeba dać tyle co za dwie budżetowe i tak jak piszesz uzuć ciągnik to trzeba 30k wykładać.

Opublikowano
4 godziny temu, jedrus2020 napisał:

A ile to jest nie za milony? Mam 2m 9 łap

Szczerze mówiąc to wszystko zależy od stanu i odległości. Jeżeli będzie adekwatne do ceny to się dogadać można.

Opublikowano
21 minut temu, GABBER85 napisał:

ROZSIEWACZ GRASS ROL , MA KTOŚ OPŁACA SIE - RÓWNO SIEJE ?

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-grass-rol-2012r-CID757-IDUr3Ui.html

21 minut temu, GABBER85 napisał:

ROZSIEWACZ GRASS ROL , MA KTOŚ OPŁACA SIE - RÓWNO SIEJE ?

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-grass-rol-2012r-CID757-IDUr3Ui.html

Mam identyczny. Jesli chodzi o sianie to rowno sieje. Tylko ruda mocno bierze rame zawsze po sianiu myty.

Musisz smarowac ta zasuwę od gory bo jak zardzewieje to pol dnia trzeba zeby to rozruszac. I najgorsze jest na koncu nawozu zostaje bo dno jest zrobione na plasko.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v