Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, przemek28_28 napisał:

W mojej gminiez zachodnich  kilkadziesiat jd, nh, trochę mf, kilka Fendt i najmniej df

Znajomy ma renault, 120,54 jak dobrze pamiętam teraz pizła mu skrzynia, 3 tryby i nie ma gdzie kupic, gość z Francji miał coś dowieść i lipa. Jakaś rzadka skrzynia na drobnym skośnym zębie. Dorobić też narazie nikt nie chce się podjąć. 

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
Dnia 2.10.2023 o 21:14, GRZES1545 napisał:

Sygnał jasny, chyba markę deutz wykluczyć trzeba, chociaż ten stary co mam naprawdę wdzięczna maszyna.

Ty Grzesiu chcesz pozostać wierny marce😉, a tu trzeba brać pod uwagę inne marki, nie patrzeć na znaczek na masce tylko na stan maszyny. 

Stare Valtry tzn Valmety nie podobają Ci się? Często pracują w lesie a tam lekko nie ma 💪

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Raczej 3

Nie ma za bardzo opini o nich, trudny wybór jest teraz, nawet z innych marek ciężko coś uczciwego znaleźć  za te 120-130 tys.

1 minutę temu, tytanowyJanusz napisał:

Ty Grzesiu chcesz pozostać wierny marce😉, a tu trzeba brać pod uwagę inne marki, nie patrzeć na znaczek na masce tylko na stan maszyny. 

Stare Valtry tzn Valmety nie podobają Ci się? Często pracują w lesie a tam lekko nie ma 💪

Nie no, nie musi byś deutz. Ale mam sentyment bo ten co mam nigdy nie zawiódł. 

Opublikowano

One mają specyficzną konstrukcje. Jak się człowiek przyzwyczai to czemu nie. Znam jednego gościa to me z 5 Valtr. Mówi, że ma je obcykane i tylko na nich bazuje.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, GRZES1545 napisał:

U nas miał być albo Same albo Lamborghini, a co do czego przypadkiem padło na Deutza 

Edytowane przez bratrolnika
  • Thanks 1
Opublikowano
Dnia 25.09.2023 o 08:52, jedrus2020 napisał:

Takie coś. 9 łap na sercowkach. Robilem nim nawet 60. Ale tylko na 2 dawała rade. Jumz już lepiej. Tylko brak kół podporowych przeszkadza. Dlatego pomyślalem nad wałem. Ale boje się czy mi przodu nie będzie podrywało.spacer.pngspacer.pngspacer.png

20230907_180211.jpg

Sory że tak późno, wypadło mi z głowy. Za 2 sztuki dasz 250 zł i możesz brać. Mogę wysłać

Opublikowano
11 minut temu, GRZES1545 napisał:

Nie ma za bardzo opini o nich, trudny wybór jest teraz, nawet z innych marek ciężko coś uczciwego znaleźć  za te 120-130 tys.

a może clasa aresa kupiłem na wiosnę 616 rz i jak narazie chodzi nawet ma działającą klime pare pierdół do poprawy ale fajna furmanka póki co jestem zadowolony

Opublikowano
Przed chwilą, jarecki7745 napisał:

a może clasa aresa kupiłem na wiosnę 616 rz i jak narazie chodzi nawet ma działającą klime pare pierdół do poprawy ale fajna furmanka póki co jestem zadowolony

Też  biorę pod uwagę. Jak spalanie w nim? 

Miałem renault Ares 6,16 poprzedniej zimy ale nie myślałem o zmianie i odpuściłem a była naprawdę zadbana. Teraz bym się nie zastanawiał pewnie  nad nią. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Też  biorę pod uwagę. Jak spalanie w nim? 

Miałem renault Ares 6,16 poprzedniej zimy ale nie myślałem o zmianie i odpuściłem a była naprawdę zadbana. Teraz bym się nie zastanawiał pewnie  nad nią. 

szczerze nie mierzyłem jeszcze bo i konkretnego sprzętu do niego nie posiadam po przesiadce z zetora 7745 ale coś sie w zimie dokupi,pierwsze tankowanie zrobiłem pod korek za 1,5 tysia

Edytowane przez jarecki7745
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

39 minut temu, GABBER85 napisał:

Na stare DF też narzekają że nie ma częsci do skrzyń - tryb

Części są, chyba że jakiś nietypowy model.

Grześ a co z trybami u tego reno co wspominałeś?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

10 minut temu, przemek28_28 napisał:

W mojej gminiez zachodnich  kilkadziesiat jd, nh, trochę mf, kilka Fendt i najmniej df

Znajomy ma renault, 120,54 jak dobrze pamiętam teraz pizła mu skrzynia, 3 tryby i nie ma gdzie kupic, gość z Francji miał coś dowieść i lipa. Jakaś rzadka skrzynia na drobnym skośnym zębie. Dorobić też narazie nikt nie chce się podjąć. 

@songo ma nie daleko szrot z reniami pisal ostatnio

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Grześ a co z trybami u tego reno co wspominałeś?

Wykruszone, ile zębów nie wiem bo nie widziałem ich jeszcze. Jeden się wyłamał i spadł na kolejne dwa i poszło. 

@songos

Jak ktoś ma jakiś namiar na części do skrzyń renault to poproszę.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
GRZES1545 napisał:

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Raczej 3

ceny tych używek to masakra jak ostatnio przeglądałem nie ma co patrzeć na markę tylko bardziej na stan każda marka ma jakieś ale

• Like 2
Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wykruszone, ile zębów nie wiem bo nie widziałem ich jeszcze. Jeden się wyłamał i spadł na kolejne dwa i poszło. 

@songos

Wyczyść skrzynkę 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, GRZES1545 napisał:

@songos

Koło Kocka jest facet co dorabia różne,dziwne, nie dostępne rzeczy. Kiedyś mi noże do sieczkarni dorabiał, jakaś zębatkę. Jak u niego byłem to jakieś tryby do skrzyni też leżały.... @Pafnucy między Kockiem a Firlejem to jakiś Antonin,Anonin czy co tam jest? Kościół tam mają w tej wiosce.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, ZetorMisio napisał:

Koło Kocka jest facet co dorabia różne,dziwne, nie dostępne rzeczy. Kiedyś mi noże do sieczkarni dorabiał, jakaś zębatkę. Jak u niego byłem to jakieś tryby do skrzyni też leżały.... @Pafnucy między Kockiem a Firlejem to jakiś Antonin,Anonin czy co tam jest? Kościół tam mają w tej wiosce.

Może Anatewka, znaczy Antoniówka, ale nie, to nie w tę stronę

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
4 minuty temu, ZetorMisio napisał:

Jest w Antoninie tokarz. Nie wiem czy takie rzeczy robi...

Natomiast niedaleko, skoro o  kaplicy mowa, w Łukówcu, kiedyś gość dorabiał mi nóż do prasy... nie tylko mi... ale nie wiem czy nadal to robi .. zabierał stary na wzór i gdzieś tam gdzie pracował dorabiał...

Opublikowano
47 minut temu, GRZES1545 napisał:

Tak to jest - u nas nie duzo tego (tzn ogólnie zachodnich maszyn) było to i części mało. 

Ale i z nowymi nie jest rozowo. Znajomy ze dwa lata temu w żniwa  dorabiał coś dla obszarników do nowego Johna - część nowa niedostępna nigdzie w Europie, do ściągnięcia w dwa tygodnie ze stanów - 40k zł. Cena nie problem, ale przestoj dwutygodniowy dużego kombajnu już tak. Znajomy za parę stow ich poratował i wtedy tamten sezon przechodził, nie wiem co się później działo.

Jak do case czasem z ciekawości przeglądam czesci, to też już słabo z nowymi - niektóre na zachodnich stronach są, niektórych nie ma. A uzywki to jak że wszystkim - jak nie szukasz niczego konkretnego, to się wydaje, że tyle ogłoszeń jest z częściami, a jak zaczniesz za czymś dzwonić to się okazuje lipa dopiero.

43 minuty temu, tytanowyJanusz napisał:

Strasznie brzydkie 😅

34 minuty temu, bratrolnika napisał:

U nas miał być albo Same albo Lamborghini, a co do czego przypadkiem padło na Deutza 

A to co brat kupił? Bo ja się zatrzymałem chyba na 60tce 🤔

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Jest w Antoninie tokarz. Nie wiem czy takie rzeczy robi...

Natomiast niedaleko, skoro o  kaplicy mowa, w Łukówcu, kiedyś gość dorabiał mi nóż do prasy... nie tylko mi... ale nie wiem czy nadal to robi .. zabierał stary na wzór i gdzieś tam gdzie pracował dorabiał...

Gdzieś miałem kiedyś wizytówkę do niego, taki starszy facet , dosyć szczupły ,i koło samego kościoła mieszka. I miał takie wielkie białe psy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v