Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

To on ursusa teraz ma? W ogóle go nie ogladam

No wymienił się za jaguara kiedyś i oddał go do remontu.

23 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Jaki model?

1614 czy cos takiego,zależy co z niego wykrzesa Mateusz.

Opublikowano

U nas takie parotysieczne gospodarstwo wystawiło niedawno 914 stara po remoncie z turem, za zdaje się 70 (czy ponad) tysięcy. Rynek chyba jednak brutalnie weryfikuje takie ceny, bo widzę, że robi jako pomocnik w polu - coś podwieźć, coś przyciągnąć itd

Opublikowano
2 godziny temu, migacz napisał:

I między innymi przez te gołe blachy właśnie ta firma upadła. Nic nie poprawili.

Taa, i potem nastał boom na belarusy i pronary - co lepsze były? No fakt gołej blachy nie miały. Ursus upadł bo miał upaść - jak cały przemysł w naszym kraju...

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, mf362 napisał:

Na Norwegii itp to nawet stary Belarus MTZ potrafił mieć fajna kabinę . 

Koła 24 cali na moście krzyżakowym też fajna opcja. Znajomy ma Belarusa z Hiszpanii bez kabiny ale z tym daszkiem. Główny ciągnik do ciężkich prac bez napędu,a ma jeszcze zetora 7245. Jak wozi kukurydzę czy prace jesienią w polu to ubrany jak w zimie

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

To przydała by się jakaś kabina na nasz jesienny klimat , albo chociaż szyba z przodu 

Ja to bym chętnie przygarnął takiego z daszkiem do ładowacza ,albo i bez daszka . Stawiasz bele kiedy chcesz ,słońce nic ci nie przeszkadza w szybach ,zimą nie ma szronu ,gałęzie nie zrywają lusterek ,wszystko widać naokoło

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał:

Ja to bym chętnie przygarnął takiego z daszkiem do ładowacza ,albo i bez daszka . Stawiasz bele kiedy chcesz ,słońce nic ci nie przeszkadza w szybach ,zimą nie ma szronu ,gałęzie nie zrywają lusterek ,wszystko widać naokoło

Nie masz gdzie niskiego wjazdu? Wystarczy się zapomnieć i kabina zdjęta😁

Opublikowano

Kuwa ,przedwczoraj  nie chciałem lusterkiem gałęzi zaczepić ,to o gałąż rozbiłem lusterko ,i roztrzaskałem z tyłu lampę ,bo kużwa akurat w tym miejscy był dołek,i ,,spadł w

9 minut temu, Agrest napisał:

Nie masz gdzie niskiego wjazdu? Wystarczy się zapomnieć i kabina zdjęta😁

lewo'' ,a że akurat jechałem nad pniem ,to w pień 

Opublikowano

To w lesie mieszkasz? Pił spalinowych nie macie? 

I tu pojawia się Rysiek z usługą🤣

Opublikowano
2 godziny temu, Janeczko napisał:

Oczywiście siekiera, piła spalinowa też będzie brała udział w pracy więc chodzi mi o cieńsze tematy 

Cieńsze tematy to łatwię kosą spalinową z piłą tarczową, nawet zwykłym nożem do trawy idzie...

Opublikowano
Dnia 16.09.2023 o 09:03, daron64 napisał:

U nas takie parotysieczne gospodarstwo wystawiło niedawno 914 stara po remoncie z turem, za zdaje się 70 (czy ponad) tysięcy. Rynek chyba jednak brutalnie weryfikuje takie ceny, bo widzę, że robi jako pomocnik w polu - coś podwieźć, coś przyciągnąć itd

Masz 70 dych na ciągnik, już widzę jak nawet Ty i na swoje potrzeby kupujesz 914

😉

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v