Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Grzechooo napisał:

To nie obliczyłeś wagi?

Lokalny artysta wyszedł z założenia że litr betonu waży tyle co litr wody, i chcąc zrobić obciążnik 400kg zrobił tonowy 😁 

Beton schnie 28dni, tak jak pisali powyżej, myślę że po jakichś 10dniach możesz go użytkować, ale gwarancji nie dam

• Haha 1
Opublikowano
31 minut temu, mf362 napisał:

Albo go obłożyć czymś i farelkę piecyk wstawić Webasto 

na kilka cegieł wstawić , kilka arkuszy blachy do okoła by był luz i farelke na noc włączyć  

Opublikowano
12 godzin temu, migacz napisał:

@igor10246 a ty tego case swojego nie chcesz sprzedać w końcu,?

https://www.olx.pl/d/oferta/kultywator-dlutowy-gruber-bezorkowy-agregat-talerzowka-bomford-CID757-IDSujNa.html

Myślicie że 90km da sobie w tym radę? 

chciałem, bo w wiosce obok był fendt 311 z turem tuzem i womem do poprawek za 40-50 tys, jednak jak żyd zobaczył że się nim rzeczywiście interesuje to mi powiedział 80, a tam do stanu za 80tys to 30 wkładu co najmniej, dalej go nie sprzedał, będzie jeszcze w tym roku 611LSA ale do remontu i pewnie też 50 będzie wystawiona, bo kolejny by chciał miliony za trupa ( 4 lata z mulczerem jechał, 300ha rocznie ) w tym roku mój IHC dostaje tuz i wom i jak już to szukałbym jeszcze 3ciego konia z turem do gospodarstwa 80-100 kuca do lawety, przetrząsarki zgrabiarki co by jak zapnę lawetę z pronaru to się nie zdusi jak odrobinę mokro będzie, marzeniem jest ihc 1046 bez kabiny lub  fritzmeier ale teraz nie ma nic sensownego w sensownych pieniądzach a 955 by był do kosiarek, ew prasy i jak mocy mało to turbo mu wstawić lub zamiana na jakiegoś maxxuma lub nh tm już z rewersem EH    

1 godzinę temu, SamaPrawda napisał:

Aż tyle? po tygodniu np nie można by go zaczepić? Całe mocowanie jest stalowe i zazbrojone

żeby dokładnie dojrzał to ok miesiąca, jednak po wylewkach to 3 dni czekałem tak żeby 5stopni na plusie i bez mrozu było i c360 wjeżdżała to na obciążnik to z tydzień powinien starczyć żeby kupy się trzymał, zależy jak zbrojony  

Opublikowano
18 minut temu, igor10246 napisał:

będzie, marzeniem jest ihc 1046 bez kabiny lub  fritzmeier ale teraz nie ma nic sensownego w sensownych pieniądzach a 955 by był do kosiarek, ew prasy i jak mocy mało to turbo mu wstawić lub zamiana na jakiegoś maxxuma lub nh tm już z rewersem EH    

https://sprzedajemy.pl/case-international-1046-as-bochnia-2-e30984-nr66517682

Jak myślisz ile wart realnie taki?

Opublikowano

sam cały czas obserwuje to ogłoszenie, już długo stoi, za 30 zł bym go łyknął, tylko szdoda że tura nie ma, to kolejne 10 tys, na razie to chce ogarnąć się w tym roku, w ogóle, ktoś ma sprawdzonego odbiorce biomasy z siana? mogę mieć 150 ha tego towaru 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Lokalny artysta wyszedł z założenia że litr betonu waży tyle co litr wody, i chcąc zrobić obciążnik 400kg zrobił tonowy 😁 

Beton schnie 28dni, tak jak pisali powyżej, myślę że po jakichś 10dniach możesz go użytkować, ale gwarancji nie dam

Majstry jak coś u mnie wylewali, to mówili, że ci by to nie było, to najlepiej byłoby żeby ten miesiąc sobie beton polezal, a minimum te 3tygodnie

Opublikowano
2 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Zawibruje go napewno, żeby beton wszędzie doszedł, z wagą ciężka sprawa, bo nie ważyłem stali i nie wiem ile m3 ubyło na zbrojeniu. 

Wyskoczyć nie powinien 😅

20230227_170333.jpg

Czy to ma się trzymać tylko i wyłącznie zaczepu?

Opublikowano

orginalnie tam siedzi 550kilo chyba, do tego są też poszerzenia to wychodzi pewnie ponad 700 także spokojnie

Tu jest mocowanie, w otworach są gwinty i przychodzi tam blacha, ucho jest tylko żeby się nie przesuwał prawo lewo, ale raczej jest zbędne 

20230228_073652.jpg

Opublikowano
18 minut temu, SamaPrawda napisał:

orginalnie tam siedzi 550kilo chyba, do tego są też poszerzenia to wychodzi pewnie ponad 700 także spokojnie

Tu jest mocowanie, w otworach są gwinty i przychodzi tam blacha, ucho jest tylko żeby się nie przesuwał prawo lewo, ale raczej jest zbędne 

20230228_073652.jpg

A zaczep żeby wyrazie wu  linę za balast złapać 🤔

Opublikowano
17 godzin temu, igor10246 napisał:

sam cały czas obserwuje to ogłoszenie, już długo stoi, za 30 zł bym go łyknął, tylko szdoda że tura nie ma, to kolejne 10 tys, na razie to chce ogarnąć się w tym roku, w ogóle, ktoś ma sprawdzonego odbiorce biomasy z siana? mogę mieć 150 ha tego towaru 

To na Krzywiczynach chcesz kosic?

Opublikowano
2 godziny temu, Grzechooo napisał:

mam identycznego langrena tylko mój nie taki zardzewiały i przypuszczam że taniej go kupił niż teraz sprzedaje. Unia wygląda fajnie ciekawe jak na żywo.

1 godzinę temu, izydor6280 napisał:

na langrena nie narzekam, choć musisz się liczyć że rama może być do malowania, bo w niektórych przypadkach potrafi ruda mocno wyjść

A jak z normą wysiewu?ile najmniej moze wysiac na ha?

Opublikowano
Dnia 26.02.2023 o 21:54, Steyerek8100 napisał:

Jeśli sprzedaż przez olx to wymiary: ---- paczkomat inpost 41x38x64 max ----poczta polska 60x60x70 max Takie opcje na olx są Chyba że za pobraniem mnie tam obojętne

butla moze sie zmiesci ,

tylko to sa czesci od przyczepy samozbierajacej, od rozrzutnika musza byc gdzies glebiej schowane.

zawor tak wyglada, do tego tlok -pewnie zepsuty i butla-zdjecie cos mi nie wyszlo. wajcha sie kreci. nigdy nie uzywane

20230228_121825.jpg

20230228_121921.jpg

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

A jak z normą wysiewu?ile najmniej moze wysiac na ha?

No to co podane na tabeli to srednio się zgadza trzeba wyczuć samemu. Ogólnie to nie wiem ile najmniej wysieje bo ja sieje zawsze dużo😎 nie no na serio to mam wrażenie że w każdym rozsiewaczu jakim miałem to z małymi ilościami zawsze były problemy.

Opublikowano
3 godziny temu, jasiuhonda napisał:

To na Krzywiczynach chcesz kosic?

nie, tam mi pokazywał znajomy ale to ponoć mają gdzieś z okolic ostrowa i na ptaszkowe, i tam chyba 70 ha jest, jak w olx wejdziesz to szybko znajdziesz, cene chce wysoką ale zmięknie bo nikt mu za tą cene nie weźmie łąk leśnych i piaskowych, tym bardziej że od kilku lat mulczerowane, ja chętnie bym wziął pod mamki jakiś duży kawałek na pastwisko, nie koniecznie blisko, ale to już trzeba 100K wsadowego   

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v