Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rdza niczym dziwnym nie jest ale kosiarka raczej na pewno powstała w Polsce i zaryzykuję stwierdzenie że jej producentem jest Kuźnia-Kowalski - Kellfri tylko ją pewnie brandowała...

Opublikowano
1 godzinę temu, SamaPrawda napisał:

Ma ktoś urządzenie rozruchowe "powerbank" do odpalania auta/ciągnika? jak to się sprawdza?

nie mam , ale za***iste ,podszedł wujo z ,,pudełkiem'' ,podpiął pod zdechnięty mój akumulator  w samochodzie ,prądu toto przyjęło i tylko brychnal samochód ,zapalił ,jak przy plus 30 . Zadnego zasilania zewnętrznego ,a kopa daje .  Wysysa do siebie resztki prądu z aku ,i z ,,kopnięciem'' oddaje w rozrusznik 

Opublikowano
4 godziny temu, SamaPrawda napisał:

Ma ktoś urządzenie rozruchowe "powerbank" do odpalania auta/ciągnika? jak to się sprawdza?

Ja postawilem na markowy firmy Osrram.

Bardzo wygodne ,tylko prawde  mowiac padly akomulator to tak 2- 3 razy opaline auto czy ciagnik. 

Male <gowno> ale rozwiazuje sprawe. 

Kosztowalo o mock 18 000 ok 430 zl. Tatami teierdzi, ze w tycho pieniadzach lepiej bylo kupic akomulator. Ja zadowolony jestem.

Opublikowano (edytowane)

Bardzo wygodne auto, przestronne, do tego z drzwiami przesuwnymi na dwie strony, szkoda że nie ma szklanego dachu bo wtedy w ogóle prawie premium, jedynie co to z uwagi na gabaryty trochę głośny i ciężko wnętrze nagrzać 

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, MF675ursus napisał:

Bardzo wygodne auto, przestronne, do tego z drzwiami przesuwnymi na dwie strony, szkoda że nie ma szklanego dachu bo wtedy w ogóle prawie premium, jedynie co to z uwagi na gabaryty trochę głośny i ciężko wnętrze nagrzać 

a berlingo multispace ? podobno bliźniak,ale wygodniejszy

potrzebował bym tym jeździć też do pracy, więc jednak wygoda się liczy

41 minut temu, SamaPrawda napisał:

Do kościoła chcesz tym jeździć czy na zakupy?

do pracy , a czasem ewentualnie doć przywieźć - części, jakies opryski, kilka worków nawozu, generalnie miesięcznie 5-6 tys km

Opublikowano
47 minut temu, jahooo napisał:

Takie auto na gospodarstwo to dobry pomysł ?

Nie najgorszy - możliwości przewozowe duże ale ale nie wiadomo czego nie będziesz tym woził bo to jednak osobówka i się szybko zniszczy. Fotele można złożyć bądź wyjąć. Przestrzeń powyżej oparć foteli jest ale rzadko się ją wykorzystuje (ułatwia załadunek i rozładunek) - w zasadzie do dużego kombi załadujesz tyle samo albo więcej jeśli chodzi o długość bagażu. Łatwo się wsiada i wysiada. Berlingo to raczej to samo. Do 2010 roku i z polskiej dystrybucji i w wersji 90 KM nie było dpf-u fabrycznie...

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

Mieliśmy model po lifcie jako służbowy (blaszak), wybieranie biegów to jakbyś łyżką w zupie mieszał 

Nie pamiętam czy te już miały normalne sprężyny z tyłu, czy jeszcze belkę skrętną -dosyć awaryjną 

wybierak na skrzyni ma wyrobioną tulejkę - mam C5 i wymieniałem u siebie, silnik 1,6 HDI znam, nawet z FAP to nie jest tragedia

Opublikowano (edytowane)

Jak tak sobie teraz myślę, to Kangoo lepiej mi się jeździło, a mieliśmy również porównywalne do tego roczniki, @jahooo za takim też możesz spojrzeć 

6 minut temu, SamaPrawda napisał:

Jeżeli takie drobne to spoko, mi się marzy bus, średni, albo dłuższy czasem coś trzeba większego przywieść i jest problem

Teraz kupić nieupodlonego busa to trzeba szukać i szukać. 50tys.zł do wydania i nie było na czym oka zawiesić, stare dwudziestoletnie T4 lepiej wyglądało jak 7-letnie ducata czy 5-letnie mastery 

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

wybierak na skrzyni ma wyrobioną tulejkę - mam C5 i wymieniałem u siebie, silnik 1,6 HDI znam, nawet z FAP to nie jest tragedia

Nasz miał tak od nowości, dostajemy auta służbowe nowe, i po trzech latach je zdajemy 

Nie mówię tu o jednym przypadku, aut na raz dostawaliśmy kilkadziesiąt 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Jak tak sobie teraz myślę, to Kangoo lepiej mi się jeździło, a mieliśmy również porównywalne do tego roczniki, @jahooo za takim też możesz spojrzeć 

Teraz kupić nieupodlonego busa to trzeba szukać i szukać. 50tys.zł do wydania i nie było na czym oka zawiesić, stare dwudziestoletnie T4 lepiej wyglądało jak 7-lerniw ducata czy 5-letnie mastery 

Prędzej chyba pójdę w kierunku Chevrolet Orlando/Opel Zafira, po złożeniu siedzeń do moich celów wystarczy, a to jednak osobówka a nie blaszak z wkładem

Opublikowano
9 godzin temu, jahooo napisał:

Prędzej chyba pójdę w kierunku Chevrolet Orlando/Opel Zafira, po złożeniu siedzeń do moich celów wystarczy, a to jednak osobówka a nie blaszak z wkładem

Panie       ,opel zafira to przemyslana konstrukcja , jak swoją kupowalem to miała osiem lat ,teraz ma chyba 19 .  I się dalej śmiejcie z oplów .

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, kizak napisał:

Panie       ,opel zafira to przemyslana konstrukcja , jak swoją kupowalem to miała osiem lat ,teraz ma chyba 19 .  I się dalej śmiejcie z oplów .

jeździłem Zafira B do pracy kilka lat, nie można narzekać, poza tym, że stylistyka w środku się trochę zestarzała, teraz szukam C albo orlando

Opublikowano

Szczególnie części przemyślane ceny mają. Za termostat do 1.8 płaciłem ponad 250zł🤦‍♂️ Wiązki elektryczne w drzwiach porażka, lub koło zapasowe . Mają one minusy, każdy model praktycznie coś. Ale jeździ się całkiem przyjemnie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v