Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Michał88 napisał:

Jak ktoś zainteresowany ma c 385 z turem 5. Służył by mi chyba do końca żywota ale rozwój gospodarstwa powoduje że muszę ogarnąć dwa tury do większych ciągników. ursus jest ursus, Co można o nim złego i dobrego powiedzieć... u mnie jest lipa z pompą bo jak się trochę zagrzeje to przyśpiesza, pompa od smarowania tez do wymiany bo na zimnym mam 6  a na ciepłym już tylko 1 bar. Ogólnie reszta sprawna ale blacharsko słabo stoi ale do ogarnięcia. Jest jakiś miłośnik co da 35tyś zł ? no dobra za 27 też oddam. Zarejestrowany

Sam tur? Zdjęcia?

Tur z 4 będzie pasował do 6?

Opublikowano
8 minut temu, konteno napisał:

ciekawe jak z resztą wyposażenia kopalni,  przenośniki ,taśmociągi, wyposażenie sterowni , narzędziownia itp itd

Narazie kopalnia działa , tylko wyprzedają co chwilą różności , jest platforma sprzedaży i zakupów możesz zajrzeć na aktualne przetargi

https://kwbkonin.logintrade.net/rejestracja/przetargi.html

Opublikowano
3 godziny temu, konteno napisał:

ciekawe jak z resztą wyposażenia kopalni,  przenośniki ,taśmociągi, wyposażenie sterowni , narzędziownia itp itd

A po ci to? Będziesz kopalnie otwierał? Masz gdzieś podkłady węgla u siebie na polu?

• Haha 1
Opublikowano
daron64 napisał:

1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Daron Twój rekord jest tak sławny z powodu awarii aż podziw że to jeszcze chodzi , albo kuoilesy wyjebanego szrota lub nie potrafisz przygotować obsługiwać itd . Szwagier kupił w zamian Reksia niebieskiego położył kukurydze bezawaryjnie , nie są super sprzęty jak zachodnie ale da się tym pracować

Co do ciągnika ,sam pisałeś że do case remont skrzyni miał kosztować 80 tys , to mniejsze gospodarstwo kupi za te 70 tyś  używanego ursusa/Zetora i będzie robił, a serwisowanie takiego grata jak nie jest wyjebany nie jest uciążliwe dla portfela

No niestety ceny części są troche inne 

Mój rekord kosztował grosze. To był mój pierwszy kombajn i brałem kogoś do oceny stanu, także wielkich pretensji do siebie nie mam. No ale nie był to najlepszy z zakupów w moim życiu. 

Co do case'a, to taka dostał wycenę, ale to za mx, więc jak na nasze warunki nie taki aż staruszek. Albo inaczej - staruszek, ale już jednak trochę zaawansowany technicznie, w porównaniu do starszych konstrukcji. 

Ceny niektórych części oczywiście mogą być zaporowe, ale np wrzucałem zdjęcia w swoim temacie o casie jak wyglądają tryby, walki w przednim napędzie - to ma 40 lat już ponad, a wyglądają jak nowe. 

Żeby nie było, bo w sumie źle to ująłem. Nie dziwię się, że mniejsi patrzą w stronę ursusa/Zetora. Uważam tylko, że te ceny są oderwane od rzeczywistości.

Kurde ty to mieszkasz na końcu świata

Opublikowano
Panowie promocja, MTZ w cenie fendta, niektórym to chyba w głowach się poprzestawiało... https://www.olx.pl/d/oferta/belarus-mtz-2022-3-CID757-IDXh9tF.html
Panowie promocja, MTZ w cenie fendta, niektórym to chyba w głowach się poprzestawiało... https://www.olx.pl/d/oferta/belarus-mtz-2022-3-CID757-IDXh9tF.html
Opublikowano
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

A po ci to? Będziesz kopalnie otwierał? Masz gdzieś podkłady węgla u siebie na polu?

u mnie szukali wlatach 70 ale tylko zwir znalezli.

z 10 lat temu szuklem ciagnika -facet sprzedawal, bo pole mialo isc pod kopalnie wegla kamiennego ,do dzisiaj planuja ja budowac..

Opublikowano
49 minut temu, Lukas85 napisał:

Cena poniżej 1 tys za 1 koń mechaniczny, taniej niż te chińskie "coś" 

Opublikowano
11 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Kurde ty to mieszkasz na końcu świata

Phiii - za obrazę - ceny + 1k na sztuce 😅

Jakbym Cię zawiózł pokazał parę wiosek jeszcze dalej niż ja mieszkam, to byś dopiero koniec świata zobaczył.

10 godzin temu, Agrest napisał:

Odnośnie fendta.

Ciekawe ile remont skrzyni.

Teoretycznie i 50 można włożyć względem sprawnych egzemplarzy

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-fendt-farmer-311-CID757-IDXvfag.html

Tylko czy te 50 starczy. Opis na tyle lakoniczny, że może to być wszystko. 

Opublikowano

Kiedyś byłem u rolnika to też robił w takim skrzynie. Kosztowało go 30 tys. Wszystko zależy od tego co tam padło. Znając życie i polski handlarzy to wciska kity. Pewnie było rozbierane i zdjagnozowane, że jebło konkretnie i trzeba włożyć worek pieniędzy. Ten model słynie z rego że skrzynie się w nim sypią.

Opublikowano

Przez internety to i tak tylko takie gdybanie. Może był rozbierany i to co zobaczyli ich na tyle przeraziło, że nie robili. A może ma taki przemiał tych maszyn, że nie bawi się w rozbieranie - tanio kupić, wystawić za tyle żeby szybko poszło i mieć większy obrót. Uj wie. Ja tam osobiście bałbym się takiego zakupu. 

Opublikowano
17 godzin temu, Michał88 napisał:

Jak ktoś zainteresowany ma c 385 z turem 5. Służył by mi chyba do końca żywota ale rozwój gospodarstwa powoduje że muszę ogarnąć dwa tury do większych ciągników. ursus jest ursus, Co można o nim złego i dobrego powiedzieć... u mnie jest lipa z pompą bo jak się trochę zagrzeje to przyśpiesza, pompa od smarowania tez do wymiany bo na zimnym mam 6  a na ciepłym już tylko 1 bar. Ogólnie reszta sprawna ale blacharsko słabo stoi ale do ogarnięcia. Jest jakiś miłośnik co da 35tyś zł ? no dobra za 27 też oddam. Zarejestrowany.

Pokaż jakieś zdjęcia

Opublikowano

W sumie to handlarz i handlarskie ogłoszenia. Pewnie netto i bez tura. Te mędy teraz piszą ceny netto albo jeszcze lepszy tekst- brutto cena na export :). Do jednego dzwonie pytam sie brutto czy netto? On że na eksport, ja że ja chce zboże kosić a nie eksportować, on to że netto oczywiście a ja że za drogo oczywiście. Takie qrwy bezczelne się porobiły że szok.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v