Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 godzin temu, superfarmer02 napisał:

Lakier niby wygląda na fabryczny ale coś za dużo rzeczy wymienione jak na ten przebieg. Co się mogło stać przy nie całych 2 tyś przebiegu że jest nowa felga czy pokrywa rozrządu🤔🤔

Gosc dość uczciwy . Z sąsiedniej wsi kupił c360 z 91 roku albo 90 za 20 tys . Traktor nie jest tak wymęczony jak z polskiego rynku . 

Ta c355 ma swoje lata a przebieg to zawsze zagadka .  

To jest właśnie ta c360 z eksportu 

Opublikowano

Tak się rozglądałem za podnośnikiem słupkowym i sobie przypomniałem, że przecież mam dwa stare.

Ten chyba skamet normalnie chodzi, ale bym powymienial tylko uszczelnienia i wymienił olej - jaki być powinien? Zwykły hydrauliczny? Bo różnie na necie czytałem - od zwykłych, do specjalnych jakichś.

A ten drugi wydaje mi się, że kiedyś kiedyś opadał, no i jak widać brakuje elementu - idzie to to dokupić?

W ogóle tak siedze - a kupię nowy skamet, będzie na wieki. Ale potem myślę - kurcze mam kupione jakieś tanie Schmith i wiekszy geko i mają z 5-8lat i nic się nie dzieje, no i się zastanawiam czy jest sens dopłacać, czy nie ma. Taki geko 10t kosztował mniej niż skamet 2.5t. Oczywiście nie wiem jak realne są to parametry, bo i nic tak dużego nie mam, bodaj bizona nim podnosiłem najwięcej. No i jak to dalej z żywotnością będzie. 

A może kto chętny na tego wybrakowanego? Bym dołożył sobie te parę groszy do nowego 

IMG_20231015_112242689_copy_1148x2040.jpg

IMG_20231015_112312866_HDR_copy_1148x2040.jpg

IMG_20231015_112342050_HDR_copy_1148x2040.jpg

IMG_20231015_112352037_copy_1148x2040.jpg

Opublikowano

Ponawiam pytanie. Nie ma ktoś gdzieś grubera w stylu lemken achat czyli 4 belki. Szerokość 2,20m nie za miliony? 

A dodatkowo jeszcze znalazłem w necie ofertę z suszarnia która wygląda jak drewniana beczka. W środku jest rura i przedmuchuje to zboże. Chyba firma kongsklide składane z elementów. Użytkuje ktoś to albo może chociaż wie jak to się sprawdza?

Opublikowano

Dzwonie dzisiaj pytać się o kombajn. 100% sprawny, mechanicznie i elektrycznie. Jeszcze pytam się czy elektryka w porządku. Tak w porządku, wszystko działa. A czujniki strat ziarna? A no nie ma dwóch czujników. A autocontur? Jest ale nie działa🤦‍♂️, coś w elektryce nie tak. Taki to 100% sprawny. Tylko zawracanie d*py.

• Haha 2
Opublikowano

tu na same opony już trzeba szykować ze 30tys. a gdzie jeszcze czepić się skrzyni pośredniej czy "blach"
cena mocno przestrzelona, no ale ostatnio też ktoś wołał 50tys. za 145, jak się nie mylę z uszkodzonym rewersem i skrzynią już w częściach

Opublikowano
migacz napisał:

Ponawiam pytanie. Nie ma ktoś gdzieś grubera w stylu lemken achat czyli 4 belki. Szerokość 2,20m nie za miliony? 

A dodatkowo jeszcze znalazłem w necie ofertę z suszarnia która wygląda jak drewniana beczka. W środku jest rura i przedmuchuje to zboże. Chyba firma kongsklide składane z elementów. Użytkuje ktoś to albo może chociaż wie jak to się sprawdza?

A ile to jest nie za milony? Mam 2m 9 łap

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Rewers nie jest częścią skrzyni? Jak tak ludzie definiują b.dobry, to strach jechać coś oglądać..

Screenshot_20231018-120703~2_copy_540x1200.png

Rozne opony na tyle to też mechanizm różnicowy dostawał . 

Opublikowano
izydor6280 napisał:

tu na same opony już trzeba szykować ze 30tys. a gdzie jeszcze czepić się skrzyni pośredniej czy "blach"
cena mocno przestrzelona, no ale ostatnio też ktoś wołał 50tys. za 145, jak się nie mylę z uszkodzonym rewersem i skrzynią już w częściach

bo w dzisiejszych czasach rdzeń ma największą wartość, sam już czasami się zastanawiam cena byle czego a koszt masakryczny. Przednie oponki do swojego brałem brałem indyjskie bo za markowe za jedną trzeba dać tyle co za dwie budżetowe i tak jak piszesz uzuć ciągnik to trzeba 30k wykładać.

Opublikowano
4 godziny temu, jedrus2020 napisał:

A ile to jest nie za milony? Mam 2m 9 łap

Szczerze mówiąc to wszystko zależy od stanu i odległości. Jeżeli będzie adekwatne do ceny to się dogadać można.

Opublikowano
21 minut temu, GABBER85 napisał:

ROZSIEWACZ GRASS ROL , MA KTOŚ OPŁACA SIE - RÓWNO SIEJE ?

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-grass-rol-2012r-CID757-IDUr3Ui.html

21 minut temu, GABBER85 napisał:

ROZSIEWACZ GRASS ROL , MA KTOŚ OPŁACA SIE - RÓWNO SIEJE ?

https://www.olx.pl/d/oferta/rozsiewacz-grass-rol-2012r-CID757-IDUr3Ui.html

Mam identyczny. Jesli chodzi o sianie to rowno sieje. Tylko ruda mocno bierze rame zawsze po sianiu myty.

Musisz smarowac ta zasuwę od gory bo jak zardzewieje to pol dnia trzeba zeby to rozruszac. I najgorsze jest na koncu nawozu zostaje bo dno jest zrobione na plasko.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v