Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Do tarcz do kosy spalinowej można stosować pierścienie redukcyjne? Bezpieczne to ? Kupiłem piłkę niby powinna pasować a tam otwór 32 zamiast 25.4mm . Moja nieuwaga . 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mf362 napisał:

Do tarcz do kosy spalinowej można stosować pierścienie redukcyjne?

jeśli da się dobrać rozmiar i nie ma luzów / bicia to czemu nie , czasem do małej kątówki na tarcze do szlifowania grube zakładałem a obroty zbliżone 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 godzinę temu, kubaguzik napisał:

jak możesz to wyślij lepsze zdjęcia na kubaguzik93@gmail.com za błotniki tylnie ile?

jaki rozmiar opon? diagonalki czy radialki? i skąd jesteś?

Jak byś jechał do szymka po koła to bym miał coś podrzucić w jedną stronę.

Opublikowano
44 minuty temu, mf362 napisał:

Dziś na giełdzie widziałem nową Husqvarna 353 za 2300 pewnie z Ukrainy i szybko poszła 

Zgadza się

Można normalnie nowe Husqi kupić na alu karterach, z gwarancją na terenie Ukry. Ludzie przywożą i wystawiają na OLX

• Like 1
Opublikowano

Takie pytanie. Po sąsiedzku pojawił się na sprzedaż kombajn Ferguson chyba 23. Ładnie to wygląda i to chyba ze stajni sampo ale i Deutz też coś wypuszczał takiego? Ktoś ma z tym do czynienia? Jak ta seria chodzi? Warto się interesować czy odpuścić?

Opublikowano
7 godzin temu, migacz napisał:

Takie pytanie. Po sąsiedzku pojawił się na sprzedaż kombajn Ferguson chyba 23. Ładnie to wygląda i to chyba ze stajni sampo ale i Deutz też coś wypuszczał takiego? Ktoś ma z tym do czynienia? Jak ta seria chodzi? Warto się interesować czy odpuścić?

Tu masz użytkownika , pytaj

Opublikowano
10 godzin temu, jedrus2020 napisał:

to jakie kupować??

Do paliwa- kij w bak. Do temperatury jest taki temat:

Albo kupić tego z tematu, skalibrować kombinerkami żeby wskazywał to co trzeba i mieć szczęście, że dobrze się trafiło (u niektórych działa dzień, u innych parę lat), albo dopasować coś od C385 (też potrzeba zmiany średnicy, bo czujnik jest mniejszy niż otwór w głowicy, no i mieć szczęście, że akurat wskaźnik i czujnik są do siebie dopasowane i pokazują prawdę)

Opublikowano (edytowane)

Pany takie pytania odnośnie części do bizona.

- regulator napięcia - w sklepie mają elektroniczne po 60-80zl,  mechaniczne - importowany 100 z hakiem, polski - 250. Domyślam się, że warto dopłacić do polskiego, skoro stary wytrzymał ponad 30lat?

Na internetach na szybko jak na allegro patrzyłem to mają elektroniczne chińskie i niby polskie - wszystko poniżej stówy, a mechaniczne tylko import.

Edytowane przez daron64
Opublikowano
12 godzin temu, jedrus2020 napisał:

W tym Jumzie co kupilem nie dziala mi czujnik temp i paliwa. jak sprawdzić czy to zegar czy czujnik? zewrzec do masy przez razystor czy od razu najlepiej kupic caly zestaw od mtz?

Nie potrzebujesz przypadkiem oryginalnego termosu od mtz?

Opublikowano

Ratujcie. Zacząłem czytać o tych regulatorach, no i mam problem z określeniem czy mam 6 czy 9 diodowy alternator. Alternator był wymieniony na nowy polski. Jedyne oznaczenia, które się zachowały są ponizej. Po jakimś czasie od założenia elektryk coś tam grzebał (naprawdę nie pamiętam dlaczego) i poodłączał wszystkie przewody od alternatora, a przy regulatorze zostawił ten, kotry idzie na bezpieczniki (regulator był taki stary mechaniczny elmotu, najpewniej jeszcze oryginalny.

Alternator sprawdzałem według tego filmiku

No i mam problem. Jak sprawdziłem między wsuwka a tymi srubkami to pokazywało przejście w jedną stronę - czyli według filmiku 9diodowy (co mogłoby w sumie tłumaczyć czemu elektryk grzebał - tak kminie, że stary mógł być 6 diodowy, a nowy kupiłem 9 i dlatego nie grał z regulatorem i elektryk go odłączył - ale to tylko gdybanie). No i zadowolony się zbieram już, ale myślę zobaczę tym drugim sposobem - no i jeśli 9diodowy, to nie powinien pokazać żadnych wartości, a tu d*pa - pokazuje przejście w jedną stronę. No i jak mam to interpretować? Coś źle robię? 

Pierwsze zdjęcie oznaczenie alternatora (na necie nic po nich nie znalazłem), drugie zdjęcie połączenie wsuwki że śrubkami, trzecie zdjęcie połączenie wsuwki ze śrubą na którą przychodzą przewody do rozrusznika. Takie zdjęcia zrobiłem, ale jak miałem wszystko odpięte i normalnie obiema rękoma dociskalem wszystko, to wskazania takie same.

IMG_20230714_173523353_copy_918x1632.jpg

IMG_20230717_113841675_copy_1722x3060_1.jpg

IMG_20230717_114751543.jpg

Opublikowano
15 godzin temu, kubaguzik napisał:

jak możesz to wyślij lepsze zdjęcia na kubaguzik93@gmail.com za błotniki tylnie ile?

jaki rozmiar opon? diagonalki czy radialki? i skąd jesteś?

Jedna radialna druga diagonalna 

14.9 28 

Zdjęcia poszły 

Północna Wlkp okolicy Piły 

Opublikowano
3 godziny temu, malaczarna napisał:

Hej

Czy ktoś mi poleci pokrowce na fotele do auta osobowego

Też się podpinam 

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, malaczarna napisał:

Hej

Czy ktoś mi poleci pokrowce na fotele do auta osobowego

🤭

pasiak-lowicki-kapa-narzuta-kilim-welniany-100-rozmiar-140x200-otwock-sprzedam-63162122.jpg

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano

Panowie szukam zmywacza do ogólnych zastosowań w rolnictwie czyli głównie smary, brud, olej. Pytanie czy bawić się w zwykły zmywacz hamulcowy w puszce czy kupić baniak 5l i do tego odpowiedni spryskiwacz żeby go chemia nie rozpuściła. Albo może zwykły zmywacz silikonowy ? Jakaś podpowiedź bo w coś bym zainwestował 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v