Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

Za chwilę rozpierdolą program produkcji "Krabów", bo właśnie chcą kupować to samo od Korei.

Umówmy się - Krab i tak jest Korełański a lufa ma 52 kalibry. K9 ma obecnie lufę 58 kalibrów w automacie. Krab ma wieżę od fajwokloków i trzeba się tam narobić. Podwozia spawają u nas to i system wieżowy mogą zrobić bo zły nie jest a i będzie musiał zostać zintegrowany z naszym wozem dowodzenia.

Roman176 napisał:

hmm  mamy taniej niż inni 

Ooo panie kolego: cukier u niemca jest po 80 - 90 centów...

mirro napisał:

(...) Nie jestem naiwny ale tak mnie wyszkolono i tego nauczono. Nikt nad tym nie panuje bo nikt niczego nie analizuje a na bank skutków swoich decyzji.  Za chwilę rozpierdolą program produkcji "Krabów", bo właśnie chcą kupować to samo od Korei.

Aaale, na jakiej podstawie doszedł do wniosków na podstawie których sformułował pytanie...

Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

czy to nie jest przykład folksdojcza?

na polaka nasra a na niemca słowa nie powie

A pewnie, że nasram. Dworczyk który kiedyś trzymał materiały wybuchowe w piwnicy bloku! Przez swoją głupotę wysyłał wiadomości służbowe z prywatnej skrzynki. Czym zaszkodził naszemu krajowi. A Niemcy mnie guzik obchodzą. Niech się ich obywatele wypowiadają. Zapamiętaj sobie, że co byś tu nie wkleił. To już w pisie był ktoś kto zrobił to gorzej. Możesz sobie pisać o folksdojczach ale tym tego nie zakrzyczysz.

Opublikowano
5 godzin temu, DTaras napisał:

Umówmy się - Krab i tak jest Korełański a lufa ma 52 kalibry. K9 ma obecnie lufę 58 kalibrów w automacie. Krab ma wieżę od fajwokloków i trzeba się tam narobić. Podwozia spawają u nas to i system wieżowy mogą zrobić bo zły nie jest a i będzie musiał zostać zintegrowany z naszym wozem dowodzenia.

Ale nie do końca mi o to chodziło. Samo wdrożenie produkcji proste nie będzie a i tak kiedy HSW produkowala max 30 szt rocznie, to gdzie moce aby zrobić nakładkę z nowych koreańskich? Sam wiesz , że proces przejścia z Kraba na koreańczyka to nie pstryknięcie palcami. Gdzieś po drodze zgubiliśmy "Kryla", czyli planowanego następcę "Kraba", co to w baniakach naszych planistów ma być produkowany kiedyś tam . 

Słyszałem już dyskusję że i WOT przydałaby się jakaś artyleria.  Niektórym marzy się M777.

8 minut temu, hubertuss napisał:

Dworczyk który kiedyś trzymał materiały wybuchowe w piwnicy bloku! Przez swoją głupotę wysyłał wiadomości służbowe z prywatnej skrzynki.

Jak widać w postepowaniu ten Pan jest konsekwentny.😂

Opublikowano (edytowane)

Jak wielu ludzi z pisu. Do głupoty pierwsi i nikt ich nie przebije. A @nie rozkminia, ze ktoś w Niemczech jakieś papiery gdzieś wyrzucił. Niech się Niemcy tym martwią.

main_02jak_spo_ytkowa_dop_at_na_w_giel.jpg

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano

Ukraina ze swoją pamięcią UPA I SS Galizien nie ma prawa wchodzić do Europy. Wołyń to było ludobójstwo i musimy ścigać upadlińskich zbrodniarzy. - jest to kwestia tego jak traktujemy polskie i międzynarodowe prawo. Ci którzy żyją na zachodzie pielęgnują pamięć UPA i SS Galizien. Jeśli upadlina nie zrezygnuje hołubienia banderyzmu to Polska może zakończyć ekonomiczne wspomaganie. Warunkiem przebaczenia jest prośba o przebaczenie i poczucie winy a na upadlinie jest odwrotnie - wystarczy powiedzieć prawdę. Kim są współcześni banderowcy?. Obwód Lwowski to same centrum banderyzmu - wszędzie pomniki bandery stewka. Dlaczego kojarzony z UPA i rzezią wołyńską Stepan Bandera jest dla nich bohaterem? Jaki mają stosunek do Polaków? Nacjonaliści z Prawego Sektora jak ognia unikają tematu Wołynia. "Relacje między naszymi narodami zależy od dobrej woli zwykłych ludzi"- nie do końca co prawda w to wierzę mając na uwadze stopien zaangażowania w tym kraju zachodniego syjonizmu.

Opublikowano

295623508_770547124293665_33222515318219

Tadek

Był sobie facet nazwany Tadkiem
Najpierw on robił kasę ukradkiem
Później nazbierał sporo pieniędzy
Żeby nie było u niego nędzy

Kasę dawali mu dobrzy ludzie
Co pracowali na nią w swym trudzie
Kasa ta była na Stocznię w Gdańsku
Ale zniknęła tak po szatańsku

Tadek ze zbiórki się nie rozliczył
Wziął całą kasę i ją przeliczył
Niby ją oddał w części nieznanej
Tak się tłumaczył w formie zełganej

Teraz już jawnie kasę dostaje
Nie musi prosić, rząd sam mu daje
Przychodzą także dziś w jego progi
Dając mu również samochód drogi

To samochody z najwyższej półki
Ćwierkają o tym wszystkie jaskółki
Ale po prawdzie na domiar tego
To samochody od bezdomnego

Który z nieznanych przyczyn umiera
Czy ktoś w to wierzy? Jasna cholera!
Przecież to łganie dziś się nie klei
Ale nikt pytać się nie ośmieli

Kiedy za mordę złapią tę szuję?
Co swoim jadem na wszystkich pluje
Bo nie wierzycie chyba tak szczerze
Że rydzyk żyje w jakiejś dziś wierze

Kapłańskie szaty to wielka ściema
Żadnych święceń on przecież nie ma
To przebieraniec i zwykły kłamca
Co trzyma w ręku sznurek różańca

Dla niego wiarą jest wielka kasa
I by popuszczać swojego pasa
Aby na koncie były pieniądze
By zaspokajać tym swoje żądze

Ludzie kochani co Wy robicie
Że przed oszustem tak się płaszczycie
Zdejmijcie beret Wasz moherowy
Może Wam rozum wróci go głowy

Puentą mych myśli niech będą słowa
Beret z moheru - rzecz zaporowa
Dlatego wszyscy - beret do góry
By go wypieprzyć w płynące chmury

Musicie zawsze jeszcze pamiętać
Żeby przed Tadkiem nigdy nie klękać
Tylko oszusta z Torunia - Tadka
Za kraty wpieprzyć na długie latka

Wówczas zostanie nam demokracja
A także wolność i nasza racja
Musimy sami dziś decydować
Jak mamy żyć i dzieci wychować

295859295_443910977608203_99712105740390

295866096_770547020960342_61286708033947

295662982_443911560941478_63682627504839

• Like 1
Opublikowano

mirro napisał:

Ale nie do końca mi o to chodziło. Samo wdrożenie produkcji proste nie będzie a i tak kiedy HSW produkowala max 30 szt rocznie, to gdzie moce aby zrobić nakładkę z nowych koreańskich? Sam wiesz , że proces przejścia z Kraba na koreańczyka to nie pstryknięcie palcami. Gdzieś po drodze zgubiliśmy "Kryla", czyli planowanego następcę "Kraba", co to w baniakach naszych planistów ma być produkowany kiedyś tam .  Słyszałem już dyskusję że i WOT przydałaby się jakaś artyleria.  Niektórym marzy się M777.

Niech Ci rozmarzeni najpierw oddadzą mi kamizelkę. Choć to było stare ale było. Najlepiej do domu aby nikogo nie swędziało, razem z chełmem. Trzy dyszle w WOT? Oni tu szkolą żołnierzy na sprzęt w ograniczonej ilości. Musisz być zawodowym aby się kwalifikować do czegokolwiek. No chyba, że to KPP to każdy może... Długo by opowiadać. Ostatnio przekonwertowaliśmy giwery na barwiące. Szturm budynku w pojedynkę. Stanąłem jak wryty gdy miałem pokroić jednocześnie drzwi i okno. Mówie do chorążego bierz drzwi a on nic no to ja w tył na lewo i zjebka... Myślę se: "chłopaku". Ale przyjąłem na klatę i ciul. Swoją drogą można tym drogim sprzętem ćwiczyć, można nawet napuścić ze dwa plutony na siebie ale do tego czasu potrzeba wystrzelić z tysiąc tych drogich nabojów. Lepiej ćwiczyć z atrapami - jakieś ASG. Byłoby tanio... Integracje w tempie na wczoraj załatwiliby Koreańce. Kryl to taka rura na kołach. Dobre bo lekkie i szybkie. Do Ceasara to prowizorka a Ceasar to nie jest szczyt techniki. Nasi się uczą. Żaden to następca a i rura jest brytyjska. W każdym razie w naszym kraju, o ile wiem, nikt nie potrafi produkować luf a Koreańce zapewne sprzedadzą nam 58 kalibrową ale 52 kalibrową mogą nam pokazać jak się robi.. Wówczas i krab i kryl i k9 będą mogły żyć obok siebie - wszak to wszystko samsung na licencji.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, DTaras napisał:

W każdym razie w naszym kraju, o ile wiem, nikt nie potrafi produkować luf a Koreańce zapewne sprzedadzą nam 58 kalibrową ale 52 kalibrową mogą nam pokazać jak się robi..

https://defence24.pl/sily-zbrojne/lufy-do-leopardow-ze-stalowej-woli-jest-porozumienie

22 minuty temu, DTaras napisał:

Szturm budynku w pojedynkę. Stanąłem jak wryty gdy miałem pokroić jednocześnie drzwi i okno.

To już wyższa szkoła jazdy.😂 Trza było podpalić budynek i poczekać co z niego zacznie uciekać. 🤣 

A tak poważnie to szturm na budynek bez drugiej sekcji wsparcia ogniowego raczej do najprzyjemniejszych nie należy.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
mirro napisał:

https://defence24.pl/sily-zbrojne/lufy-do-leopardow-ze-stalowej-woli-jest-porozumienie

Słyszałem o tym ale aby zrobić gwintowaną rurę to trzeba sobie coś odpowiedniego na tokarkę wrzucić. Nakupili obrabiarek do 10 metrów ale najważniejszego, czyli odpowiedniego bucka, odlać se nie umio... I to mam na myśli. Armaty do siedemdwójek i goździków potrafią to i zrobią inne lufy ale trza mieć z czego.

A szturm był samemu.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dysydent napisał:

Kaczyńskiego samochód jajkami obrzucili
Sprawca zatrzymany i wyrok będzie na pewno srogi
zwłaszcza gdyby się okazało że jaja były kacze

A jak były zalęgnięte , to jeszcze do wyroku aborcję dorzucą.😂

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, dysydent napisał:

Kaczyńskiego samochód jajkami obrzucili

Jestem przeciwny marnowaniu żywności, no chyba że zepsute tzw zbuk.

Edytowane przez witejus
Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

A szturm był samemu.

tez raz wykonałem szturm w pojedynkę na umywalnię. Było to na poligonie Nowa Dęba, około godziny 02.00 i byłem zdziwiony, że jest zamknięte.😂 Resztę przemilczę bo nie nadaje się do publikacji.

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Jak można poważnie traktować takiego ministra? 

14 lipca mówił tak 

Kowalczyk: Ukraińskie zboże nie pozostało w Polsce (wpolityce.pl)

a 21 lipca tak 

Kowalczyk: Mówiąc wprost, firmy paszowe zaopatrzyły się na Ukrainie (agrofoto.pl)

Albo jest durniem lub/i kłamcą lub/i nie ma pojęcia jakie są realia. 

Zboże nie zostało kupione przez podmioty skupujące i dalej eksportujące ale paszarnie owszem kupiły po 1000 zł bo nasze było po 1400 zł . 

Opublikowano
19 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Zboże nie zostało kupione przez podmioty skupujące i dalej eksportujące ale paszarnie owszem kupiły po 1000 zł bo nasze było po 1400 zł . 

To tym bardziej jest kłamcą. Gdyby było skupione przez skupy to jest szansa że wyjedzie z Polski. Jeśli kupiły paszarnie to na pewno nie wyjedzie a minister mówił że u nas nie zostanie. Kłamca i zaprzaniec  jak cały PIS.

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

tez raz wykonałem szturm w pojedynkę na umywalnię. Było to na poligonie Nowa Dęba, około godziny 02.00 i byłem zdziwiony, że jest zamknięte.😂 Resztę przemilczę bo nie nadaje się do publikacji.

W Nowej Dębie można  było w krzaczorach. Pewien major dowódca batalionu do spraw politycznych robił obchód co mnie dziwi do dzisiaj i zauważył, że ktoś do higieny papier z pismem dalekopisowym od tajnej radiostacji w krzaczorach potraktował - tak nagłośnił temat  a w sumie dobrze, że skończyło się tylko reprymendą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v