Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Nigdzie nie byłeś i nic nie widziałeś ale w wiadomej dzielnicy  Amsterdamu , bardzo łatwo można trafić na naszą rodaczkę.

skąd wiesz ? byłeś czy znowu sny na jawie ?

1 minutę temu, Ulman napisał:

Przywaliłeś ze swoimi bzdurami jak dzik w sosnę. 

zachwyt .....   wolno rynkami ci się odbił  ? 

5 minut temu, Ulman napisał:

Widać jak na dłoni że jesteś idiotą który albo nie wie co czyta albo jest nachlany albo nawet nie przeczytał co wkleił😂 Protest w temacie paszportów covidowych świadczy z cała pewnością ze brak jest socjalu i niskie podatki. Na razie nikt nic równie głupiego w tym roku nie napisał więc jesteś na ten moment nr1. 

jak cały wykop film 

Bułgaria. Antyrządowe protesty przeciw rosnącym cenom energii

Nasilają się protesty Bułgarów przeciw monopolom energetycznym i wysokim rachunkom za energię elektryczną. Na masowych demonstracjach w niedzielę pojawiły się hasła antyrządowe

Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

morze jakiś

nie ma takiego morza. ;)

Opublikowano
14 minut temu, Roman176 napisał:

skąd wiesz ? byłeś czy znowu sny na jawie ?

zachwyt .....   wolno rynkami ci się odbił  ? 

jak cały wykop film 

Bułgaria. Antyrządowe protesty przeciw rosnącym cenom energii

Nasilają się protesty Bułgarów przeciw monopolom energetycznym i wysokim rachunkom za energię elektryczną. Na masowych demonstracjach w niedzielę pojawiły się hasła antyrządowe

Ustalmy kilka tematów.

Po pierwsze  - wkleiłeś protest antyszczepionkowców który w pijackim widzie zdał ci się protestem przeciw niskim podatkom. Znietrzeźwiony jesteś więc jest to jakieś wytłumaczenie ale osobiście nie wiem ile musiał bym wypić żeby zrobić z siebie takiego głupka.

Po drugie - filmik który wkleiłeś nic pokazuje tylko antyszczepionkowców albo jakieś inne  zamieszanie i nie ma śladu że chodzi o socjal czy podatki.

Po trzecie - w Amsterdamie byłem ostatnio w czerwcu , poprzednio 3 lata temu a przez ostatnie 20 lat pewnie z 13-15 razy. Doskonale wiem o czym pisze. 

Po czwarte -  to o protestach w Bułgarii zacytowałeś z tego. Bułgaria: Antyrządowe protesty przeciw rosnącym cenom energii - Wydarzenia w INTERIA.PL Materiał z 2013 roku. Ty naprawdę chcesz za wszelką cenę udowodnić że jesteś imbecylem, zaprzańcem i kłamcą?

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

13 minut temu, racyl napis Małe sklepy prywatne otwarte w niedzielę. Nie pisz głupot.

To nie są głupoty kolego. Mały sklep aby był czynny w niedzielę z tytułu punktu pocztowego musisz zatrudnić ludzi a jak masz zatrudnionych to musisz rozpisać czas pracy i wychodzi, że trzeba zatrudnić ludzi. Ile czasu uciągniesz gdy będziesz jako właściciel otwierał? A gdy masz więcej punktów? Nasycenie pracownika na metr kwadratowy rośnie i zysku nie masz nawet w pysku. Trzeba mieć zajebisty punkt aby się w to pakować...

• Like 1
Opublikowano

Takie prawo jaki rząd, takie przepisy jak ich twórcy. Czyli kolejny bubel prawny. Zastanawiam się tylko czemu takie "drobne" pomyłki nigdy nie "dotykają" najbiedniejszych????

Opublikowano
53 minuty temu, PRIMO napisał:

Najpierw dowiedz się jak wygląda prowadzenie takiej działalności a potem komentuj. 🤨

Wiem jak jest ,znajoma sklep prowadzi, i stoi zawsze w niedzielę do 21⁰⁰. Co do marketów otwartych q niedzielę  znaleźli lukę prawną i korzystają z tego, ale ponoć już ma się to zmienić.

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Profanacja beretu

Taka typiara z okolicy poszła do wojska. A bo dobrze płacą, robić nie trzeba i takie tam. Wysłali na granicę - zaczął się płacz (cytat z rozmowy między koleżankami)

-jak ja mam tam jechać, ja nawet strzelać nie umiem

- ale przecież musiałas coś mieć. Przecież by ci tego kalacha ot tak o do ręki nie dali

- nie nic nie miałam

- niemożliwe, musiało być jakieś szkolenie, egzamin?

-a nie, czekaj, faktycznie miałam..

A Ty się beretem przejmujesz..

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, DTaras napisał:

To nie są głupoty kolego. Mały sklep aby był czynny w niedzielę z tytułu punktu pocztowego musisz zatrudnić ludzi a jak masz zatrudnionych to musisz rozpisać czas pracy i wychodzi, że trzeba zatrudnić ludzi. Ile czasu uciągniesz gdy będziesz jako właściciel otwierał? A gdy masz więcej punktów? Nasycenie pracownika na metr kwadratowy rośnie i zysku nie masz nawet w pysku. Trzeba mieć za***isty punkt aby się w to pakować...

Miałem na myśli  to że małe sklepy mogą być otwarte w niedzielę, do tego się odniosłem bo mam przykład pod nosem.

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
10 minut temu, DTaras napisał:

Profanacja beretu... Dżizas.

są dwa wyjscia    albo to mały emigrant co samotnie z białorusi szedł  a drugie szukała na koszarach żę możę do ojca jest podobne .             a poza tym dla mie zdjęcie ok .

• Haha 1
Opublikowano
many13 napisał:

MORDERCY z PISU pozbywają się swoich obywateli nadajnikami 5G, wszystko po to, aby nie płacić już im emerytur, bo i tak są zadłużeni w ch*j, najbardziej w całej UNII, to zwykli bankruci! Mikrofal nie widać, można pozbywać się całych osiedli w białych rękawiczkach.

Chinole testują 6G.. A jak to @mirro napisał: starożytni kosmici jak odpalili 6G to zostały po nich tylko piramidy.

Opublikowano
5 minut temu, DTaras napisał:

To nie są głupoty kolego. Mały sklep aby był czynny w niedzielę z tytułu punktu pocztowego musisz zatrudnić ludzi a jak masz zatrudnionych to musisz rozpisać czas pracy i wychodzi, że trzeba zatrudnić ludzi. Ile czasu uciągniesz gdy będziesz jako właściciel otwierał? A gdy masz więcej punktów? Nasycenie pracownika na metr kwadratowy rośnie i zysku nie masz nawet w pysku. Trzeba mieć za***isty punkt aby się w to pakować...

małe sklepy nie wytrzymały konkurencji cenowej , grubsze zakupy większość robi w marketach a do sklepu małego tylko po chleb , i jak mąki czy cukru zbraknie .

Opublikowano
daron64 napisał:

8 minut temu, DTaras napisał:

Profanacja beretu

Taka typiara z okolicy poszła do wojska. A bo dobrze płacą, robić nie trzeba i takie tam. Wysłali na granicę - zaczął się płacz (cytat z rozmowy między koleżankami)

-jak ja mam tam jechać, ja nawet strzelać nie umiem

- ale przecież musiałas coś mieć. Przecież by ci tego kalacha ot tak o do ręki nie dali

- nie nic nie miałam

- niemożliwe, musiało być jakieś szkolenie, egzamin?

-a nie, czekaj, faktycznie miałam..

A Ty się beretem przejmujesz..

Kufa - o berecie pisałem nie żołnierzu!

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

Miałem na myśli  to że małe sklepy mogą być otwarte w niedzielę, do tego się odniosłem bo mam przykład pod nosem.

Ale rozumiesz że niedziela to nie jest typowy dzień a do tego to raptem ile? 1/7 tygodnia?

jarecki napisał:

małe sklepy nie wytrzymały konkurencji cenowej , grubsze zakupy większość robi w marketach a do sklepu małego tylko po chleb , i jak mąki czy cukru zbraknie .

To teraz sobie wyobraź klienta, który weźmie sobie do serca rady wysokopostawionego gościa z telewizora. Chleb kosztuje 3,50 i w lutym zacznie kosztować 3,33 Idę o zakład że dziewczyny będą zbluzgane a my staniemy się złodziejami...

Weźmie jeszcze pod uwagę, że Dino ma 399 m. kw. a te większe były stawiane za radosnym przyzwoleniem włodarzy. W mojej małej miejscowości jest dużych sklepów wszelkiej maści i nawet żabki w pewnej chwili klękły. Żabka wróciła ale nie z franczyzy bo to tylko wpędzanie ludzi w długi.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, DTaras napisał:

Ale rozumiesz że niedziela to nie jest typowy dzień a do tego to raptem ile? 1/7..

Rozumiem, dla mnie to i 5dni markety mogą być zamkniete. Nie wnikałem jakie ograniczenia w niedzielę mają małe sklepy. Znajoma zadowolona była  I z tego że w niedzielę markety były zamknięte bo miała większe utargi dzięki temu. Interes prowadzi w domu, w mojej okolicy jest kilka takich małych biznesów, i całkiem nieźle prosperują. Co prawda każdy chciałby mieć wolny dzień od pracy. Dodam że nie mają punktu pocztowego.

Opublikowano
11 minut temu, DTaras napisał:

Weźmie jeszcze pod uwagę, że Dino ma 399 m. kw. a te większe były stawiane za radosnym przyzwoleniem włodarzy. W mojej małej miejscowości jest dużych sklepów wszelkiej maści i nawet żabki w pewnej chwili klękły. Żabka wróciła ale nie z franczyzy bo to tylko wpędzanie ludzi w długi.

dokładnie . A ceny najmu poleciały w górę przez ostatnie pół roku to już kosmos niedługo takich firm co Racyl wstawiał ,, viva la pizza'' będzie sporo i nie tylko restauracje .

Opublikowano

PiS z całym swoim słabiutkim merytorycznie zapleczem, w tym z panem Glapińskim, opowiada od lat, jakie to cuda na kiju gospodarczo nam zapewniają. Realny z tego jest jednak tylko kij. Możesz sobie, TECZOWY_ZSL, obwiniać Unię, ale to świadczy wyłącznie o tym, jak nie rozumiesz dzisiejszego świata i nie rozumiesz tego, co PiS nam zaserwował. Gdyby rządzili mądrze, nie rozdawali pieniędzy w czasie dobrobytu, ale je inwestowali, to byłoby zupełnie inaczej, Gdyby nie ignorowali unijnej polityki klimatycznej - byłoby zupełnie inaczej. Gdyby nie bali się górników - byłoby zupełnie inaczej. Konkluzja? Gdyby nie PiS - byłoby zupełnie inaczej. To PiS nakręcił inflację swoją debilną polityką i opowiadaniem bajek, że popyt wewnętrzny stymulkowany rozdawnictwem nakręci gospodarkę. Szkoda tylko, że nie naszą, bo w Polsce już na tyle niewiele się produkuje, że ów popyt wewnętrzny skupił się na produktach importowanych. PiS doprowadził Polskę na skraj przepaści i szykuje się do zrobienia wielkiego kroku w przód.

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Wiem jak jest ,znajoma sklep prowadzi, i stoi zawsze w niedzielę do 21⁰⁰. 

Nie do końca chyba wiesz. 🤨

Znajomy ma 4 sklepy i w nich są pracownice zatrudnione .

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, PRIMO napisał:

Nie do końca chyba wiesz. 🤨

Znajomy ma 4 sklepy i w nich są pracownice zatrudnione .

Może nie do końca, nie twierdzę że wszystko wiem. Na myśli mam tylko to że mają możliwość prowadzić mały interes w niedzielę i podparłem się tylko przykładem ze swojej okolicy. Jak ktoś ma kilka sklepów to już lipa. Dla pracowników zakaz handlu w niedzielę jest korzystne bo wolny dzień. A tak na serio to w czym problem, weź rozjaśnij ? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v