Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Pieruńskie Bóg zapłać - możesz się na mnie wzorować tylko otwórz się na myślenie - poczytaj, nie daj zamknąć się w ciasnocie umysłowej.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

ty jesteś debil  bo piszesz  głupoty  to właśnie  PiS  wydłużył  te chore wymysły  tuków  z brukseli  i  nie  odciął   od  węgla.

Skoro się nie odcięli to czemu węgla nie ma?    A w brukseli to oni mogą sobie pojazgotać a i tak zrobią co tamci nakażą. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

https://www.onet.pl/informacje/onetbialystok/obsceniczne-wiadomosci-od-rzecznika-bialostockiej-kurii-ksiadz-nie-wie-dlaczego-to/xl4j9cv,79cfc278

tak mi sie skojarzylo z jesionka i brzoskwinka 😂, gdzie tego guzdka rzucilo z wadowic do bialegostoku...

11 godzin temu, DTaras napisał:

I nie było jednostek samoobrony? Nie było odwetów? Zarejestrowanych z imienia i nazwiska ofiar Polskich było około 35 tysięcy. Jako, że obydwie strony do siebie strzelały można przyjąć 10 tys. trupów ukraińskich... A gdy kurz opadł wspólnie łoili dupska rosjanom... Tak się dopytam: czyyy ta inteligencja we Lwowi to nie była bardziej polsko - żydowska?

wedlug ostatnich wiarygodnych cesarsko-krolewskich spisow ludnosci to wsie byly ukrainskie az po krynice w beskidach i bieszczadach,natomiast miasta polsko-zydowskie.

polacy na wolyniu byli elementem obcym-naplywowym ,wiekszosc po I wojnie zostala osiedlona, panstwo polskie bylo biedne wiec w ramach wdziecznosci dala weteranom wojennym po przydziale ziemi ukrainskie-to bylo podstawa konfliktu...

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba, stoi, na świeżym powietrzu i tekst „Panie Jarku! Ocieplimy Panu dom!”

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wedlug ostatnich wiarygodnych cesarsko-krolewskich spisow ludnosci to wsie byly ukrainskie az po krynice w beskidach i bieszczadach,natomiast miasta polsko-zydowskie.

polacy na wolyniu byli elementem obcym-naplywowym ,wiekszosc po I wojnie zostala osiedlona, panstwo polskie bylo biedne wiec w ramach wdziecznosci dala weteranom wojennym po przydziale ziemi ukrainskie-to bylo podstawa konfliktu...

Polska szlachta od wieków była obecna na ziemach dzisiejszej ukrainy. Oni mieli swoje folwarki tam, pracowali w nich tez sprowadzeni z centrum Polski ludzie. Sa zapiski , ze juz w XIII wieku byli lokowani na tych terenach. Ogólnie mówiac, to jest przeklęta ziemia, zawsze gineli tam niewinni ludzie. Ciagle napady tatarskie, wyprawy po niewolników przez turków. Tam zawsze czychała śmierć i pożoga... Dawniej nazywano te tereny dzikimi polami. 

Opublikowano
many13 napisał:

Pieruńskie Bóg zapłać - możesz się na mnie wzorować tylko otwórz się na myślenie - poczytaj, nie daj zamknąć się w ciasnocie umysłowej.

Ooo to to - tak student stiepan podchodził do swych nieprzekonanych koleżków. Niby że nienawidzisz a jednak kochasz jak tatę - co?

Marl napisał:

Nie mam jakiejś mega wiedzy historycznej, że szkoły się pamięta. Choć nie o wszystkim mówiono. Odnośnie Twojego pytania to wiadomo że NKWD - to było Rosjanie pochodzenia żydowskiego. Odnośnie obecnej sytuacji to Polska jest marionetka USA I Izrael.

NKWD to potworek wynikły z potrzeb przekształcenia CZK natomiast traktowanie rosjan jako słowian jest poprawne tylko ogólnie. Słowianie są wschodni i zachodni. Nie kalaj Polaków równorzędnym ze wschodnimi traktowaniem. Ścierają się od wieków.

Ulman napisał:

1 godzinę temu, Denwer napisał:

ty jesteś debil  bo piszesz  głupoty  to właśnie  PiS  wydłużył  te chore wymysły  tuków  z brukseli  i  nie  odciął   od  węgla.

Skoro się nie odcięli to czemu węgla nie ma?    A w brukseli to oni mogą sobie pojazgotać a i tak zrobią co tamci nakażą. 

Dyskusja o węglu to tylko z Romanem. Jak mu się klarowało, ze nie są w stanie wydobyć ile potrzeba i najlepiej gdyby kopalnie zajęły się importem to musie wszystkie dys-y nasilały...

Ulman napisał:

Ot i banderowska logika😂 Jak Polacy mogli być elementem napływowym w swoim własnym kraju?

Jakim własnym? Tam do tej pory takie odległości że echo nie zawraca. Nikt tam nie chciał żyć to stworzyli się Ukraińcy...

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, dysydent napisał:

znaczy że co? samorodne?

Pamiętam jak kiedys w internacie , w zlewie narodziło mi się życie a kiedy chciałem pomyć gary to założyło związki zawodowe i mnie spacyfikowało.😂 Nie takie przypadki zna nauka radziecka.🤣

1 godzinę temu, Marl napisał:

Polska szlachta od wieków była obecna na ziemach dzisiejszej ukrainy. Oni mieli swoje folwarki tam, pracowali w nich tez sprowadzeni z centrum Polski ludzie. Sa zapiski , ze juz w XIII wieku byli lokowani na tych terenach

Przyjmując że pańszczyzna polskiego chłopa skończyła się w połowie 18 wieku a chłop był własnością pana i praw nijakich nie miał, to wcześniej i tak migrować na tereny Ukrainy sam nie mógł. Czyli wszystko układa się zgodnie z chronologią wydarzeń.

• Haha 1
Opublikowano
dysydent napisał:

1 godzinę temu, DTaras napisał: Nikt tam nie chciał żyć to stworzyli się Ukraińcy... za jednym zamachem kreacjonizm i darwinizm obalił  znaczy że co? samorodne?

No samorodne nie... Ale wprost bardziej kumate...

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Ooo to to - tak student stiepan podchodził do swych nieprzekonanych koleżków. Niby że nienawidzisz a jednak kochasz jak tatę - co?

Czy stepan skończył Politechnikę Lwowską tego niestety w trakcie studiów był aresztowany. W dzieciństwie  publicznie lubił dusić koty. Ludzie mówili, że niezdrowe  hobby Stepana było wynikiem ciągłego ośmieszania go przez jego rówieśników. Bandera przy tym słabł i często chorował.  Dzisiaj wykładowcy z wydziału historii, muzealnictwa oraz dziedzictwa  zabiegają aby   patronem” Politechniki Lwowskiej został Stepan Bandera . Na t5wierdzenie z naszej strony, że3 do Junii upadlina z stefkiem nie wejdzie to wypominają nam Piłsudskiego, Dmowskiego i AK któr5zy rzekomo zamordowali tysiące upadlińców. Przecież Nijaki żyd litewski Piłsudski pomagał Petlurze w utworzeniu niepodległej ukrainy zdobywając Kijów ale na owe czasy nie było tam jeszcze żadnego zrywu niepodległościowego a nawet ujednoliconych struktur wojskowych. Stepana Banderę można uważać za postać kontrowersyjną. Można polemizować z prowadzoną przez niego polityką w celu uzyskania przez Ukrainę niepodległości. Nie można mu natomiast przypisywać wszystkich zbrodni powstałych na terenach Ukrainy, Wołynia itp. Te okrutne i bestialskie zbrodnie to głównie działania hitlerowskich Niemiec i bolszewickiej Rosji oraz band Mielnika, który przysłużył się do aresztowania Bandery i kolaborował z hitlerowskimi Niemcami. Sam Bandera, jako wróg narodu w bolszewickiej Rosji, chętnie był używany w propagandzie rosyjskiej jako osoba odpowiedzialna za wszystko co złego wydarzyło się na Ukrainie. Temat jest otwarty w kontekście fgakt€w iż większość jego rodziny była prześladowana i zginęła z rąk rosyjskich jewrejów.

Opublikowano

wspolczuje ci gdy w szpitalu zajma sie toba ukrainskie pielegniarki- dlugo nie pociagniesz 😂.

3 godziny temu, Ulman napisał:

Banderowiec nigdy nie zrozumie najprostszych rzeczy

jako ukrainiec z dziada pradziada jestes tego dowodem.

Opublikowano

Teraz bandera zdobywa Polskę małymi krokami .

Ale trzeba pamiętać jedno takie powiedzenie stale aktualne i prawdziwe .

Nasze kamienice wasze ulice .

Teraz Ukraina zdobędzie to co będzie chciała bez wojny .

• Haha 1
Opublikowano

Panowie, trochę w tej zaciekłości temat zaczyna się robić śliski i niebezpieczny, Ja wiem że nikt nikomu łba nie urwie, ale trochę spasujcie bo zaraz pojawią się te wpisy na jakim rosyjskim portalu z odpowiednio spreparowanym komentarzem. @many13 do Ciebie też taką prośbę wysyłam, choć pnie mam nic przeciw prawdzie historycznej.

• Thanks 1
Opublikowano

@galan99 prawdę należy głosić. Jednak głoszenie musi mieć coś na celu. Jeżeli chodzi tylko o zemstę, to chyba nic dobrego nie wyniknie, 

Prawda jest taka, że pierwszą ofiara wojny jest zawsze właśnie sama prawda. Tak było podczas tamtych wydarzeń, tak było w Jugosławii, tak też było w Iraku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v