Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Denwer napisał:

Nienawiść  do  przeciwników  to  to  co  tusk  lubi  najbardziej   ,,Siewca  nienawiści,,

powinni tak wyjść ja rolnicy w NL w ostatnich dniach 

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Mam kumpla w Lidzbarku Warmińskim był starszym na moim weselu.

LW - moje miasto latek licealnych - jeżdziłem do szkoły Włóczęgą Północy ( pociąg klasyk zawsze z wraźeniami )- chyba relacja Lublin-Gdynia - wsiadałem w Łukowie. Z powrotem przy próbie dostania się do wagonu  pomagali koledzy którzy wracali z Gdyni chodząc do Technikum  Budowy Okrętów przez okno w Olsztynie. - szkoła życia. Kocham to miasto i zawsze tam wracam jak każdy któremu młodzieńcze wrażenia pozostały nie zatarte.. Zresztą mam tam trochę rodziny. 

Opublikowano
56 minut temu, jacus napisał:

nad morzem pusto-pogoda idealna, a ludzi brak, parkingi pustawe, na plazy miejsca pelno. pare lat temu w taka niedziele to szpilki nie wetknal....

woda  ma juz 18 stopni..

jestem wlasnie w ustroniu,za chwile,po obiedzie wybieram sie do bagicza, za pare dni bede w kolobrzegu.

zostaw to zadupie  i wracaj do cywilizacji..

Jestem właśnie na zakynthos, wczoraj byłem na kefalonii, przedwczoraj na maratonisi, woda w morzu ma już 29 stopni...

Ludzi nie za wiele luz na plażach.

Przestań jeździć na zadupia i poleć gdzieś do cywilizacji.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jestem wlasnie w ustroniu,za chwile,po obiedzie wybieram sie do bagicza, za pare dni bede w kolobrzegu.

zostaw to zadupie  i wracaj do cywilizacji..

W Kołobrzegu brat były rybak ma domek wczasowy 500 m. od trzeciej plaży w stronę Grabowa. Często tam bywam. Niestety trzeba tak organizować pracę, żeby inwentara był pod opieką - może w sierpniu.

Opublikowano
3 minuty temu, mikad napisał:

Jestem właśnie na zakynthos, wczoraj byłem na kefalonii, przedwczoraj na maratonisi, woda w morzu ma już 29 stopni...

amen

Opublikowano
14 minut temu, mikad napisał:

ja caly sezon sie wygrzeje w polu wiec lubie zimno- goraco wode to mam w basenie-tu zreszta jest niedaleko i 2 solaria..

ustronie nie jest zadupiem- sa dziesiatki gorszych lokalizacji. ja mam do morza 5 minut, autobus codziennie do krakowa po drugiej stronie ulicy, wesole miasteczko przez okno widze-kolo prawie jak w energylandii. 😂

11 minut temu, Roman176 napisał:

amen

tylko hanysow brak nad morzem-chyba temu takie pustki... pol samochodow na ulicy to zawsze mialo s na poczatku.

Opublikowano

Następne wybory listy do głosownia- Którą z partii preferujesz aby cię okradała i ruchała) bo tylko to nas czeka (z tym ruchaniem byle nie Biedroń 

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

ja caly sezon sie wygrzeje w polu wiec lubie zimno- goraco wode to mam w basenie-tu zreszta jest niedaleko i 2 solaria..

ustronie nie jest zadupiem- sa dziesiatki gorszych lokalizacji. ja mam do morza 5 minut, autobus codziennie do krakowa po drugiej stronie ulicy, wesole miasteczko przez okno widze-kolo prawie jak w energylandii. 😂

i kuźwa, jest tak za***iście..... że z nudów na forum pierdzielisz. :D

Opublikowano

rano ,stara poszla do kosciola,ja jak zwykle po sniadaniu, kawka i af, teraz po obiedzie gdzies zaginela,wiec znowu kawka i internet- zmiana miejsca zamieszkania nie zmienia przyzwyczajen.....

za chwile ide na kolo mlynskie . dyskotek zamkneli-juz pensjonat buduja.

zetorki-wiem ty nienawykly do odpoczynku ale ile godzin mozna lezec na plazy???????, ja juz opalony i wygrzany pojechalem -po 2tygodniach 30 + mozna w koncu odetchnac..

Opublikowano
Przed chwilą, jacus napisał:

rano ,stara poszla do kosciola,ja jak zwykle po sniadaniu, kawka i af, teraz po obiedzie gdzies zaginela,wiec znowu kawka i internet- zmiana miejsca zamieszkania nie zmienia przyzwyczajen.....

za chwile ide na kolo mlynskie . dyskotek zamkneli-juz pensjonat buduja.

zetorki-wiem ty nienawykly do odpoczynku ale ile godzin mozna lezec na plazy???????, ja juz opalony i wygrzany pojechalem -po 2tygodniach 30 + mozna w koncu odetchnac..

no udanego wypoczynku Kolego. tak tylko podokuczać chciałem, by z wprawy nie wyjść. B|

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

FWvxB0sXwAAP_rY?format=jpg&name=medium

FWvxB15X0AYBzuy?format=jpg&name=900x900

porównaj to z ochroną kaczorka.

Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

bo się najedli niepogodą wszyscy 

jaka nepogoda ? pogoda zawsze jest dobra-tylko niektorym przeszkadza 😂, w tym roku i tak jest dobrze-juz 2 dni sloneczne..

4 godziny temu, Pafnucy napisał:

no udanego wypoczynku Kolego. tak tylko podokuczać chciałem, by z wprawy nie wyjść. B|

trenuj na ogarku🤣🤣

trzeba isc zachod slonca zobaczyc. 

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

Powiedz "starej" że jest stara będziesz miał zajęcie -albo eksmisja (nie myl z sexmisja)

• Haha 1
Opublikowano
jacus napisał:

46 minut temu, Pafnucy napisał:

to z gdanska tam przyjezdza polska wschodnia i temu taki syf jest, tutaj na pomorze zachodnie maja daleko wiec takie widoki sa rzadkoscia, chodze ogladac zachody slonca wiec  widze jak wyglada pusta plaza..

ostatnio wasa mialem 30 lat temu.

a co masz do Polski wschodniej?

Opublikowano
many13 napisał:

2 godziny temu, mirro napisał:

Za 5 godzin "tygodnica" jak pozbyłem sie kawałka palca wskazującego prawej ręki. 😂

Dobrze, że nie środkowy to jeszcze pisdzielcom masz co pokazywać.

55501507_2200269916755949_8155057728666992640_n[1].jpg

Zakaz wjazdu do Polski dla ambasadora Ukrainy Melnyka za haniebne gloryfikowanie na arenie międzynarodowej ukraińskich zbrodniarzy i ludobójców narodu polskiego, NIE dla banderowskiej Ukrainy. Ambasador Ukrainy w Niemczech udzielił skandalicznej wypowiedzi, dopuszczając się rażących kłamstw, godzących w pamięć o ofiarach ludobójstwa na Wołyniu dokonanego przez OUN-UPA. Za kłamstwa historyczne, obronę zbrodniarza Bandery i atakowanie Polski ambasador Melnyk powinien zostać uznany za persona non grata w Polsce.

https://www.facebook.com/robertwinnickipubliczny/posts/590499282436681?__

Gloryfikowanie?

Denwer napisał:

3 godziny temu, Pafnucy napisał:

tak z ciekawości. czemu dupiarz? skąd takie nazewnictwo?

Sam  siebie  tak  nazwał    że  jest  dupiarzem   

A nie, że był?

mikad napisał:

Jestem właśnie na zakynthos, wczoraj byłem na kefalonii, przedwczoraj na maratonisi, woda w morzu ma już 29 stopni... Ludzi nie za wiele luz na plażach. Przestań jeździć na zadupia i poleć gdzieś do cywilizacji.

Rejsy są nawet fajne ale to nienormalne ile tam się chla...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

jaka nepogoda ? pogoda zawsze jest dobra-tylko niektorym przeszkadza 😂, w tym roku i tak jest dobrze-juz 2 dni sloneczne..

a woda temp jak w górach na szczycie 

rzepak skoszony i uprawiony 

rzepak.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v