Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

może razem spróbujemy?

we dwóch to nic nieee daa.

Opublikowano

Kupuje samochód okazuje się że brakło komponentów musiałem zapłacić zaliczkę a czasem spłacam już kredyt samochodu dalej nie ma. Wydałem "pusty pieniądz" bez drukowania. To samo gdybym np chciał zrobić ogrodzenie. Tona stali poszybowała w górę brakuje rudy dostarczanej z terenów Ukrainy. Problemy dzisiejszej inflacji są inne niż tej komunistycznej. Nie do końca jestem tez przekonany czy euro tak by nam pomogło. 

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy napisał:

we dwóch to nic nieee daa.

To może razem z tymi wszystkimi którzy wrzeszczą że że rząd rozdaje ciemnocie pusty pieniądz, może przy okazji PIS wywali się do góry kołami,co?

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

To może razem z tymi wszystkimi którzy wrzeszczą że że rząd rozdaje ciemnocie pusty pieniądz, może przy okazji PIS wywali się do góry kołami,co?

wiem co chcesz, ale faktów nie zmienisz. pusty pieniądz i rozdawnictwo powoduje inflację. czy ktoś weźmie, czy też nie niczego nie zmieni.

Opublikowano
11 minut temu, galan99 napisał:

To inni wezmą i będą się śmiać z frajerów że nie brali .

A najgłośniej będą się śmiać ci co wrzeszczą że PIS rozdaje ciemnocie

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, witejus napisał:

A gdyby tak nie brać tej pustej kasy?

To podnieśliby wygrane w Lotto.😂Nasz Rząd zawsze znajdzie sposób by rozpiździć system🤣

11 minut temu, hubertb napisał:

Problemy dzisiejszej inflacji są inne niż tej komunistycznej. Nie do końca jestem tez przekonany czy euro tak by nam pomogło. 

A czy by zaszkodziło?

Opublikowano (edytowane)

To już podnieśli ceny nawozów by rozpędzić pomoc dla Ukrainy zapłacą Polacy w kilku latach .

Ukraina będzie bogata i nie zadłużona a Polska biedna .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

I wtedy znowu populiści znajdą winnych tego stanu rzeczy. Oczywiście winny będzie Tusk.😂

Opublikowano
15 godzin temu, hubertuss napisał:

Nie wiem skąd ale na bank Ukraińcy po dwadzieścia kilka lat. A z tymi trzema dziećmi to też coś na rzeczy jest bo na wsi gdzie mam gosp jest rodzinka z 3 dzieci i ojciec też. I się zastanawialiśmy jakim cudem.

jedno jest pewne pis tumanił ludzi jak były wojny w Libii czy Syrii, że to inna kultura, że będą palić wysadzać i gwałcić. Pluli na innych polityków z UE straszyli pierwotniakami. Teraz Europa się wypięła na pis tak jak pis wtedy na Europę. Pinokio chce forsy a forsy nie chcą dać. Teraz mamy ludzi z Ukrainy bliskich nam jak twierdzi pis kulturowo i proszę się zaczyna. Z nieróbstwa kanarki we łbach się lęgną i przygłupy w gangsterkę się bawić zaczynają.

Dodam, że moja mama zadzwoniła do znajomej w obawie o bezpieczeństwo jej dzieci. I znajoma powiedziała, że jej 10 letnia córka mówiła, że pod szkołą sobie stali i zaczepiali. Gdzie jest policja w tym kraju się pytam? 

Czyli co, dwudziestoletni ojcowie trójki dzieci napadają na inne dzieci pod szkołą?  To jak w kawale że w rosji rowery rozdają.

Doskonale wiesz że 90% procent to kobiety , dzieci i starcy. A z Afryki 90 % to byli młodzi zdrowi mężczyźni. A bez języka, kwalifikacji i chęci nadawali się tylko na socjal. 

U mnie mieszka rodzina z 4 dzieci. Rodzice pracują, babcia dzieci dogląda. Dałem im starego forda bo wszędzie odemnie daleko i jakoś sobie radzą. Jak im zazdrościcie to zapraszam na ich miejsce jak odjadą.  

Patologia jest w każdym społeczeństwie. Koło mnie wioski że połowa się zapiła pod sklepem a teraz ich potomkowie paniska psiocza że im Ukraińcy pracę zabierają.

Bandyci z rosji dawno się odgrażali Ukrainie, teraz odgrażają się Polsce. Widzę niektórym to imponuje że mają takich sojuszników w walce z PiSem.

• Like 3
Opublikowano

Jaki wy macie problem z tym dodrukiem pustych pieniędzy ? ja jadę na debecie i inflacja mi nie straszna . Widzę że kiedyś ludzie mieli problemy bo nie było kasy , teraz jest rzekomo za dużo na rynku i też problem .

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

pustych pieniędzy ? 

Czyli lubisz pracowac za poł darmo ?? 

Opublikowano
mirro napisał:

Gdybyśmy mieli Euro, to nie byłoby takiego dodruku pieniądza. 😂 A to podstawowy instrument utrzymania sie  przy władzy PiS.🤣

o ja tępa sztuka - zapomniałem o celach nadrzędnych naszej elyty.

mirro napisał:

4 minuty temu, galan99 napisał:

I wtedy znowu populiści znajdą winnych tego stanu rzeczy. Oczywiście winny będzie Tusk.😂

i Banderowcy...

Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jaki wy macie problem z tym dodrukiem pustych pieniędzy ? 

Przecież nadmiar gotówki napędza i tak już wysoką inflację. 🤨

Jak nie masz odrobiny pojęcia o ekonomii to lepiej się nie odzywaj i siedź cicho. 🤦‍♂️

5 minut temu, daron64 napisał:

Weź Ty się może jednak na astronomii skup

To już na do perfekcji opanowane.

Ziemia Jest płaska. 🤭

Opublikowano

Kiedyś jeden poseł powiedział że ziemia jest wklęsła  , na dowód pokazał swoje buty które miały wytarte końcówki pięt i czubki a środek prawie nie ruszony .

Opublikowano

Dawno to było ale dla pewnej grupy ludzi urodzonych w latach 90 to jest prahistoria nic nie wiedzą w danym temacie a najwięcej się wypowiadają jak by co było .

37 lat nieproszonych gości. Wojska radzieckie w polskich miastach

Dwustronne rokowania o wycofaniu z Polski Armii Radzieckiej rozpoczęły się 7 września 1990 r. Minister spraw zagranicznych RP Krzysztof Skubiszewski przyjął w tym dniu ambasadora ZSRR Jurija Kaszlewa, któremu wręczył notę polskiego rządu, zawierającą propozycję rokowań. 26 października 1991 r. w Moskwie został podpisany układ o wycofaniu rosyjskich wojsk. 17 września 1993 r. ostatnie oddziały radzieckie opuściły terytorium Polski. Jak wyglądało życie mieszkańców miast w sąsiedztwie koszar wojskowych i co pozostawili po sobie stacjonujący Rosjanie?

https://www.onet.pl/informacje/kronikidziejow/37-lat-nieproszonych-gosci-wojska-radzieckie-w-polskich-miastach/0dfnp8y,30bc1058

Wielu młodych ludzi myśli że Sowietów nie było w Polsce był dobrobyt jak teraz , telefony , kompy , samochody .

Opublikowano

W 1992 z nieistniejącym już pułkiem  zmechanizowanym z Żar wchodziliśmy na poligon Świętoszów. Zniszczenia w budynkach nie były dziełem Rosjan, tylko Polaków szabrujących obiekty. Dziękuję pozamiatane.

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

Gdybyśmy mieli Euro, to nie byłoby takiego dodruku pieniądza. 😂 A to podstawowy instrument utrzymania sie  przy władzy PiS.🤣

Pierwsze w drukowaniu kasy zajmuje USA, najwieksza inflacja od pon 40 lat stopy% na poziomie 1,5%, druga w drukowaniu to Unia największa inflacja po II WŚ stopy % ok 0% to nasi i tak wyglądają z  polityką monetarną całkiem odpowiedzialnie

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

W 1992 z nieistniejącym już pułkiem  zmechanizowanym z Żar wchodziliśmy na poligon Świętoszów. Zniszczenia w budynkach nie były dziełem Rosjan, tylko Polaków szabrujących obiekty. Dziękuję pozamiatane.

A dziurawe zbiorniki z paliwem . 

Opublikowano

Mam beczki z wojska i chciałem zdementować krążące tu plotki - nie są dziurawe😁

Może dlatego że paliwem zalane nie były🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v