Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

widział kto bociana?

a właśnie nie wiem czy bocian. troche wysoko. z auta widziałem. pewien nie jestem, to sie nie chwaliłem. ale coś takie.

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Zwiastowanie

widział kto bociana?

Dzisiaj nie ale wczoraj tak. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Dzisiaj nie ale wczoraj tak. 

ale zwiastowanie, czy bocian? 🤔

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

a właśnie nie wiem czy bocian. troche wysoko. z auta widziałem. pewien nie jestem, to sie nie chwaliłem. ale coś takie.

W locie był 🤔

No to Panie ma się tobie na pieniądze w tym roku 😛 

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

No to Panie ma się tobie na pieniądze w tym roku

phi. jak zawsze... 9_9

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

a nie jaki ... sęp

no jest taka możliwość. dlatego oficjalnie nie ogłosiłem. :ph34r:

Opublikowano
20 minut temu, Pafnucy napisał:

To był polski ład na wylocie.

Opublikowano
2 godziny temu, Pafnucy napisał:

oj , to chyba zalezy od tego co sie czuje. od tego co w głowie.    nie od sznurków.

Tylko że to są kompletnie dwie różne sprawy których my nie rozróżniamy. Głowa i uczucia się często wykluczają. Współczucie , współczuciem ale realia sa twarde i nic za darmo nie ma. Na zachodzie tak beżowych uszczęśliwiali i mają getta pełne nierobów.

1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

czemu tak sądzisz? myślisz że pracować nie zechcą?

mi sie wydaje że widzisz patologię uchodźców. może częśc normalna. 🤔

Jak będą dostawać wszystko za darmoche to z pewnością nie zechcą. To jest wyjątkowo roszczeniowe i bezczelne plemie. Jak będzie za mało to zaczną drzeć ryja że nasz rząd ich źle traktuje a nasi staną na głowie żeby im tylko dogodzić. Tak więc koledzy - bedziemy na jeszcze więcej nierobów pracować dzieki socjalistycznej władzy prawicowej i ich głupocie.

• Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Ulman napisał:

bedziemy na jeszcze więcej nierobów pracować dzieki socjalistycznej władzy prawicowej i ich głupocie.

No ty tak harujesz że aż z uszu dym leci i to wszystko na uchodźców z Ukrainy.  

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

Widzę patologię rządzących i dziwną akcję. Pomoc wydaje się być przykrywką czegoś więcej.

Żeby obywatel obcego państwa miał większe lub takie same prawa?

W szkołach kolejny rok klapy nauczania. Najpierw strajki nauczycieli, potem covid, teraz nauka ukraińskich dzieci. Nasze sobie poradzą.

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wyrażam swoje zdanie. Jak zwykle wybrańcy się zesrają a ludowi przyjdzie sprzątać.

Jak na razie to ty się zesrałeś i wypraszam sobie takie docinki, a miałem cię za rozsądną osobe na tym forum. Akurat w tym tygodniu brałem udział w transporcie do tymczasowych ośrodków dla tych uchodźców i uwierz mi że większość tych kobiet to ostatnie o czym myśli to jakieś "pis-owskie przywileje". A prawda jest taka że gdyby nie ludzie dobrej woli i prywatne organizacje, to był by jeden wielki burdel. Na początku to nie było żadnej koordynacji ze strony państwowej, a PiS teraz skutecznie podbija sobie sondaże kosztem tych osób i organizacji.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Powinni tego wariata ubezwłasnowolnić i odizolować

w pierwszej kolejności tych, którzy kłamią, zmyślają czyjeś wypowiedzi i rozpowszechniają to w mediach

Ambasador Mark Brzeziński zabiegał o osobne spotkanie Bidena z polska opozycją. Biały Dom nie zgodził sie na taki pomysł.

większy pajac niż żorżeta

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, dysydent napisał:

Zwiastowanie

widział kto bociana?

Taaaa widziałem, tankował się w locie. 😂

4 godziny temu, nie napisał:

Ambasador Mark Brzeziński zabiegał o osobne spotkanie Bidena z polska opozycją. Biały Dom nie zgodził sie na taki pomysł.

A czemu to Biały Dom nie zgodził się? Ano temu, aby nie zaprzepaścić poddańczej postawy naszego rządu wypracowanej przez "żorżetę" .Przecież powiedziała  że będziemy mieli tak dobre stosunki z Rosją jak nigdy dotąd.😂 

Chyba że Pan Brzeziński odbiera rząd PIS jako komunistyczną namiastkę czasów minionych i widzi potrzebę włączenia opozycji aby zapobiec konieczności, reaktywowania "Solidarności". Choć pewnie założenia tej operacji jeszcze kurzem się nie pokryły w piwnicach CIA.😂

4 godziny temu, nie napisał:

w pierwszej kolejności tych, którzy kłamią, zmyślają czyjeś wypowiedzi i rozpowszechniają to w mediach

Dwie komisje, Millera, Maciarewicza i jeszcze śledztwo prokuratury nie ogarnęły wszystkiego w tej materii a Prezio po przeczytaniu jednego dokumentu poskładał wszystko w całość.😂 Kwiecień Panie za pasem i trza pomimo wojny u bram zajmować się swoim najgorszym koszmarem, albo demonami.

Edytowane przez mirro
bład
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, nie napisał:

Biden spotka się z Trzaskowskim. Trzaskowski powie mu by forsa nie cała trafiała bezpośrednio do rządu ale także do samorządów i organizacji. Ponoć Pinokia też nie zapraszali a przykleił się i będzie na Narodowym.

No i jeszcze pytanie skąd info o co zabiegał ambasador? Biały dom ci powiedział czy sam Brzeziński?

A tym czasem u Dudy kolejna wtopa z amerykanami. Fort Trump i nie złożenie gratulacji Bidenowi jakoś się mści. Najpierw był przyjaciel w Kutasie do Kamali. A teraz Joe musiał godzinę w samolocie czekać. Bo nasi pajace jak do Smoleńska za 5 dwunasta. I pojawił się problem. Za dawnych czasów Kaczyńscy kazali by pilotowej lecieć. Smoleńsk trochę ich jednak nauczył.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
7 godzin temu, tomek222 napisał:

Jak na razie to ty się zesrałeś i wypraszam sobie takie docinki, a miałem cię za rozsądną osobe na tym forum. Akurat w tym tygodniu brałem udział w transporcie do tymczasowych ośrodków dla tych uchodźców i uwierz mi że większość tych kobiet to ostatnie o czym myśli to jakieś "pis-owskie przywileje". A prawda jest taka że gdyby nie ludzie dobrej woli i prywatne organizacje, to był by jeden wielki burdel. Na początku to nie było żadnej koordynacji ze strony państwowej, a PiS teraz skutecznie podbija sobie sondaże kosztem tych osób i organizacji.

Jakież to docinki, co Cię tak zbulwersowało?

Nie twierdzę że są ludzie potrzebujący, ale widzę też tych których stać byłoby pomagać rzeszom swoich rodaków,  a może głównie ich widzę. W mieście widzę ludzi zamożnych, parking przed blokiem wygląda jak dwa światy, i to te z polską rejestracją wyglądają jakby do uchodźców należały. 

To że ludzie dobrej woli pomagali i pomagają nie podlega żadnej dyskusji bo to fakt. 

A co do rządzących to obecnie mam same zastrzeżenia. Czerwoną kartkę już mają, pchają nas w 3WŚ i to miałem na myśli że się zesrają. A lud będzie się wykrwawiał. 

Uważasz że nadanie numerów pesel , świadczenia 500+ to normalna cywilizowana polityka będąca standardem na świecie?

Nie widzisz zagrożeń?

1 godzinę temu, mirro napisał:

Taaaa widziałem, tankował się w locie. 😂

Sprawdzę Twój wzrok- odczytasz numery tego co się tankuje?🤣

Nad Twoim niebem też tankują🤭

20220324_174425_resized.jpg

Opublikowano

Podzielę się dowcipem zagadką : jak jest różnica po między lotem na wschód od Polski a do Polski na wschód  ?

Jak się leci na wschód  Polski to leci się do Jasionki a jak leci się na wschód od Polski to wraca się w drewnianej jesionce .

Opublikowano
18 minut temu, Agrest napisał:

Jakież to docinki, co Cię tak zbulwersowało?

A co do rządzących to obecnie mam same zastrzeżenia. Czerwoną kartkę już mają, pchają nas w 3WŚ i to miałem na myśli że się zesrają. A lud będzie się wykrwawiał.

A to źle zrozumiałem🤦 przepraszam za pomyłkę 😉

18 minut temu, Agrest napisał:

Uważasz że nadanie numerów pesel , świadczenia 500+ to normalna cywilizowana polityka będąca standardem na świecie?

Nie widzisz zagrożeń?

A co do peselu, to chyba lepiej jest mieć ich "posegregowanych" (jakkolwiek to brzmi) niż nie mieć i puścić w samopas. Do Anglii jak się jedzie na dłuższy a czy nawet na krótszy pobyt, to pierwsze co się robi to wyrabia numer NIN (ichniejszy PESEL). No chyba że ktoś na czarno jedzie robić to nie wyrabia. I zawsze warto go sobie wyrobić to wtedy inaczej tam na ciebie patrzą. Łatwiej o lepsze ubezpieczenie, umowę o pracę czy nawet jak chcesz jakąś działalność otworzyć. I nikt tam z tego powodu afery nie robi.

A 500 plus to od samego początku jego istnienia uważam za gówniany pomysł.

Opublikowano
7 godzin temu, nie napisał:

Jeśli masz na myśli likwidację TVPis to się w pełni zgadzam. 

Opublikowano
Ulman napisał:

Jak będą dostawać wszystko za darmoche to z pewnością nie zechcą. To jest wyjątkowo roszczeniowe i bezczelne plemie. Jak będzie za mało to zaczną drzeć ryja że nasz rząd ich źle traktuje a nasi staną na głowie żeby im tylko dogodzić. Tak więc koledzy - bedziemy na jeszcze więcej nierobów pracować dzieki socjalistycznej władzy prawicowej i ich głupocie.

Wiesz. Jest taka opcja, że przyjadą tylko po to aby pincet na konto zlecić i wrócą do siebie. Póki co to jednak moje miasteczko pozostaje zaludnione to owe pincet zostaje i to mocno. Robotę babeczki mają... Toteż nie panikuję wedle Twojego i ruskich stylu. W związku z ruskim planem i tak będzie przesrane w temacie energetycznym i byłoby niezależnie od wojny.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

W przypadku PiS to zagrożenie że przyjdzie czas kiedy będą chcieli (potrzeba wyborcza, siła głosów) nadac im obywatelstwo i wtedy zagłosują na dobroczyńców.

• Haha 1
Opublikowano

Ukraina już jest w łapach Rosji i tak zostanie wiec cała Ukraina należy do Rosji .

Niemcy nie ma zgody na sankcje na ropę z Rosji bo jak powiadają Ruska i tak stać na wojnę .

Wiec Historia się zmienia szybko na naszych oczach wiec cieszyć się wolnością kiedy jeszcze jest .

Opublikowano

Chyba na to liczą. Ale mocno się przejadą. Nikt im wdzięczności nie okaże, a nawet na przekór wielu zrobi.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v