Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Denwer napisał:

Ale Dawid łyknął co miał łyknąć wzorowo. Przecież widać, ze Zelenski chciał się przypodobać pisowi. O Smoleńsku zresztą nic konkretnie nie powiedział. Dawid tak samo naiwny jak @Denwer

b989bbea684e44d05e87f5f5bff95d3a.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

Bilety na PKS dostaniecie.🤣

9 minut temu, DTaras napisał:

Aaale bilety czy tylko zniżkę utrzymają?

gorzej jak zaczną korzystać z programu autobus w każdej gminie .

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Jedno trzeba powiedzieć Prezydent Ukrainy rżnie PiSowców propagandowo jak chce. 😂

No przecież wiadomo, że powkładał do przemowy to co rządzący w PL pis chciał by usłyszeć. Normalna polityka. A takie naiwniaki jak Dawid czy @Denwer się cieszą.

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Jedno trzeba powiedzieć Prezydent Ukrainy rżnie PiSowców propagandowo jak chce. 😂

Gra na strunie sPISku smoleńskiego , patriotyzmu i zagrożenia dla nas jak nie pomozemy. No i oczywiście to co chwyta PISowską sektę najbardziej - Ukraina walczy " za wolność waszą i naszą" w imię lepszej przyszłości

Opublikowano

Ukraińskie Operacje Psychologiczne kierowane są tak na Rosję jak i na Polskę. W zasadzie nie ma sensu z naszej strony zwracać im uwagi w tej materii, bo chcą ratować swoich obywateli, ale należy zachować szczególną ostrożność i dawać do zrozumienia że widzimy co się dzieje.

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, hubertb napisał:

Wspominałem tu że widziałem w markecie kg miesa indyka za 114zł? 

Teraz się zastanów ile dostał rolnik 🙋

Opublikowano

A gdziesz to się szef wszystkich prezesów podział? Od ponad 2 tygodni raz coś pobełkotał i raz był w sejmie a tak ani widu ani słychu. Siedzi gdzieś w piwinicy zesrany jak w grudniu 81? Taki mąż stanu? Taki patriota? O nie! Jeśli Ruscy poniosą klęskę to wkrótce okaże się że to Jarosław  wojnę wygrał bo ułozył taki plan i tak doradził UPAińcom że ruskich pognali🤣

Opublikowano
22 minuty temu, hubertuss napisał:

A jak pokazał się na tym szczycie przyjaciel pisu Orban? Ty jesteś taki głupi czy taki otumaniony rządową propagandą. Orban ma dokładnie takie samo stanowisko jak niemiecki kanclerz. Ale o tym wasza propaganda ani słowa. Bo to kumpel pisu. I kumpel Putina.

ale frustracja :D 

biedactwo, znajdź sobie jakieś hobby np. zbieranie muszelek, bo nienawiść do pisu doprowadzi cię do grobu

• Haha 1
Opublikowano
26 minut temu, hubertuss napisał:

Jakie fajnie pięknie? Skąd ty się urwałeś? Szczujnia do reszty otumaniła czy jak? Pojedź se na jakiś dworzec do większego miasta zobaczysz jak fajnie. Za chwilę to wszystko piperznie na łeb a ty mówisz, że fajnie. Polska już zaczyna sobie z tym nie radzić. Na dworcach nie ma ghdzi upychać. Do prywatnych mieszkań czy hoteli kto miał wziąć to wziął. Rząd nic nie robi nie pomaga. Weź se zobacz jak fajnie jest na Dworcu Zachodnim czy Centralnym w Warszawie czy na Torwarze. 

Juz ci mówiłem pod foto u mnie, jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i wyłapać ironii to nie pisz bo robisz z siebie jełopa. 

Wg zachodu właśnie wszystko było ładnie pięknie jak tylko PL przyjmowała, chwalili, poklepywali, a jak do nich poszła garstka to już koniec świata. Trybisz?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

A gdziesz to się szef wszystkich prezesów podział? Od ponad 2 tygodni raz coś pobełkotał i raz był w sejmie a tak ani widu ani słychu. Siedzi gdzieś w piwinicy zesrany jak w grudniu 81? Taki mąż stanu? Taki patriota? O nie! Jeśli Ruscy poniosą klęskę to wkrótce okaże się że to Jarosław  wojnę wygrał bo ułozył taki plan i tak doradził UPAińcom że ruskich pognali🤣

Może walczy bezpośrednio na Ukrainie 🤭 , ten słynny kanadyjski snajper może być kaczorkiem ☺️

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, pedro2 napisał:

Juz ci mówiłem pod foto u mnie, jak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i wyłapać ironii to nie pisz bo robisz z siebie jełopa. 

Wg zachodu właśnie wszystko było ładnie pięknie jak tylko PL przyjmowała, chwalili, poklepywali, a jak do nich poszła garstka to już koniec świata. Trybisz?

Ha ha dobre sobie ironia? Żadnych emolek nic co by wskazywało, ze to ironia. Tak se tłumacz każdą swoją głupotę to z siebie jołopa zrobisz a nie z kogoś. Ty jako jołop nawet nie rozumiesz słowa ironia. Masz ewidentnie pretensje do zachodu a twierdzisz, że to co piszesz to ironia. Do szkoły jołopie. Swojego nieuctwa nie przykryjesz ironią bo twoje nieuctwo z pod niej aż krzyczy.

Zachód bierze tyle ile uważa i da radę ogarnąć. W przeciwieństwie do nas którzy zachodowi wcześniej gdy oni mieli problem pomagać nie chcieliśmy. Więc cieszmy się, że w ogóle biorą i nie wspominają nam o roku 2015 i kolejnych. Gdzie psi pluł na Europę i pomagać nie chciał.

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał:

Toż tak samo było jak zachód beżowych przyjmował. Przypomnij sobie jakie lamenty PISowskich paranoików były. Oni się bali nawet kilkuset i gadali o tym ze 2 lata😂 Teraz zachód robi dokładnie to samo więc nie wiem skąd to zdziwienie? Nam było wolno marudzić i siać panikę a im już nie? 

• Like 1
Opublikowano

On nawet nie wie co oznacza słowo ironia wątpię by co kolwiek zrozumiał. Ma pretensje do zachodu argumentuje tym, że u nas fajnie. Gdy mu się to wytyka to mówi, ze to ironia. A teraz będzie się rzucał bo jak stwierdził zrobił z siebie jołopa. Kolejny z ego dużo większym niż mózg.

Opublikowano

Wczoraj Fiutin z Batiuszką podpisali umowę handlową "Broń w zamian za sprzęt rolniczy " Dzisiaj wyciekły do prasy szczegóły tej umowy . Białoruś ma dostarczyć traktory które mają odholować sprzęt wojskowy z Ukrainy , w zamian za traktory dostaną sprzęt wojskowy -odholowany z Ukrainy .

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Wybaczcie, ale mam robotę nie będę tu z wami dyskutował, kto wie ten wie jakie jest moje zdanie na ten temat, była burzliwa dyskusja kilka dni temu w cenach mleka... nie chce mi się znowu tego wałkować. A tym bardziej z tym przyjebanym jełopem hubertusem 🤪 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To jest bardzo dobra umowa. Hehe. Widzieliście jak się wczoraj biedny Łukaszenko pocił jak siedział z Putinem? Pewnie też ma Władka dość. 

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Wybaczcie, ale mam robotę nie będę tu z wami dyskutował, kto wie ten wie jakie jest moje zdanie na ten temat, była burzliwa dyskusja kilka dni temu w cenach mleka... nie chce mi się znowu tego wałkować. A tym bardziej z tym przyjebanym jełopem hubertusem 🤪 

Masz racje nie dyskutuj po co masz się ośmieszać. Weź se słownik i zobacz co znaczy słowo ironia. Bo na razie to z siebie robisz jołopa tłumacząc ironią swoje zdanie, które w dodatku argumentujesz stanem nie prawdziwym. Bo u nas jeśli chodzi o uchodźców z UA nie jest fajnie jołopie.

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jeżeli kg półtuszy wieprzowej w ubojni kosztuje 13 PLN to ile dostaje rolnik?😂

Jeżeli miał 120 kg na żywo to wychodzi ponad 90 kg mięsa 90x13=1170 zł 

A rolnik na żywo około 6 zł chyba na dziś płaci zakład w okolicy x120 =720 zł 

Podsumowanie rolnikowi zostało cenne gówno a ubojni ładny zysk 🙂

Opublikowano

"W Mariupolu Rosja ostrzelała meczet - informuje The Spectator Index."

ot zagwozdka dla "judeochrześcijańskich" polskich propagandzistów co niektórych opcji politycznych.
Oczywiście oficjalnie wszyscy potępią le po cichu to u co niektórych ruskie co nieco "przybudowali" (bez emotikon bo nie wypada)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v