Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież nawóz ciągle drożeje. Azoty w hurcie w czwartek 30 do 60 zł. Od dziś ograniczenia w  dystrybucji azotu i polifosek. Od kwietnia sól min +200 o ile jeszcze będzie.

Opublikowano

No niestety ja w tym roku soli nie kupiłem i siać nie będę bo poprostu nie udało mi się kupić. 

Opublikowano
18 minut temu, leonardo111 napisał:

Pytanie do tych co się znają na rzeczy jest możliwa taka sytuacja ultimatum: zniesienie sankcji oddanie ukry albo atom?

Na to pytanie tylko chłopaki @dysydent , @jahooo @mirro @hubertb @DTaras i jeszcze kilka osób ,coś mogą Ci odpowiedzieć bo silnie śledzą i  interesują się polityką itd 

Chyba że coś o pejsatych to @many13 🤭

Opublikowano
17 minut temu, marcin19071980 napisał:

Świat długo bez Rosji nie wytrzyma. Teraz wszyscy szlachetni i zjednoczeni bo jest to popularne i medjalne ale to tylko pozory. Już dzisiaj ceny opału wzrosły o 100zł na tonie i mówią że to nie koniec. W Niemczech od nastepnego poniedziałku podwyżka cen gazu. Tylko patrzeć jak nawóz znowu zacznie drożeć. Nie będzie wyjścia i trzeba będzie się dogadać. A więc zniesienie sankcji, Ukraina się nie liczy 

Świat bez Rosji da radę. Na terenie, gdzie sie ona znajduje, może być dowolne inne państwo/państwa, brak Rosji nie będzie nikomu dokuczał

Opublikowano

Broń jądrowa ma służyć do odstraszania a nie atakowania.  Chyba że jest w rękach szaleńca! To kto to wie.

Opublikowano

Nie realne. Niby kto zdobędzie ten kraj. Ameryka nawet Afganistanu nie potrafiła opanować. 

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie realne. Niby kto zdobędzie ten kraj. Ameryka nawet Afganistanu nie potrafiła opanować. 

Amerykanie Afganistan zdobyli, i utrzymywali przez lat dwadzieścia. 

• Like 1
Opublikowano

Ale tam, zdobyli. Siedzieli w fortach i co jakiś czas robili patrole. No ale Ok niech będzie.

Opublikowano
Strongman napisał:

Słyszeliście ze Putin ma raka trzustki i ze ta choroba idzie na głowę.

Tak, było o tym mówione w 2014r. podczas aneksji Krymu.

Opublikowano
52 minuty temu, Leszy napisał:

Amerykanie Afganistan zdobyli, i utrzymywali przez lat dwadzieścia. 

, ameryknie mieli koalicje i kosztowało ich to mld $ , rosjanie sa za biedni zeby utrzymać ukraine , z pełna gotowosci bojową .

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, agromatik napisał:

To ty @Ursus operator sztachety a nie krowiego ogona😁. Na ochroniarza do dyskoteki a nie rolasa.

dobre dla snajperów szkolenia z samoobrony

7 godzin temu, Denwer napisał:

FMtmhJoXMAoCU03?format=jpg&name=small

mieli od razu trójnik wspawać i trzy zasówy i i kto wie może by sie nadał ten rurociag z naszej bazy na eksport wysyłać, bo tu sie każdy obraża a Anglia wieczne interesy robi i dobrze na tym wychodzi

Edytowane przez Roman4321
Opublikowano
7 minut temu, jarecki napisał:

, ameryknie mieli koalicje i kosztowało ich to mld $ , rosjanie sa za biedni zeby utrzymać ukraine , z pełna gotowosci bojową .

Właśnie, ale na razie się tam pchają. 

Opublikowano (edytowane)

żabojady chcą kryptowaluty jakimiś sankcjami dla rosji obłożyć i to jakiś ichnio minister pono ogłosił

on wie co to kryptowaluta? skoro takie kretyństwa czy sądzi że Ukraińcy nie wiedzą i uznają to za cokolwiek skutecznego

a teraz najlepsze i zalecam usiąść na wypadek gdyby kto jeszcze nie wiedział
https://wiadomosci.onet.pl/swiat/gruzja-zlozy-wniosek-o-przystapienie-do-ue/neqdfn7

nie wiem jak to skomentować ale pierwsze co to śmiech... nnno taki odruch miałem teraz dopiero zaczynam rozkminiać dlaczego (znaczy ten odruch u mnie)

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v