Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przelicznik stary jak swiat - 3 do jednego, jesli za 3 tony pszenicy kupisz tone saletry to sie jeszcze oplaci nawozenie..

32 minuty temu, Ulman napisał:

Kto, gdzie i kiedy pisał że mi picie szkodzi? Możesz zacytować?

ja pisalem ze ulmanowi picie moskowskojej stolicznojej czy leningradzkiej trollowskiej bardzo szkodzi a juz sputnik 98 % to masakra` dla jego slabej glowy

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Ulman napisał:

Kto, gdzie i kiedy pisał że mi picie szkodzi? Możesz zacytować?

piłeś sylwestra ? sam mi odpisałeś ze dzisiaj się napijemy 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
14 minut temu, galan99 napisał:

Jaka spaniała sytuacja tona rzepaku można kupić tonę saletry 1 do 1 bidy nie ma .

2 ,2 tony pszenicy na 1 tonę saletry .

pamiętam czasy gdy było ponad 3 do 1 i paniki nikt nie siał

nawozów z resztą nazbyt wiele też i jeszcze nawet od tych 3:1 daleko do efektywności plonotwórczej kilograma nawozu w relacji do przelicznika ceny.

o @jacus mnie ubiegł z identycznym wnioskiem

Opublikowano
8 minut temu, Roman176 napisał:

piłeś sylwestra ? sam mi odpisałeś ze dzisiaj się napijemy 

A co to ma wspólnego z tym poniżej? Znowu sobie dopowiadasz? Po co ci to?

50 minut temu, Roman176 napisał:

podobno ciebie picie szkodzi .... a czy nie jest tak ze wypiłeś więcej ode mnie ? 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

A co to ma wspólnego z tym poniżej? Znowu sobie dopowiadasz? Po co ci to?

bo pijesz i szkodzi ci proste więcej jak ja ... dlatego ci pisałem nie bierz mnie swoją miarą 

3 minuty temu, racyl napisał:

I wtedy Roman... ... wyciągnął swój ołówek! - Memy.pl

Ja ci kurwa dam Roman!!! - Memy.pl

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

@Ulman a o cenzurze konfederacji nie piszesz ? 

Podobno facebook ich ocenzurował? W sumie jako prawak powinieneś to popierać. Prywatna firma może robić co chce. Lewaki domagają się państwowych regulacji i kontroli nad takimi podmiotami 

Opublikowano
12 minut temu, Leszy napisał:

Prywatna firma może robić co chce

jesteś tego pewny ? ze możesz co chcesz ?  

13 minut temu, Leszy napisał:

Lewaki domagają się państwowych regulacji i kontroli nad takimi podmiotami

czyli platforma i cała unia 

Opublikowano (edytowane)

to co ja mam być po którejś stronie ?, podwyżki walą we wszystkich, ludzie potrzebują stabilizacji a nie rozdawnictwa i bonów.

powiedz nam Romek jak się czuje polski górnik po nowym polskim wale 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Dziś sobie w wolnej chwili posłuchałem ostatniego 7dnia tygodnia. Kurde, większość pisowcow (czy szerzej zlednoczonej prawicy) uważam zwyczajnie za ludzi mających w wielu sprawach odmienne zdanie od mojego. W niektorych sprawach się z nimi zgadzam, w niektórych kompletnie się nie zgadzam, niektórych można posłuchać, innych jak widzę to mnie skręca, o jednych mam lepsze zdanie, o innych gorsze, ale jak słucham ludzi, takich jak Kowalski i pomyśle, że ktoś taki mial/ma wpływ na ten kraj, to nie czuje się z tym dobrze.

Opublikowano
22 minuty temu, daron64 napisał:

Dziś sobie w wolnej chwili posłuchałem ostatniego 7dnia tygodnia. Kurde, większość pisowcow (czy szerzej zlednoczonej prawicy) uważam zwyczajnie za ludzi mających w wielu sprawach odmienne zdanie od mojego. W niektorych sprawach się z nimi zgadzam, w niektórych kompletnie się nie zgadzam, niektórych można posłuchać, innych jak widzę to mnie skręca, o jednych mam lepsze zdanie, o innych gorsze, ale jak słucham ludzi, takich jak Kowalski i pomyśle, że ktoś taki mial/ma wpływ na ten kraj, to nie czuje się z tym dobrze.

ja mam lepiej od ciebie słucham wiadomości .. przerzucają się odpowiedzialnością kogo wina zdrożny ... ale bardziej argumentuje mnie to co podpisali emisje  Donalda Tuska, który jako szef Rady Europejskiej nie zatrzymał #NordStream2 i dał zielone światło dla fatalnej umowy z Gazpromem w 2010 r. itp  jak wszyscy umieli podnosić ręce przeciw naszemu krajowi, organizować dyskusję przeciw naszemu krajowi tak dzisiaj siedzą wszyscy pod miotełką bo co tak ma być ...  unia ?? hmm bardziej nazizm który powinien. nowym kraj  i biedniejszym opóźnić dużo później transformacje pseudo eko  to Tuskiem chce mi się zżegać ... tyle weny bo mi dziecko nie pozwoli 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

bo pijesz i szkodzi ci proste więcej jak ja ... dlatego ci pisałem nie bierz mnie swoją miarą 

Kto kiedy i gdzie powiedział/napisał ze mi szkodzi? Zacytuj 

Opublikowano

Protesty w Kazachstanie: Strzały i wybuchy na ulicach. Zginęły dziesiątki osób .

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/protesty-w-kazachstanie-strzaly-i-wybuchy-na-ulicach/gsvcww0,79cfc278

Prezydent Kazachstanu zdecydował się poprosić o pomoc Organizację Układu o Bezpieczeństwie Zbiorowym, wojskowy pakt zdominowany przez Rosję. Rosyjskie wojska przybyły w czwartek do kraju .

Sytuacja bardzo korzystna dla Rosji .

Opublikowano
2 godziny temu, racyl napisał:

powiedz nam Romek jak się czuje polski górnik po nowym polskim wale 😂

10 ci powiem 

25 minut temu, Ulman napisał:

To czemu pisałeś że "podobno"?

na pewno lepiej ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v