Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Leszy napisał:

Oni wyznają zasadę. "po nas choćby potop". 

Przecież Cymański kilka lat temu podczas debaty o tym, że pis wziął na przejedzenie fundusz rezerwy demograficznej powiedział wprost. Liczy się tu i teraz .

• Like 1
Opublikowano

zbyt proste. 

wystarczy że trochę poopowiadamy publicznie o kompetencjach fachowców z dobrej zmiany i zaraz jakiś komputer mnie typuje do kontroli. 

skarbówka też. 

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Aktualnie są tylko jedni ONI przy władzy. 

Dawno temu Lenin powiedział że ,,religia to jest opium dla mas'' , ja bym to zmodyfikował i  to ,,polityka jest opium dla mas''

Opublikowano

Polityka to jest wszystko co nas otacza. Te mechanizmy które są na najwyższych szczeblach, działają na najniższych. Nawet w rodzinie, czy małej lokalnej społeczności. Nie można za bardzo od tego odejść i ustać z boku. 

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Aaaa jak długo było drożej, o ile i czy na wszystkich paliwach i stacjach?

raport zawsze ile kosztowało średnia 

2 godziny temu, Ulman napisał:

Daj spokój, żeby nie wiem jak byli ruchani to i tak będą to popierać bo pińcet dostanom.

a jak bd rządzi PO bd inaczej ? 

1 godzinę temu, mirro napisał:

Tatiana A. miała w swoich działaniach powoływać się nie tylko na swojego partnera Grzegorza Tobiszowskiego, ale także na innych ważnych polityków PiS."

Przepraszam, to ta Pani sypiała nie tylko z Panem Tobiszowskim ale też z innymi politykami PiS? Tak pytam w kwestii rozwoju śledztwa.😂

może była dobra w te klocki ..  uroda + doświadczenie w te klocki = brak hamulców ? 

Opublikowano

tekst składa sie Uważam, że konsumenci mogą czuć się zaniepokojeni, może itp  część komentatorów uznała wyjaśnienia prezesa Obajtka za pokrętne....

dobra ok załóżmy ze tak było 

a co na to stacje BP shele lotos wasbruki Circle K i inni też ładowali w uja ? shele i bp slofnaft rusy circycle mają nawet swoje od wiertnice na morzu nie chcieli wyruchać konkurencji ? 

dobranoc ulman odp mi na zagadkę 

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Roman176 napisał:

tekst składa sie Uważam, że konsumenci mogą czuć się zaniepokojeni, może itp  część komentatorów uznała wyjaśnienia prezesa Obajtka za pokrętne....

a co na to stacje BP shele lotos wasbruki Circle K i inni też ładowali w uja ? shele i bp slofnaft rusy circycle mają nawet swoje od wiertnice na morzu nie chcieli wyruchać konkurencji ? 

A to nie słyszał jakie przepisy wprowadził wspaniały rząd PiS w sprawie importu gotowych paliw, bardzo utrudniając ten import zza granicy, przez co 99% stacji benzynowych w tym kraju handluje paliwami z Orlenu/Lotosu ;) A dalej już można samemu sobie dopowiedzieć ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
32 minuty temu, Roman176 napisał:

Czytam to kolejny raz i zastanawiam się ile wypiłeś albo co wziąłeś. Cały czas jest mowa o tym że Orlen skokowo obniżył cenę paliw bez widocznego powodu rynkowego. Było to zlecenie polityczne w gospodarce ręcznie sterowanej jak za twojej ulubionej komuny było. W związku z tym mamy dwa scenariusze. Jako monopolista Orlen utrzymywał bardzo wysokie marże i napędzał inflację , lub teraz drastycznie obniżył normalne marżowanie czym działa na szkodę spółki. 

Pytanie o stacje świadczy że albo się zdrowo napiłeś albo bałwan z ciebie i nie masz pojecia jak to działa lub tez rozpaczliwie i absurdalnie próbujesz obronić parszywców z PIsu i Izaaka Obajtka. Skąd twoim zdaniem wszystkie te stacje biorą paliwo ? Uważasz że Shell albo BP przywozi na swoje stacje paliwo z zachodnich rafinerii?😆 Mają odwiertnice na morzu? No i co z tego? Z odwiertnicy leci gotowy diesel i benzyna? Jaki związek ma wydobycie na morzu ropy naftowej z miejscem  dostawy benzyny? 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Pytanie o stacje świadczy że albo się zdrowo napiłeś albo bałwan z ciebie i nie masz pojecia jak to działa lub tez rozpaczliwie i absurdalnie próbujesz obronić parszywców z PIsu i Izaaka Obajtka. Skąd twoim zdaniem wszystkie te stacje biorą paliwo ? Uważasz że Shell albo BP przywozi na swoje stacje paliwo z zachodnich rafinerii?😆 Mają odwiertnice na morzu? No i co z tego? Z odwiertnicy leci gotowy diesel i benzyna? Jaki związek ma wydobycie na morzu ropy naftowej z miejscem  dostawy benzyny? 

czyli zero argumentów tak myślałem wiedza oparta na obserwacji latając po wsi na stodole .. i wróżenia z fusów ...  70% to polska ropa reszta przywozi shel o BP kiedyś przywozili v powera dzisiaj produkuje im orlen ,czy wiesz ze rocznie płaci bp orlenowi 6mld złotych ? a lotosowi 1,5mld nie ciebie obajtek jebie na 100zł miesięcznie albo mniej .. czy wiesz ze wujek ma z jedną większych firm ... ma jedyny najwięcej  w Polsce tiry na LNG i wodór bodajże  ... no ale gdzie ja mam wiedzę może poczytaj czemu orlen albo lotoś  przecież przepłacać mld ? tankowcem sobie by przywieźli poczytaj i napisz ... 

Opublikowano

mirro napisał:

"Orgia jako forma pracy partyjnej" takie mi sie jawi hasło.🤣

Orgia na społeczeństwie trwa w najlepsze czyli to już nie forma, to kultura pracy patyjnej.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

skąd masz te dane? Daj jakiś link?

Za co BP płaci Orlenowi 6mld?

Jak się lata po wsi na stodole? U nas takich cudów nie ma🤣

Wujek tirami na wodór i LNG przewozi paliwa z zagranicy? Bardzo interesujące😆

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Buuuuchaaaachaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! I co jeszcze? Może zalejmy nim całą UE?😅😂🤣

Czechy Estonia Mołdawia Niemcy Słowacji Litwie 

a tu popyt 

Rekordowe 11 mld litrów paliwa sprzedane na stacjach Orlenu

https://www.cire.pl/artykuly/serwis-informacyjny-cire-24/142164-rekordowe-11-mld-litrow-paliwa-sprzedane-na-stacjach-orlenu

br. oddana do użytku została najnowocześniejsza stacja w całej Europie - Orlen Drive

tak ciekawostka https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-05-16/prywatyzacja-lotosu-rzad-po-w-2011-roku-dopuscil-rosyjskie-firmy/

5 minut temu, Ulman napisał:

Wujek tirami na wodór i LNG przewozi paliwa z zagranicy? Bardzo interesujące😆

z Orlenem ma kontrakt oczywiście największy orlen południe 

6 minut temu, Ulman napisał:

skąd masz te dane? Daj jakiś link?

no właśnie i też tak myślałem 

6 minut temu, Ulman napisał:

Jak się lata po wsi na stodole? U nas takich cudów nie ma🤣

to jak to tak jesteś bogiem ? wszystko widzisz czy jak skont wiesz co z kim czym się je ?

Opublikowano
Roman176 napisał:

czyli zero argumentów tak myślałem wiedza oparta na obserwacji latając po wsi na stodole .. i wróżenia z fusów ...  70% to polska ropa reszta przywozi shel o BP kiedyś przywozili v powera dzisiaj produkuje im orlen ,czy wiesz ze rocznie płaci bp orlenowi 6mld złotych ? a lotosowi 1,5mld nie ciebie obajtek jebie na 100zł miesięcznie albo mniej .. czy wiesz ze wujek ma z jedną większych firm ... ma jedyny najwięcej  w Polsce tiry na LNG i wodór bodajże  ... no ale gdzie ja mam wiedzę może poczytaj czemu orlen albo lotoś  przecież przepłacać mld ? tankowcem sobie by przywieźli poczytaj i napisz ...

Fascynujące, wujek wozi LNG. No chyba, że ciągniki ma na CNG to już inna ciekawostka. i ten wodór... bodajże napewno nie...

Opublikowano

To w czym on to LNG wozi? W big bagach czy to jakaś nowa cysterna?

rekordowe 11 mld Orlenu? To pikuś przy krajowym zuzyciu ponad 32 mld a co dopiero mówić o europie. Jesteśmy pikusiami a nie jakąś potegą jak ci w TVPis tłumaczą.

Opublikowano

niestety my mamy PO która robi wszystko w parlamencie EU żeby było źle słyszeliście gdyby chciano dopłacić do jakiejś firmy to wielka afera m.i ursus itp a w Niemczech dopłacono do VW wszyscy do czegoś dopłacają ... tylko zakazane W PL

tu macie wolny rynek 

https://40ton.net/paliwo-znowu-moze-drozec-a-hiszpania-doplaci-przewoznikom-przez-kolejne-pol-roku/

3 minuty temu, Ulman napisał:

To w czym on to LNG wozi? W big bagach czy to jakaś nowa cysterna?

ma cysterny cysterna paliwowa KASSBOHRER

image.jpeg.d8be8a577487ed09dfcdb6119e1a2c72.jpeg

5 minut temu, Ulman napisał:

rekordowe 11 mld Orlenu? To pikuś przy krajowym zuzyciu ponad 32 mld a co dopiero mówić o europie. Jesteśmy pikusiami a nie jakąś potegą jak ci w TVPis tłumaczą

ja nie bronie pisu ani nie popieram ale najbardziej nie lubię po pisałem tyle razy partia nie może rządzić więcej niż 2 kadencje ale nie może byc tak ze albo jedni albo drudzy  

ide spać dobranoc 

Opublikowano

A w tej niebieskiej izotermie co wozi? Jak niebeska to pewnie na wodór?

Wiesz już za co BP płaci 6mld orlenowi? Masz już dane kto, skąd i jak importuje 30% paliwa?  Zastanawia mnie że naszej ropy jest 70% Gdzie my mamy takie złoża? 

Opublikowano (edytowane)

hi hi
ten cały TK to jedna wielka synekura bo Konstytucja to format zeszytu dla zerowej klasy podstawówki o względnie prostej i klarownej konstrukcji logicznej bo taka rola tego dokumentu a tu trzeba utrzymywać całkiem sporą bandę pierdzistołków za wcale nie małe pieniądze co mają tłumaczyć z prostego na nasze
żeby było śmieszniej to - było nie było - doktor prawa stwarza haczyk przeciwko własnej bandzie politycznej pospieszając się z nominacją nie wytrzymując trzynastu dni i teraz tak się jedna ze świnek "przyłębała" do koryta że kpi sobie z samego Prezydenta wyciągając padlinożercę prawnego (znaczy - kruczka) aby się na tej padlinie po logice pożywić jak najdłużej.

to jest qwa kabaret a nie prawo sporego państwa a tzw prawnicy to zwykła banda komediantów tylko cholernie drogo nas kosztuje karmienie zwierzyny w tej szopce
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29328021,szostka-sedziow-tk-nie-uznaje-julii-przylebskiej-chca-wyboru.html

no toście prawo i sądownictwo tak zreformowali jak ten komendant komendę
takiego burdelu to ja z czasów komuny nawet nie pamiętam bo to nie jedyny przykład tylko ten na samym szczycie

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

a pomyśleć, że ktoś kiedyś aferę za zegarek za kilka tyś robił 🙉

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v