Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

ja nie kontestuję że wleciało a tylko że nikt nikt o tym nic nie wie choćby skąd wleciało.

a może wiedzą ale nie podają. To by nawet logiczne było aby wszystkiego od razu nie zdradzać. 

Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał:

Uuu aby s300 walła na ziemi to trzeba ją tak zaprogramować...

Skala zniszczeń na to by wskazywała rakieta systemu S-300 ma stosunkowo niewielką głowicę[kalibr, iskander to raczej nie były, nie te zniszczenia], Rosjanie stosowali je do niszczenia celów naziemnych a Ukraińcy jako rakiety przeciwlotnicze, teraz zasadnicze pytanie czy mogły pomylić ukraiński węzeł kolejowy z suszarnią ze względu na sygnaturę cieplna,tak sugeruje gen Bieniek

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Odpowiedź która by zaspokoiła Twoją ciekawość raczej nie powinna znaleźć się na forum publicznym. 

wiem
nawet mam wątpliwości czy pytanie mogło... czy nie przekroczyłem tej granicy

niech będzie - to było zbłąkane pytanie

Opublikowano

Przed chwilą, ws71 napisał:

teraz zasadnicze pytanie czy mogły pomylić ukraiński węzeł kolejowy z suszarnią ze względu na sygnaturę cieplna,tak sugeruje gen Bieniek

Jak to ruska rakieta, to ona uczulona na gorzelnie.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał:

Tweeter

też popełniałem ten błąd ale zdaje się że to nazwa własna i ichniej ortografii nie podlega bo Oni tam piszą "Twitter" a my  tylko ze zbyt amerykańskim akcentem ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

nie widzą ze względu na horyzont radarowy a AWACS żaden dawno nie fruwał.

Czyli nasza dzielna włądza i silna armia nic takiego nie widzi gdy zaraz za granicą mamy napirdzielankę? To jest wschodnia flanka NATO?🤣

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Ubaw że dwóch ludzi zginęło ?

Po co sobie dorabiasz narrację i dopowiadasz? Śmierć ludzka zawsze jest smutna nawet jakby szlag trafił samego Jarosława. Ubaw jest z tego szumu i paranoi która się szerzy.

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Ubaw jest z tego szumu i paranoi która się szerzy.

Raczej jakiegoś nadmiernego szumu nie ma. Normalna reakcja na wybuch podczas ważenia kukurydzy. Kiedy ostatni raz się coś takiego wydarzyło u nas?  

Opublikowano
ws71 napisał:

Uuu aby s300 walła na ziemi to trzeba ją tak zaprogramować...

Skala zniszczeń na to by wskazywała rakieta systemu S-300 ma stosunkowo niewielką głowicę[kalibr, iskander to raczej nie były, nie te zniszczenia], Rosjanie stosowali je do niszczenia celów naziemnych a Ukraińcy jako rakiety przeciwlotnicze, teraz zasadnicze pytanie czy mogły pomylić ukraiński węzeł kolejowy z suszarnią ze względu na sygnaturę cieplna,tak sugeruje gen Bieniek

oj Bieniek Bieniek...

Ulman napisał:

nie widzą ze względu na horyzont radarowy a AWACS żaden dawno nie fruwał.

Czyli nasza dzielna włądza i silna armia nic takiego nie widzi gdy zaraz za granicą mamy napirdzielankę? To jest wschodnia flanka NATO?🤣

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Ubaw że dwóch ludzi zginęło ?

Po co sobie dorabiasz narrację i dopowiadasz? Śmierć ludzka zawsze jest smutna nawet jakby szlag trafił samego Jarosława. Ubaw jest z tego szumu i paranoi która się szerzy.

Liwce leniwce poustawiali. Ale to nie setki tych kilometrów... no może z jedna

dysydent napisał:

3 minuty temu, mirro napisał:

Tweeter

też popełniałem ten błąd ale zdaje się że to nazwa własna i ichniej ortografii nie podlega bo Oni tam piszą "Twitter" a my  tylko ze zbyt amerykańskim akcentem ;)

To nazwa od kanarka co to w stanach wszystkie tak nazywane jak u nas azory i burki.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

znaczy co my nazywamy szczekaniem oni tam "ćwierkaniem"?

no w sumie
ich tam wysokie częstotliwości widać rażą zważywszy że z zakneblowanym pyskiem całkiem poprawną dykcją angielskim zabulgocze :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Oj to jednak były ukraińskie rakiety? bo nasi przywódcy coś nie jasno się wyrażają: rakiety, resztki spadających rakiet  i chyba jednak S-300 ?skoro są tak potężne wątpliwości do kogo  one należały i co tak naprawdę spadło

Opublikowano (edytowane)

pewno do Kosmitów:D

Jutro się okaże, mi się wydaje że żarty się skończyły i do czegoś dojdzie, że nie będzie jak że Smoleńskiem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

z cukrownia Łapy hortexem w siemiatyczach i z ulubionym przez Romka Ursusem jest wspólny mianownik. Za czasów komuny i w odrealnionej ekonomicznie gospodarce to jakoś działało. Po zderzeniu z rzeczywistością  nie miało szans.

lepiej zajmij się innym mianownikiem kogo krewny polityka zarządzał tym celowo do upadłości ...   podaj mi który zakład w Niemczech został zamknięty jak PL ?

Opublikowano (edytowane)

Jak ludzie będą nadal ślepcami to nas takie kanalie wymordują w imię że to my ludzie niszczymy ,ten świat a oni są Bogami . zachłanne kanalie są i chcą się bawić ludzkim życiem , bo sami mówią że jest nas za dużo .

Szczepionki mu nie wypaliły żeby zniszczyć ludzi, to teraz stare dziady próbują ze sztucznym mięsem, to wszystko dla waszego zdrowia kochane ludziska smacznego w zielonym ładzie .

ZLATUJĄ SIĘ BILLE

Od pewnego poziomu obrotów w danym sektorze pojawiają się Bille. W tradycyjnej hodowli mówimy o 326 mln ton mięsa co roku, jej wartość to obecnie 1 bln dol. rocznie, a w roku 2040 ma to być 1,8 bln dol. Ale ciekawa jest ta przyszła struktura: 25 proc. „mięsa” będzie pochodziło z roślin, a 35 proc. to będzie mięso wytworzone bez udziału zwierząt. To są grube miliardy rocznie i to są kwoty dla Billów.

Mówimy o rocznym rynku wielkości, w samych USA, 32 mln sztuk bydła, 9 mld kur i 241 mln indyków, czyli jakichś 75 mld dol. rocznie. Sam, obecnie jeszcze raczkujący, rynek sztucznego mięsa to 15 mld dol. rocznie. To wygląda na mało, ale liczy się dynamika – inwestuje się w rosnące rynki, a tu prognozy pokazują, że do 2030 r. rynek ten wzrośnie dziesięciokrotnie.

Dlatego takich rzeczy nie mógł przegapić ktoś taki jak Bill Gates. Jest to dla niego wręcz modelowy rynek. Obszar zatomizowany na wiele podmiotów, łatwy do uregulowania, nastroje społeczne dotyczące przemiany – gotowe. Aby przejąć cały interes, wystarczy tylko zablokować funkcjonujący model duetem regulacji i narracji oraz wprowadzić swoje monopolistyczne rozwiązania. Wtedy wszyscy będą musieli przyjść do jedynej budki z mięsem, wszystko będzie znormalizowane, a więc przewidywalne, czyli sterowalne. Dlatego Gates inwestuje w ten interes .

ŚWIAT PATRZY NA UKRAINĘ I ROSJĘ I SPADŁA , RAKIETA NA POLSKĘ NIE WIEDZĄ CZYJA DO KOŃCA .

ZAŚ INNY TYP KRECI INNY BIZNES .

Okrągły Stół i tajne rozmowy w Magdalence - Dudek o Historii .

Jaruzelski i Kiszczak i inne komuchy , tak wpadli na dobry pomysł by władzy nie stracić a zadowolić ludzi i to się udało .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

lepiej zajmij się innym mianownikiem kogo krewny polityka zarządzał tym celowo do upadłości ...   podaj mi który zakład w Niemczech został zamknięty jak PL ?

Po pierwsze to napisz na trzeźwo o co ci chodzi a po drugie od razu zgłoś Ziobrze że ktoś to doprowadził  do upadłości. Zgłoś też bankructwo  Stara, Jelcza, Ursusa, Tarpana Nysę, FSO a fabrykę Bizona co był najlepszy to sprzedali a mógł zawojować świat.

Cały czas się zastanawiam że przecież Ty nie masz najmniejszego pojęcia o tych czasach bo w 1995 roku to cie ksiądz  dobrodziej z pacierza odpytywał jak do komunii szedłeś. Co Ty mogles wtedy i możesz z tego rozumieć? Mam obawy że tyle ile sobie w necie poczytasz z czego większości i tak nie zrozumiesz. Twój przypadek pasjonuje mnie też z innego powodu. Jesteś najlepszym przykładem na to że tesknota za komuną jest dziedziczona genetycznie. W komunie nie żyłeś więc nie powinieneś z rozrzewnieniem wracać do tych wybitnych osiągnięć  a ty najchętniej byś komunę przywrócił 🤣

Opublikowano (edytowane)

Już nawet prezydent USA Biden mówi, ze mało realne patrząc na trajektorie by były to rakiety wystrzelone przez ruskich. Nasi co niektórzy dwoją się i troją by jednak wcisnąć, że to ruscy strzelali. Ale słuchając np słów Dudy, że to pocisk produkcji rosyjskiej który nie mówi nic, że to ruscy strzelali trzeba przyznać, że Biden wie co mówi. To ukraiński s 300.

9 godzin temu, ws71 napisał:

Oj to jednak były ukraińskie rakiety? bo nasi przywódcy coś nie jasno się wyrażają: rakiety, resztki spadających rakiet  i chyba jednak S-300 ?skoro są tak potężne wątpliwości do kogo  one należały i co tak naprawdę spadło

Biden powiedział wprost, ze patrząc na trajektorie to nie są rakiety wystrzelone przez ruskich.

7 godzin temu, kubaguzik napisał:

przed chwilą podali że to ruskie rakiety i wezwali ambasadora kacapów na wyjaśnienia

Tak spotkanie trwało 5 minut. Ruski pewnie powiedział naszemu idi na ch*j. Rakiety są ruskie ale strzelali Ukraińcy już nawet Biden to mówi. Patrząc po tym jak kluczy Duda to też potwierdza tę wersje.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
37 minut temu, DTaras napisał:

a X 101 może przenosić ładunek jądrowyyy 😁 Ile to dźwiga? 400 kg? Małe zniszczenia się wydają. Ale wuj tam - czekamy.

Agencje USA już podają że pocisk wystrzelony z terytorium Ukraina, miał zniszczyć nadlatująca rakietę Rosyjską.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v