Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Żeby tylko nasi nie wpadli na pomyśł aby przy każdym skupie zboża zestawu OPL  postawić.🤣

no to wtedy nie tylko chleb ale i podatki wzrosną bo przecież trzeba za coś te OPL kupić

Opublikowano

skupy będą teraz w gsach bis. 

sprzedasz ziarko, kupisz nawozy, wyngiel i jeszcze talon na orlen dostaniesz 🤣

Opublikowano
jahooo napisał:

Przed chwilą, DTaras napisał:

pełny? Jak paliwo się zapali to efekt filmowy jak nie to smród i porwane plastyky jeno.

Może akurat się zapaliło 

Lakier na ciągniku za ładny.

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Jeśli była to rakieta to jakieś szczątki musiały się ostać i na tej podstawie można określić czyja to była rakieta.

Na ruskim tweeterze juz piszą że to musiała być prowokacja polska albo rakieta ukraińska bądź brytyjska, bo ruskie rakiety zawsze trafiają w cel.😂

Opublikowano

Jeśli była to rakieta to jakieś szczątki musiały się ostać i na tej podstawie można określić czyja to była rakieta.

jeśli to była rakieta i dopiero po szczątkach ustalają że to w ogóle rakieta to nie bardzo jakoś natowskie systema działają tak że nawet jeśli to była rakieta to i tak jankesy raczej swoje rewelacje zdementują niż potwierdzą. Okazało by się bowiem że ichnie systema jeszcze mniej warte niż ruskie pospolite ruszenie  ;)

Opublikowano (edytowane)

Rychu wyczuł pismo nosem czemu nie sprzedawać zboża na skup, pierdolnie bomba i simeringi stopi w Łursusie. Uj z suszowym, ale simeringi całe.

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jahooo napisał:

W tym roku forum chyba pobije rekord stron 

co roku pobija poprzedni tak że przynajmniej tutaj jakaś stabilizacja

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Rychu wyczuł pismo nosem czemu nie sprzedawać zboża na skup, pierdolnie bomba i simeringi stopi w Łursusie.

...a o synchronizatorach nie wspomnę...

Opublikowano
mirro napisał:

Na ruskim tweeterze juz piszą że to musiała być prowokacja polska albo rakieta ukraińska bądź brytyjska, bo ruskie rakiety zawsze trafiają w cel.😂

No waga rozpizgana wzorowo...

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

jeśli to była rakieta i dopiero po szczątkach ustalają że to w ogóle rakieta

Zobaczymy po decyzjach. Jak wyjdzie że to Natowską ktoś odesłał do nadawcy, to nic sie nie stanie. A jak jakaś inna to przesuną jednostki OPL bliżej granicy.

Opublikowano
19 minut temu, mirro napisał:

Kużwa jednak dziwny ten krater. I belki nie poszatkowane przez materiał wybuchowy, dno przyczepy też niezbyt zmasakrowane. To tak trochę jakby piznął ktoś głowicą kinetyczną.

Może coś wadliwa była i nie wybuchło jak powinno, lub wcale. 

Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał:

Dać Ukraińcom broń dalekiego zasięgu i w tri miga zrobią z ruskimi porządek.   :P

Pojawiają się spekulację że to właśnie rakieta? systemu S-300 tam spadła[niekoniecznie rosyjska]

Opublikowano

A ja wam mówię że to nielegalny sprzęt do robienia % pizgnął a nie tam rakieta. 🧐☝️

Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

Pytanie co zechcą powiedzieć? Jeśli się okaże że to rakieta z s 300 jak wyżej nie koniecznie ruska. Poinformowanie o tym Polaków może być kłopotliwe.

Opublikowano
44 minuty temu, Denwer napisał:

Naładowana  gotowa  do  starcia  z sowiecką  hołotą .  Ja nie  @Pafnucy (miękka faja) żeby  tchórzyć   ;)

Naładować to ty możesz telefon albo obornik na rozrzutnik 

36 minut temu, jacus napisał:

to bylby chichot historii gdyby nastepna rakieta spadla na gospodarke onucy -taka sprawiedliwosc dziejowa 🤣

ja widzialem lej po bombie ktora brunon kwiecien probowal przed wyjazdem do sejmu.

To 10 km ode mnie i mamy tu lokalnie niezły ubaw z tej sensacji.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, tomek222 napisał:

Ale będą jaja jak się okaże że to normalnie  w suszarni gaz wybuchł, a polskie dziennikarzyny to rozdmuchały.

kłopotliwe (choć by i jaja) to już jest/są skoro nawet nie wiedzą co to było a podobno tak skrupulatnie monitorują przestrzeń powietrzną to widać jakoś nie skoro przeoczyli

jeśli zaś nie była to rakieta to brak pewności siebie też za dobrze nie wygląda

tak na prawdę czyżby nie wiedzieli co w przestrzeń natowską wlatuje i wiedzieli o tym że nie wiedzą?... w sumie - to pytanie retoryczne :P

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v