Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ukraiński żołnierz chwali się wprost że jest nazistą. Zapytany przez dziennikarkę czy w Donbasie żyją Rosjanie czy Ukraińcy odpowiada:

- ,,Nie nazwałbym ich Ukraińcami. Nam oni są niepotrzebni. Jak tylko ukraińskie czołgi tam dojadą wymordujemy ich wszystkich"...

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1403589343505411&id=100015630761069&__c

Skór**węsyńskie faszysty na SYJONISTYCZNYM ETACIE - trzeba nam wiedzieć, że nasz nierząd z dudą-obłudą wnuczkiem banderowca włącznie opłacają finanse upadlińskiej budżetówki a tym samym żołdy tym mordercom nazistowskim w kwocie jak dotąd 2mld zł. Jak pomyślę, że z mojej krwawicy utrzymywany jest UPAdliński żołdak to mnie krew zalewa i zaciskają się pięści tylko dlaczego z bezsilności , przecież jestem sprawny fizycznie tylko czuprynka buntuje się instynktownie na zasadzie zachowawczej.

Opublikowano
4 godziny temu, many13 napisał:

Muszę być czujny bo banderowcy są wśród nas - szczególnie w nierządzie.

Wuj idę na grzyby z scyzorykiem i psem.

Uważaj żeby gdzie z za drzewa nie wyskoczył 🤣🤣

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jarecki napisał:

A co z Łotwą i litwą , euro przyjeli a inflacja wyzsza niz w Polsce , nawet w strefie euro starej unni inflacja nie jest jednakowa .

kolejny raz oceniasz impulsywnie tylko chwilę obecną bez sięgania wiecej jak tydzień naprzód (no dobra - miesiąc).
Inflacja w euro jedynie pokazuje stan gospodarek tych krajów względem reszty strefy euro podczas gdy .... złotówka może fałszować rzeczywisty stan gospodarki ze skutkami odsuniętymi w przyszłość a jednocześnie nie wymusza rzeczywistej konkurencji jakościowej tak jak rozliczenia jedną walutą.

zauważ że efektem ubocznym inflacji jest nie tylko wzrost wydatków ale i wzrost wyceny dochodów i jeśli miałbym gdzieś produkt sprzedawać i miał wybór to zgadnij gdzie bym wolał? w Polsce czy na tej... tych inflantach? długofalowo tracimy jeszcze więcej na dewaluacji złotego niż na samej inflacji bo nadal stawiamy się w roli taniej kolonii wyrobniczej pracującej już niebawem i na te inflanty skoro tam szybciej urealnią się wyceny to zaręczam - przyjdzie pora na jeszcze wyższą inflację i złotego wobec euro

no chyba że wyjdziemy z unijnej strefy gospodarczej na wcale nie tak nieznane wody globalne tylko tak jak PO nie miało odwagi wprowadzić euro tak pis nie odważy się wypiąć z systemu europejskiego otwierając się nie tylko na dolara ale i resztę walut w tym juana rubla i co tam jeszcze gdzie jest... oj to dużo pisania ale zapewne już rozumiesz o co mi chodzi nawet jeśli masz jakieś własne zastrzeżenia co do idei.

za cienki ten pis aby nie bać się tak szerokich wód jak wyjście spod skrzydeł brukseli, zwłaszcza jeśli sam pis twierdzi że bruksela to nielot to tym bardziej to wszystko żałosne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Popierasz wyjscie Polski z UE ? Co do inflacji to wiekszość firm zwieksza marże i to  jest powodem inflacji tak wysokiej  juz dawno napisałem ze kraje postkomunistyczne są inaczej postrzegane przez inwestorów zagranicznych oczywiscie tej inflacji pow . 10 % 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

@Denwer oszuście sędzia Gersdorf nie prowadziła pojazdu mogła nie widzieć. Prowadził jej mąż. Naprawdę nie sięgaj dna głębiej się nie da. Chcesz wyśmiewać krytykować rób to uczciwie. A nie potem do spowiedzi i komunii polecisz i uważasz, ze można. W gardle ci to ciastko kiedyś tanie.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Szwecja jest coraz ciekawszym krajem , mają  strefy zero gdzie policja się boi wchodzić a teraz Szwecja boi się wziąć udział w sledztwie dotyczącym uszkodzenia gazociągu nord stream , słuzby tamtejsze posiadają informacje które jak by ujawniły mogly by zaszkodzić bezpieczeństwu kraju , informacje dotyczące uszkodzenia nord stream .

Opublikowano

Daje po grzywce ale na Nowogrodzką nie dociera - wszyscy w letargu upadlińskim?

Mer Lwowa - Andrij Sadowy, pod pomnikiem Bandery we Lwowie mówił tak: '' Stepan Bandera, to nie obiecanki, nie hasła, nie przemówienia. To czyn i działanie! Ono jest ważniejsze, aniżeli tysiące pustych rozmów. Lwowianie są społecznością i jeśli tylko będą zjednoczeni, to nikt ich nie pokona. I to będzie najlepszą kontynuacją dzieła Stepana Bandery''. To za kadencji mer Lwowa Andrija Sadowego postawiono prze ogromny pomnik Stepana Bandery we Lwowie.

Zdjęcie nr 2 Cmentarz niedaleko Przemyśla

11 czerwca 2017 r. w Przemyślu miała miejsce religijna procesja, choć tak naprawdę z religijnością to nie miało nic wspólnego. Mimo, że organizatorzy zapewniali, iż jest to wydarzenie religijne doszło do kontrowersji. Podczas procesji ukraińska orkiestra wojskowa grała hymn ludobójców z UPA ,,Czerwona Kalina'', a na cmentarzu który był miejscem docelowej procesji wykonywano gesty odwołujące się do tradycji OUN-UPA. Wykonującym takie gesty był sam mer (prezydent) Lwowa Andrij Sadowy.

Zdjęcie nr 3 Uściski Prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego z mer Lwowa Andrijem Sadowym.

Sam mer Lwowa Andrij Sadowy jest przeciwnikiem zwrócenia katolikom kościoła św. Marii Magdaleny, którą to decyzje tłumaczył, że nie przyniesie to nic dobrego ani miastu, ani katolikom obrządku łacińskiego. Z TYM BEZCZELNYM BANDEROWSKIM TYPEM SPOTYKAJĄ SIĘ PREZYDENCI POLSKICH MIAST A POLSKIE MEDIA TVP,POLSAT,TVN I ROZGŁOŚNIE RADIOWE ORGANIZUJĄ WYWIADY. KOMU ONE SŁUŻĄ ? LWÓW NIEGDYŚ POLSKIE MIASTO DUMNE STAŁO SIĘ MIASTEM BANDERY A ROK 2022- ROKIEM UPA.

311567492_959013812168160_27552572850309311794653_959013372168204_22994261302426311859041_959013532168188_79940004606851

5 minut temu, mirro napisał:

Jakoś nie słyszałem tego Putinowskiego wzywania do rozejmu. No chyba że pisali to na pociskach rakietowych.🤣

Poczytaj Traktat pomiędzy UPA a Rosja z 2014 roku.

Opublikowano
dysydent napisał:

1 godzinę temu, jarecki napisał:

A co z Łotwą i litwą , euro przyjeli a inflacja wyzsza niz w Polsce , nawet w strefie euro starej unni inflacja nie jest jednakowa .

kolejny raz oceniasz impulsywnie tylko chwilę obecną bez sięgania wiecej jak tydzień naprzód (no dobra - miesiąc).
Inflacja w euro jedynie pokazuje stan gospodarek tych krajów względem reszty strefy euro podczas gdy .... złotówka może fałszować rzeczywisty stan gospodarki ze skutkami odsuniętymi w przyszłość a jednocześnie nie wymusza rzeczywistej konkurencji jakościowej tak jak rozliczenia jedną walutą.

zauważ że efektem ubocznym inflacji jest nie tylko wzrost wydatków ale i wzrost wyceny dochodów i jeśli miałbym gdzieś produkt sprzedawać i miał wybór to zgadnij gdzie bym wolał? w Polsce czy na tej... tych inflantach? długofalowo tracimy jeszcze więcej na dewaluacji złotego niż na samej inflacji bo nadal stawiamy się w roli taniej kolonii wyrobniczej pracującej już niebawem i na te inflanty skoro tam szybciej urealnią się wyceny to zaręczam - przyjdzie pora na jeszcze wyższą inflację i złotego wobec euro

no chyba że wyjdziemy z unijnej strefy gospodarczej na wcale nie tak nieznane wody globalne tylko tak jak PO nie miało odwagi wprowadzić euro tak pis nie odważy się wypiąć z systemu europejskiego otwierając się nie tylko na dolara ale i resztę walut w tym juana rubla i co tam jeszcze gdzie jest... oj to dużo pisania ale zapewne już rozumiesz o co mi chodzi nawet jeśli masz jakieś własne zastrzeżenia co do idei.

za cienki ten pis aby nie bać się tak szerokich wód jak wyjście spod skrzydeł brukseli, zwłaszcza jeśli sam pis twierdzi że bruksela to nielot to tym bardziej to wszystko żałosne

Na rubla i juana... I tak wszystko reguluje dostępność surowców a araby do budowy swoich pustynnych metropolii używają azjatów. W każdym razie nagle mogłoby się okazać, ze nie rubel nie juan a porąbany bitcoin... To znów zepchałoby ruskiech znów na poziom syberii a to im się tak samo nie będzie podobało... Trzebaby skoczyć w tę przepaść aby się przekonać.

racyl napisał:

Czesi czasem nie zwiększają wydobycia w Polsce?

dysydent napisał:

nie wiem czy obaj dobrze rozumiemy pis bo to oni zdają się zmierzać do wręcz wyrzucenia z ue i moje punkty widzenia są tu najmniej istotne

PiS to jest mocny w wychodzeniu z UE ale tej kasy mu trochę szkoda. Jako, ze poparcie w społeczeństwie dla integracji jest duże to PiS nie może wyjść z UE tak po prostu. Teraz będzie pokazywał że biednie, w rozklejonych butach yo przez UE...

Opublikowano

Teraz będą robić tak, aby nas i Węgry z tej UE na silę wykopali, tylko że Niemcy i Francja do tego nie dopuszczą, bo wtedy oznaczałoby to dla nich ogromne kłopoty gospodarcze oraz większą jeszcze niezależność Polski. O ile z gospodarką by sobie poradzili, o tyle niezależność Polski to sól w oku prusaków

Opublikowano
many13 napisał:

Bez komentarza.

Putin wzywa do rozejmu w chwili gdy nie poszła mu mobilizacja w trybie ekspresowym. Rozejm w tym momencie jest potrzebny jemu aby zdążyć narobić skarpet zamiast walonek.

many13 napisał:

Daje po grzywce ale na Nowogrodzką nie dociera - wszyscy w letargu upadlińskim?

Mer Lwowa - Andrij Sadowy, pod pomnikiem Bandery we Lwowie mówił tak: '' Stepan Bandera, to nie obiecanki, nie hasła, nie przemówienia. To czyn i działanie! Ono jest ważniejsze, aniżeli tysiące pustych rozmów. Lwowianie są społecznością i jeśli tylko będą zjednoczeni, to nikt ich nie pokona. I to będzie najlepszą kontynuacją dzieła Stepana Bandery''. To za kadencji mer Lwowa Andrija Sadowego postawiono prze ogromny pomnik Stepana Bandery we Lwowie.

Zdjęcie nr 2 Cmentarz niedaleko Przemyśla

11 czerwca 2017 r. w Przemyślu miała miejsce religijna procesja, choć tak naprawdę z religijnością to nie miało nic wspólnego. Mimo, że organizatorzy zapewniali, iż jest to wydarzenie religijne doszło do kontrowersji. Podczas procesji ukraińska orkiestra wojskowa grała hymn ludobójców z UPA ,,Czerwona Kalina'', a na cmentarzu który był miejscem docelowej procesji wykonywano gesty odwołujące się do tradycji OUN-UPA. Wykonującym takie gesty był sam mer (prezydent) Lwowa Andrij Sadowy.

Zdjęcie nr 3 Uściski Prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego z mer Lwowa Andrijem Sadowym.

Sam mer Lwowa Andrij Sadowy jest przeciwnikiem zwrócenia katolikom kościoła św. Marii Magdaleny, którą to decyzje tłumaczył, że nie przyniesie to nic dobrego ani miastu, ani katolikom obrządku łacińskiego. Z TYM BEZCZELNYM BANDEROWSKIM TYPEM SPOTYKAJĄ SIĘ PREZYDENCI POLSKICH MIAST A POLSKIE MEDIA TVP,POLSAT,TVN I ROZGŁOŚNIE RADIOWE ORGANIZUJĄ WYWIADY. KOMU ONE SŁUŻĄ ? LWÓW NIEGDYŚ POLSKIE MIASTO DUMNE STAŁO SIĘ MIASTEM BANDERY A ROK 2022- ROKIEM UPA.

5 minut temu, mirro napisał:

Jakoś nie słyszałem tego Putinowskiego wzywania do rozejmu. No chyba że pisali to na pociskach rakietowych.🤣

Poczytaj Traktat pomiędzy UPA a Rosja z 2014 roku.

Daj do komputera kogoś co wie co masz na myśli...

Opublikowano
jarecki napisał:

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale Popierasz wyjscie Polski z UE ? Co do inflacji to wiekszość firm zwieksza marże i to  jest powodem inflacji tak wysokiej  juz dawno napisałem ze kraje postkomunistyczne są inaczej postrzegane przez inwestorów zagranicznych oczywiscie tej inflacji pow . 10 % 

Które firmy? Gazprom?

mirro napisał:

Czyli jednak twierdzisz że Ukraina podstępnie przygotowywałą się do obrony, a potem bestialsko broniła się przed Rosjanami? Tak to ma wyglądać?🤣

Pośrednio przyznając że jednak jest kraina U.

jahooo napisał:

Teraz będą robić tak, aby nas i Węgry z tej UE na silę wykopali, tylko że Niemcy i Francja do tego nie dopuszczą, bo wtedy oznaczałoby to dla nich ogromne kłopoty gospodarcze oraz większą jeszcze niezależność Polski. O ile z gospodarką by sobie poradzili, o tyle niezależność Polski to sól w oku prusaków

Błąd. Węgry zatrzasną za nami drzwi.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Które firmy? Gazprom?

Czy gazprom to bym sie zastonowił na jakim poziomie jest uzaleznienie Polskji od tej firmy , ot chociazby energia elektyczna ,w jakim stopniu jej cena jest uzalezniona od gazu ?  6 % energi w mixie to ta pochodzącaz gazu a reszta to mniej wiecej zasoby Polskie , cena ON tez nie jest powiązana z ceną baryłki ropy a z ceną na giełdzie w roterdamie aczkolwiek tu jest wiekszy wpływ na cene bo chyba z 20 % ON musimy importować , gaz tez troche mamy własnego więc tak serzej spojrzeć to ten gazprom nie dokońca aż tak w naszym kraju ma wpływ na ceny 

Opublikowano
32 minuty temu, DTaras napisał:

Putin wzywa do rozejmu w chwili gdy nie poszła mu mobilizacja w trybie ekspresowym. Rozejm w tym momencie jest potrzebny jemu aby zdążyć narobić skarpet zamiast walonek.

Daj do komputera kogoś co wie co masz na myśli...

jego psychiatra sie poddal..

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

No to które? Nie sześć a bliżej dziesięciu a węgiel też kopie się na prąd. To je jeden. Dwa to znów produkcja ciepła technologicznego. Są piece do produkcji np szkła na prąd - łukowe dziadostwo - ale większość tego ciepła jednak produkuje się z gazu.

Opublikowano
32 minuty temu, DTaras napisał:

Błąd. Węgry zatrzasną za nami drzwi.

Nie ma co sr** w gacie, w życiu dobrowolnie nas nie wypuszczą.PIS wielokrotnie składał czołobitne, wiernopoddańcze deklaracje że nie ma najmniejszego zamiaru wychodzić z unii.😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v