Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowa emigracja z Ukrainy założyła 1131 firm fryzjerskich i kosmetycznych, 1093 firm IT, 1054 firm budowlanych. 👍

--------------------------------------------------

Israel Today poinformował, że administracja prezydenta USA Joe Bidena zablokowała sprzedaż zaawansowanego izraelskiego systemu obrony powietrznej Niemcom. 👍:D

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał:

..... gdzie jest na świecie najtańszy węgiel ?

w polskich portach ten interwencyjnie importowany bo za to błoto nikt nie zechce dać złamanego grosza

przewidywałem czasy ciemnoty ale religijnej, wyznaniowej a tu mam dosłowną, jak wczoraj się oświetlenie uliczne wyłączyło tak już się nie włączadrugą dobę

pewnie dotarło że z tego importowanego węgla  en el nie będzie

ciemnota przybyła i ma się coraz lepiej
noktowizory w cenie a zasady wolnego rynku i tak wezmą górę nad najzatwardzielszymi zakapiorami ciemnoty u władzy. wykończyły ciemnotę ateistycznego socjalizmu, wykończą i pisopseudokatolickiego.

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano

w tym roku na ukraine poszło ponad 400 mln ton wegla ..ukraina ma tak duze zapasy ,że ponoc 100mln ton wegla nam odsprzeda ,a nawet wspomoże nas prądem- z tego wynika że pis z rzadem bardziej niszczy polske jak putin ukraine

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, nie napisał:

Nowa emigracja z Ukrainy założyła 1131 firm fryzjerskich i kosmetycznych, 1093 firm IT, 1054 firm budowlanych. 👍

--------------------------------------------------

Israel Today poinformował, że administracja prezydenta USA Joe Bidena zablokowała sprzedaż zaawansowanego izraelskiego systemu obrony powietrznej Niemcom. 👍:D

Tak otworzyli te firmy. Bo pracują u innych na samozatrudnieniu. Tak się omija prawo by ponoić niższe koszty. A ty tego nie rozumiesz.

Kolejny raz pisowski sojusznik wymierza pisowi tęgiego kopniaka. Trump niezrównoważony sojusznik pisu nazywa Polskę krajem trzeciego świata. Orban już nie raz pokazał pisowi gdzie ich ma teraz robi to samo Trump. 

Tym wpisem Trump wymierzył Dudzie siarczysty policzek. Oto co zrobił były sojusznik PiS (msn.com)

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Pytają gdzie polski węgiel. Ano wysłano za darmo na Ukrainę. Teraz wraca do Polski ale za franki, dolary. Dlatego możecie go kupić po 4000 zł za tonę. I ze wszystkim tak działają potomkowie przybyszów z Ukrainy, którzy obstawili wszystkie możliwe instytucje zarządzające krajem nad Wisłą.

Opublikowano
25 minut temu, 6465 napisał:

To na kogo trzeba będzie głosować podczas najbliższych wyborów 🤔

No pewnie trza będzie na PiS. Lepiej w Polsce już i tak nie będzie a może załatwię sobie dopisanie do listy firm energochłonnych.🤣

Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

To na kogo trzeba będzie głosować podczas najbliższych wyborów 🤔

kilka lat temu 'ukułem" sobie termin - braki kadrowe

a no nie mamy z tej plewy czego wybrać. Gadać toto - a jakże - potrafi ładnie ale jak przyjdzie co do czego to lepiej gdyby władza nasza miała jak najmniej władzy i jak najmniej władców było, taniej wyjdzie a bajzel na pewno nie byłby większy niż to co produkuje coraz większa i kosztowniejsza rzesza urzędniczych darmozjadów.
Polska podskoczyła" gospodarczo i cywilizacyjnie dzięki decentralizacji władzy no ale długo to nie trwało bo znów mamy budowę państwa centralnie zarządzanego a przecież powinniśmy pamiętać jak się takie rządy kończą

Opublikowano

A jak wyglądają oszczędności w Hotelu Poselskim - oszczędzacie ciepło i prąd ? A jak dotacje na biura poselskie? A jak darmowe posiłki? - żrecie mniej ?

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Polska podskoczyła" gospodarczo i cywilizacyjnie dzięki decentralizacji władzy no ale długo to nie trwało bo znów mamy budowę państwa centralnie zarządzanego a przecież powinniśmy pamiętać jak się takie rządy kończą

Bo to samo napędzająca się machina zagłady. 😂

5 minut temu, dysydent napisał:

Gadać toto - a jakże - potrafi ładnie

Ktoś napisze, małpka się nauczy na pamięć, potrenuje przed lustrem gestykulację i wali na mównicę. 😂

Opublikowano

Ja mam w domu wszystko na prąd brak gazu. Zainstalowana pompę ciepła bo miało być lepiej ekologicznie i taniej. I co rząd wypiol się na takich ja mają ich gdzieś. Owszem mam panele fotowoltaiczne ale zapominacie o jednym wtedy kiedy jest potrzeba najwięcej prądu czyli do ogrzania budynku to zima a jak wiadomo prądu wtedy produkuję się naj mniej. Czemu mam być karany wysokimi rachunkami za prąd skoro poszliśmy w czyste powietrze i ekologię. To rząd nas do tego namawiał więc nich teraz nam pomogą a nie wypinają się na takich jak my

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, mirro napisał:

No pewnie trza będzie na PiS. Lepiej w Polsce już i tak nie będzie a może załatwię sobie dopisanie do listy firm energochłonnych.🤣

no, no no! mało kto wie co tu kursywa znaczy i jeszcze to potraktują poważnie ;)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

A jeśli znowu wbiją nam nóż w plecy?

OUN była szykowana do wojny z Polską w sposób planowy. Rzecz jasne tak, by wyglądało, że to ukraińscy naziści bronią się przed polską agresją. W tym celu jeszcze latem 1939 roku w dziewięciu z osiemnastu okręgów organizacji ogłoszono etapową mobilizację i zorganizowano obozy dla prawie tysiąca bojców. Oczywiście też, gdy zaczął się odwrót – ukraińskie wsie złapały za siekiery i zaczęły sprawdzać czy buty cofających się ułanów nie pasują na nogi czerni. I czy to też nie powinna być lekcja dla dzielnych Sił Zbrojnych RP, szykujących się do krótkiej, zwycięskiej wojenki z Rosją? Co się stanie, gdy zaczniemy ją przegrywać i „skracać własne linie”, mając za plecami coś około 5 milionów ukraińskich przesiedleńców? I jeszcze dobrowolnie dajemy Ukraińcom broń do ręki, śląc ją do Kijowa w naiwnej wierze, że posłużyć może tylko przeciw Moskwie.

Może i tym razem ukraińscy sąsiedzi nie będą potrzebować polowych opinaczy naszych żołnierzy. Ale radziłbym nie sprawdzać. I obyśmy nie musieli się zastanawiać czy „nie wydadzą Ruskim”. Ich dziadkowie się nie krępowali. A myśmy ich sami wpuścili na własne zaplecze…

11063424_1607116576168586_2570150165470159062_n.jpg

Opublikowano

Obajtek wyleczyl się hahahaha ,,Zespół Tourette'a jest chorobą nieuleczalną, choć nasilenie jego objawów może być bardzo różne. Podstawowym postępowaniem u osób z zespołem Touretta jest edukacja chorych oraz ich otoczenia, ma ona na celu polepszenie codziennego funkcjonowania pacjenta, niezależnie od nasilenia objawów choroby. ,,

Opublikowano (edytowane)
Dnia 18.09.2022 o 12:08, jacus napisał:
Dnia 18.09.2022 o 11:31, jarecki napisał:

mniej wiecej port nalezy do holendrów i to oni kontrolują eksport zboza z polski , chyba  nie tak dawno rząd cos mówił o budowie nabrzeza zbozowego ale temat ucichł , na tą chwile jestesmy zdani na łaskę tychże holendrów , port państwowy byłby złym rozwiązaniem ale prywatny konkurencyjny juz tak 

w niemczech i holandi transport rzeczny działa i ma się  dobrze , a nawet bardzo dobrze w niemczech transport rzeczny to około 10 % transportu wewnetrznego 

w jaki sposob kontroluja ?? sa wlascicelami firm ktore handluja czy tylko wykonuja usluge zaladunku i rozladunku ??  do tego sa jeszcze inne firmy 

https://biznes.trojmiasto.pl/Baltycki-Terminal-Zbozowy-ma-nowego-operatora-Czy-porty-poradza-sobie-z-ukrainskim-zbozem-n168203.html

Jacuś  , wpadł mi dzis ardanowski który potwierdza moją opinie pierwsze 4 minuty .to nawet wczoraj był wywiad z nim .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Przy dużych cenach większe wpływy z podatków, większe marże za paliwo i energię, PiS zbiera pieniądze na kiełbasę wyborczą.

Zaczynasz liczyć jak Pisy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v