Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, DTaras napisał:

Przepraszam że się wtrącam - o(hujałeś do reszty? Bierzesz pod uwagę iż można mieć na to wywalone? Mało tego. W obliczu nacierającego syfu najbardziej zagorzały ekstremista robi dokładnie to samo co jego brother in arms - stara się przetrwać.

W polityce nie ma sentymentów dowodem czego  jest ponowna czeska wiosna ludów i trzeżwe myślenie na zakłamaną upadlińską wojenkę. Liczy się dobro własnego narodu a nie jakaś zapadła w fazie kokonu UPAdlińska nacja. Czesi się budzą, a my nadal jesteśmy w propagandowym letargu. W sobotę w Pradze odbyła się wielka demonstracja pod hasłem „Republika Czeska przede wszystkim”. Około 70 tys. protestujących żądało dymisji rządu Petra Fiali, neutralności wobec wojny na Ukrainie, odejścia od polityki sankcji względem Rosji i dostaw taniego gazu. To nie wojna, lecz wprowadzone sankcje spowodowały braki w surowcach energetycznych oraz znaczny wzrost ich ceny. Czesi zaczęli dostrzegać, że te działania stały się strzałem w stopę, że przyniosły negatywne skutki czeskiemu społeczeństwu.

Organizatorzy i uczestnicy sprzeciwiali się proukraińskiej polityce rządu Fiali. Domagali się zajęcia przez Czechy militarnie neutralnej postawy wobec wojny rosyjsko-ukraińskiej, a także zapewnienia bezpośrednich kontraktów z dostawcami gazu, włącznie z Rosją. Zdaniem demonstrantów, rząd poświęca więcej uwagi Ukrainie niż swoim obywatelom, w tym w kontekście spodziewanych kłopotów z ogrzewaniem tej zimy. Ilustrować miał to m.in. jeden z banerów, z napisem „Najlepsze dla Ukraińców, a dla nas dwa swetry”. Apelowano o zniesienie nałożonych na Rosję sankcji, głównie tych dotyczących importu surowców energetycznych, a także zaprzestania wysyłania broni na Ukrainę. Według niektórych źródeł, protestowano też przeciwko przyjmowaniu uchodźców i imigrantów z Ukrainy, rzekomo apelując o „nierozwadnianie narodu”.

305189415_482516850425504_36926159027142

• Like 1
Opublikowano

Nazistowskie symbole na upainie to jak widać fakt  a nie wymysł ruskich. Bezczelne sku.....y nie maja skrupułów żeby się choćby taktownie zachować. Zawsze pisałem że to swołocz i coraz więcej krajów zaczyna też to dostrzegać.

Inna sprawa że nasz minister i cały rząd to miękkie parówy. Minister powinien natychmiast opuścić to spotkanie a ambasador w Polsce na dywanik. Tyle że te miękiszony nie zrobią nic

• Thanks 1
Opublikowano

Powiedziałem, że euro jest warte 3 złote albo nawet mniej, bo dokładnej wyceny nie znałem. Rzucono się na mnie, zaczęto mnie wyśmiewać, a później jeden z ekonomistów i publicystów napisał, że zbadał to w UE i euro jest warte 2,55 zł - powiedział były premier.

każdy normalny ekonomista to potwierdzi, ale banda wypranych przez tvn frajerów będzie rechotać,

z czego się śmiejecie? z siebie się śmiejecie, głupcy

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

305189415_482516850425504_36926159027142

Czechy. Tak dzisiaj wyglądały ulice Pragi.
Wielki obywatelski bunt przeciwrządowy w proteście przeciwko inflacji i sztucznie kreowanemu przez globalistów kryzysowi energetycznemu.

Czechy: w Pradze wnerwieni obywatele wyszli protestować przeciwko drożyźnie

W 
Pradze
 odbył się dziś antyrządowy
 protest 
przeciwników premiera 
Petra Fiali 
i jego polityki. Zgromadzeni na Placu Wacława demonstranci krytykowali rządzącą koalicję za bezczynność 
w obliczu rosnących cen energii
, a także Unię Europejską i NATO.

bujda wklejasz manio 
Pojawiały się również krytyczne hasła wobec 
NATO
 i 
Zielonego Ładu UE
. Podkreślano, że Czechy powinny być niezależne energetycznie, a obecny rząd za bardzo ulega Brukseli i rządowi Niemiec

Jak zauważa Reuters, protest odbył się zaledwie dzień po tym, jak premier Fiala przetrwał w parlamencie głosowanie nad 
wotum nieufności.
 Wnioskowała o to opozycja, oskarżając rząd o bezczynność w obliczu inflacji i podwyżek cen energii. 
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, nie napisał:

każdy normalny ekonomista to potwierdzi, ale banda wypranych przez tvn frajerów będzie rechotać,

To niech oficjalnie piźnie na 2,55 a zobaczysz co sie w Polsce stanie. 😂 Raptem wcześniej nie było takich wycen światłych ekonomistów a rząd kazał się cieszyć z wysokiego kursu Euro ,bo to dobre dla naszych eksporterów. 

Ale jeśli to prawda i Euro tak nisko wycenia się to czemu nie przyjąć Euro w Polsce.? 🤣 

I bardzo ciekawa sprawa w takim razie, bo jeśli wartość jest 2,55 to sama inflacja walutowa jest bliżej 50% niż tego co mówi rząd. 

8 godzin temu, DTaras napisał:

Jednak o(hujałeś... Czesi też. Ruskie pokazali gdzie mają kontrakty. Może wojny nie być a i tak będzie syf z gazem

No to Grupa Wyszechradzka poszła się jebać. Czesi, Węgrzy i zostaną w niej tylko Polacy. Teraz to już trudno liderem w takiej grupie nie zostać.🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

To porównanie z Grunwaldem ? to przecież była bitwa na szczerym polu . Niemcy nie chcą zapłacić ale granie tą sprawą przed trybunałami może przynieść Polsce jakieś korzyści . Unijny trybunał zajął by się Niemcami a nie tylko karaniem co krok Polski .

A który to niby unijny trybunał zajmuje się  reparacjami ? Nasi już wystąpili do któregoś? Do którego? Nie ma kasy z kpo, to się mami wyznawców kasą z reparacji.

Edytowane przez jacek1296
Opublikowano

co do demonstracji w czechach to myslę żę i w polsce by znalazło się 1mln . osób przeciwnych pomocy Ukrainie albi i z 5 mln . 

9 godzin temu, nie napisał:

Powiedziałem, że euro jest warte 3 złote albo nawet mniej, bo dokładnej wyceny nie znałem. Rzucono się na mnie, zaczęto mnie wyśmiewać, a później jeden z ekonomistów i publicystów napisał, że zbadał to w UE i euro jest warte 2,55 zł - powiedział były premier.

być może tylko wartosc walut to troche spekulacja , przy cenie ponizej 4 zł za euro to nasza gospodarka miała by popwazne problemy z konkurencyjnoscią 

Opublikowano

Co raz więcej prawdy w ustach Prezesa. To chyba dobra droga?😂

1 minutę temu, jarecki napisał:

być może tylko wartosc walut to troche spekulacja ,

To w takim razie Złoty ile może być wart? 25 groszy?.😂 No ale jakby porównać np ceny nawozów to tak wyjdzie.🤣

Opublikowano
mirro napisał:

i tak będzie syf z gazem No to Grupa Wyszechradzka poszła się jebać. Czesi, Węgrzy i zostaną w niej tylko Polacy. Teraz to już trudno liderem w takiej grupie nie zostać.🤣

Nie e bo metełusz wajchę przełóż na nowo kuma się z U(O)rbanem.

Opublikowano
11 godzin temu, jacus napisał:

marecek to klamca-prawdziwa pisuarowa menda

Zdjęcie

@Denwer jest jak reszta pisioró. Myśli, że jak napisze jakieś brednie to reszta uwierzy. To tak Jak Kaczyński czy Morawiecki. Mogą gadać na wiecach brednie a ludzie przecież widzą co się dzieje. 

10 godzin temu, jacus napisał:

Kaczyński: "karzemy naszych tak ostro, że jednego człowieka kosztowało to życie". W sieci spekulacje

Myślę, że mogło mu chodzić o Leppera. Któremu nic nie udowodniono bo było to sfingowane. Ale Kaczyński chce dać do zrozumienia, że pis jest surowy dla swoich. A przecież widać jak oni na kradną i jak Kaczyński na to pozwala. Bo nie ma wyjścia.

9 godzin temu, nie napisał:

z czego się śmiejecie? z siebie się śmiejecie, głupcy

Gdzie jest Euro po tyle? Chętnie kupię? Ty jesteś normalny? Jaki normalny ekonomista podważy giełdowe notowania kursów walut. I to, że wartość złotówki spada. Skoro walutę się drukuje by rozdawać na lewo i prawo skoro się ją osłabia skupując w zeszłym roku dolary czym chwalił się NBP skoro się zadłuża kraj. To dlaczego złotówka ma nie tanieć? Wartość złotego jest teraz odzwierciedlona realnie tym co robi pisowski rząd.

PS Morawiecki znowu o Węgrach mówi "nasi węgierscy przyjaciele".

Opublikowano
many13 napisał:

Mają miejsca ale czy kogoś nie przyjęli? Jeżeli przygotowano dla Ukraińców to lament byłby gdyby zabrano dla naszych - zabrano? Słowo ukrop w tekście ma swój wymiar demaskujący... Miarą studenta jest chęć do nauki. Jak dla mnie to niech poczują te nasze cwaniaki oddech konkurencji.

Opublikowano

w sprawie dla reporterow pokazywali sprawe goscia ktory sam sie doil dojarka-tak zeznawala w sadzie jego zona przy rozwodzie. 

tam opisywano badanie orientacji seksualnej-podlacza sie aparature potem pokazuje delikwentowi odpowiednie filmiki -ciekawe czy prezesa do takiej podepna bo jaki bedzie wynik to kazdy sie domysla.

ten oficer to wlasnie slynna balbina..

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/szokujace-kulisy-odwolania-szefa-publicznego-instytutu-pracownica-ujawnia-sms-y/5rngy7l,79cfc278

sa specjalne programy w tvp-info, takie jak w sprawie z word-u ???

miejsc na uniwersytetach ci u nas dostatek-run na "wyzsze" wyksztalcenie sie dawno skonczyl, do tego niz demograficzny wiec mozna przyjmowac dziesiatki tysiecy cudzoziemcow-co juz na mniejsza skale sie dzieje od lat..

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

Mają miejsca ale czy kogoś nie przyjęli? Jeżeli przygotowano dla Ukraińców to lament byłby gdyby zabrano dla naszych - zabrano? Słowo ukrop w tekście ma swój wymiar demaskujący... Miarą studenta jest chęć do nauki. Jak dla mnie to niech poczują te nasze cwaniaki oddech konkurencji.

Czy Waść tego nie czujesz, nie zaczyna dymić pod grzywką, że to jest planowe działanie depopulacji nas Polaków z chwilą objęcia Knesetu na Wiejskiej po roku 1989 gdzie oprócz chazarstwa zadomowiła się także UPAdlińska falanga dzieciątek po Akcji Wisła?. Z jednej strony drenują nas szwaby a z drugiej gwałcą naszą kulturę,. zwyczaje, zmieniają naszą mentalność zakłamując swoje zwierzęce geny upadlińce.

https://www.facebook.com/groups/665644510761381/posts/1065755117416983/?__cft__

Opublikowano

https://www.money.pl/gospodarka/wazna-deklaracja-ministra-nie-mozemy-pozwolic-by-ceny-nawozow-przekraczaly-4-tys-zl-za-tone-6808690654652928a.html

no i co zrobisz śmieszny człowieku ministruniu żałosny? Jeśli np fabryka powie że nie zamierza poniżej kosztów niczego produkować i się zatrzyma to co? wojsko wyślesz żeby do roboty fabrykę zagoniło?

oto jak politycy doprowadzili do sytuacji gdy tylko wojna ją może rozwiązać, przymus z którego coraz skwapliwiej zaczynają korzystać.
Wiek dwudziesty pierwszy okazuje się wiekiem nie rozwoju czy nawet stagnacji; zamienia się w wiek degeneracji we wszystkich sferach bo i ciemnota religijna wyziera zewsząd i coraz absurdalniejsze pomysły na gospodarkę rodem z czasów niewolnictwa, najgorszych totalitaryzmów aż z tego wszystkiego ludzkość zaczyna wymierać mimo wszystkim tym technologicznym usprawnieniom.
Do głosu doszła najgorsza zaraza gatunku ludzkiego - politycy i ideolodzy narodowcy, wyznaniowcy... tfu na takie elity bo już doprowadziły do czasów ciemnych a to dopiero początek

Opublikowano (edytowane)

no to właśnie już "zrobili" że nawozy po tyle są po ile ... wręcz ich nie ma.
Jeśli jako państwowe przecież do tej pory niczego nie zwojowały te zakłady po za zapaścią rynkową całego rolniczego... żywnościowego zaplecza to dlaczego teraz ma być inaczej?
"Po owocach ich poznacie" a właśnie widać coraz wyraźniej do czego centralnie sterowana gospodarka prowadzi
Braki towarów, drożyzna, upadek standardów jakościowych i brak jednoznacznie odpowiedzialnych za to coraz większe partactwo

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v