Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

Taaaa a Angole aby nie wk***iać ruskich schowali naszych żołnierzy na paradzie zwycięstwa. 😂 Nie wybielaj sukinkotów.  

Co to znaczy nie wybielaj sukinkotów. Nie jestem pizdziorem cobym tworzył nową historię  świata po II Wojence Światowej. Trzeba primo zadać sobie pytanko kto wylansował Adolka z wąsikiem w zrujnowanej I wojenką Republice Weimarskiej. Odpowiedż dla zainteresowanych - wywiad amerykański pracujący nad strategiczną hegemonią syjonistów amerykańskich na świecie. To te łajzy zza wielkiej wody wszystko uknuli żeby rozdupczyć kolonie Starej Europy w Afryce i na Oceanii. Nowy podział świata po II Wojnie Światowej.- proszę poczytać o koloniach niemieckich francuskich, brytyjskich, holenderskich czy portugalskich.

Opublikowano
1 minutę temu, many13 napisał:

Co to znaczy nie wybielaj sukinkotów.

Twój wpis pozycjonuje ich wręcz jako ofiary knowań rusko amerykańskich. Jesli żle zrozumiałem to sorry.

Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

Znaczy się amerykańskich mośków którzy szyli wojenne garniturki dla wermahtu i całej szwabskiej armii - zaczynasz kojarzyć czy pustka pod grzywką?

Przed chwilą, mirro napisał:

Twój wpis pozycjonuje ich wręcz jako ofiary knowań rusko amerykańskich. Jesli żle zrozumiałem to sorry.

Trochę ci się dziwie bo w Jałcie to Ruskie z Ameryką zorganizowali nowy podział swiata ale to wiedza na poziomie maturalnym.

Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:
Instytuty które powołał PIS i ich budżety Praca dla przydupasów PIS 🤣
Zdjęcie

A gdzie Instytut Myśli PiSowskiej?😂

3 minuty temu, many13 napisał:

Trochę ci się dziwie bo w Jałcie to Ruskie z Ameryką zorganizowali nowy podział swiata ale to wiedza na poziomie maturalnym.

Z mojego punktu widzenia zdrada sojusznika, to zawsze zdrada. Tamci zorganizowali a ci przytaknęli. 

A poza tym, to przecież matury mogę nie mieć bo wszak wiadomo że. "Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" 😂

Nie brnijmy dalej.

• Haha 1
Opublikowano
9 minut temu, mirro napisał:

A poza tym, to przecież matury mogę nie mieć bo wszak wiadomo że. "Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera" 😂

Nie brnijmy dalej.

Dobre - rozbroiłeś mnie - byłem w Zegrzu a tam z historii trzeba było cos wiedzieć - sorry to mój konik.

Opublikowano

Jacuś znowu o klamkach nawijasz ale faktów historycznych nie przekłamiesz. Jak trochę pogrzebiesz w liteaaturze historycznej a nawet u wójka Gogle to zrozumiesz, ze całe imperialistyczne zło idzie z zachodu.

Opublikowano
Przed chwilą, many13 napisał:

ze całe imperialistyczne zło idzie z zachodu.

No to Polska ma pecha, bo całe socjalistyczne dobro 50 lat płynęło do nas ze wschodu.😂

• Like 1
Opublikowano

Ale ruscy przecie mogli im powiedzieć. "My Polaków nie chcemy, męczcie się z nimi sami"  albo "Na ciula wam ruskim ta Polska? będziecie z nimi mieli same kłopoty, dajcie ich nam a my ich zdeprawujemy metodami zgniłego kapitalizmu."🤣

Opublikowano

Ameryka była na sznureczku ZSRR, icha gentura kontrolowała wszystko

Im bardziej brytyjczycy interweniowali w sprawie Polski, tym bardziej amerykanie pchali ją w ruskie łapy. Już pod koniec lat 50-tych kapneli się, jaki błąd zrobili, ale było za późno.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Podniesienie kwestii reparacji wojennych żaden rząd wcześniej nawet się nie zająknął dopiero Kaczyński ale dla oponentów to oczywiście gra przed wyborcza , ja nie znam żadnych umów i planów Marshala po wojennych i PIS powinien jak najszybciej żądać zwrotu za zniszczenie kraju w 2 wojnę nawet po to by wpłynąć na Niemcy aby nie blokowały środków z KPO .

Euracze zaślepiły? Odpowiedz: Czy wniosek o zwrot wraku został złożony? Przecież kaczor obiecywał. I co? Zrobił durni ze swojego elektoratu.

Co do kpo: czy izba została zlikwidowana? Nie, zmieniła tylko nazwę. Czy zawieszeni sędziowie zostali przywróceni do orzekania? Nie. Czy polska wypełniła kamienie milowe, na które się zgodził pinokio? Nie. Tyle w temacie.

Co do dodatku węglowego: powinno być jedno źródło ciepła-jeden dodatek. Koniec kropka. A tak znowu idioci walczą z problemem, który sami wywołali. Nawet tak prostych zasad nie potrafią napisać, a wyznawcy wierzą, że załatwią od Niemiec kasę. Śmiech.

Edytowane przez jacek1296
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Ale ruscy przecie mogli im powiedzieć. "My Polaków nie chcemy, męczcie się z nimi sami"  albo "Na ciula wam ruskim ta Polska? będziecie z nimi mieli same kłopoty, dajcie ich nam a my ich zdeprawujemy metodami zgniłego kapitalizmu."🤣

To był zorganizowany podział świata już wcześniej dogadany pomiędzy finansjerą z Wall strett i Rodschildami a Beria i jego garniturem mośków.. Przecież spór o wojenne wpływy pomiędzy brytolami a yankesami widzimy podczas ofensywy i tworzenia II Frontu w Normandii. Brytole w Jałcie optowali coby szwabów zaatakiwać od strony Grecji a tym samym  zdominować zachodnie wpływy w całej Europie. Niestety Stalin z Rusweltem vel Rodsildem dogadali się wcześniej o lądowaniu aliantów w Normandii w czerwcu 1944 roku. Brytole nacierali flanką północną przez Francję Belgię i Holandię na kierunek Renu natomiast Yankesy na zagłębie Ruhry. Rywalizacja była kto pierwszy do Berlina ale ruska ofensywa miała większą dynamikę.

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

Ameryka była na sznureczku ZSRR, icha gentura kontrolowała wszystko

Im bardziej brytyjczycy interweniowali w sprawie Polski, tym bardziej amerykanie pchali ją w ruskie łapy. Już pod koniec lat 50-tych kapneli się, jaki błąd zrobili, ale było za późno.

a dałoby się nas wyciągnąć z łap ruskich, bez wywoływania kolejnej wojny zaraz po zakończeniu jednej? 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

a dałoby się nas wyciągnąć z łap ruskich, bez wywoływania kolejnej wojny zaraz po zakończeniu jednej? 

do 1945 roku tak, ustalenia można było zmienić, ale amerykanie tak byli zapatrzeni w Stalina, że wierzyli mu na słowo w demokratyczne wybory w Polsce

jeszcze do 1947 roku była szansa wszystko odkręcić, ale mieli to w d...

Opublikowano

Ameryka miała zaległy dług wdzięczności do Rosji za pomoc finansową w wojnie secesyjnej pomiędzy Północą a Południem. Ich celem było rozdupczenie starej Europy na czele z brytolami i Niemcami za pomoc w wojnie po południowej stronie.

Opublikowano

Czyli oddziały czerwone by sobie grzecznie weszły i wyszły? Układy być może były takie na jakie ich było stać. Ich siła militarna i technologia jeszcze nie była na tyle sina aby dominować na całym świecie. 

Opublikowano
mirro napisał:

Taaaa a Angole aby nie wk***iać ruskich schowali naszych żołnierzy na paradzie zwycięstwa. 😂 Nie wybielaj sukinkotów.

Moim zdaniem, zajebiście zadłużone u USA i wyczerpane imperium nie uciągnełoby dalej kolonii, które parły do niepodległości. Ruskie i Amerykańskie wojska jeszcze się tam pałętały albowiem ktoś tę Japonię jednak pokonał a okupowała ona część imperium. Amerykańcom faktycznie kolonializm nie pasował nie mniej bardziej wqwiali ich Ruscy toteż HongKong powrócił do Chin wtedy kiedy powrócił. Żadne tam układy... Jednakowoż można z tego stworzyć historię, która urzeknie Manego a w której Kanada powinna być Kowbojska a jednak nie jest.

many13 napisał:

4 minuty temu, mirro napisał:

Co to znaczy nie wybielaj sukinkotów. Nie jestem pizdziorem cobym tworzył nową historię  świata po II Wojence Światowej. Trzeba primo zadać sobie pytanko kto wylansował Adolka z wąsikiem w zrujnowanej I wojenką Republice Weimarskiej. Odpowiedż dla zainteresowanych - wywiad amerykański pracujący nad strategiczną hegemonią syjonistów amerykańskich na świecie. To te łajzy zza wielkiej wody wszystko uknuli żeby rozdupczyć kolonie Starej Europy w Afryce i na Oceanii. Nowy podział świata po II Wojnie Światowej.- proszę poczytać o koloniach niemieckich francuskich, brytyjskich, holenderskich czy portugalskich.

I powiadasz wojna domowa w Hiszpanii to był krok na zwiększenie lajków? Wuja tam wywiad... W tamtym okresie żydów w Stanach najchętniej oddano by kuklux klanowi. Hitler miał tam swoich fanów, choćby Forda.

many13 napisał:

Jacuś znowu o klamkach nawijasz ale faktów historycznych nie przekłamiesz. Jak trochę pogrzebiesz w liteaaturze historycznej a nawet u wójka Gogle to zrozumiesz, ze całe imperialistyczne zło idzie z zachodu.

O to to. Róża Luxeburg byłaby z Ciebie dumna

many13 napisał:

2 minuty temu, mirro napisał:

To był zorganizowany podział świata już wcześniej dogadany pomiędzy finansjerą z Wall strett i Rodschildami a Beria i jego garniturem mośków.. Przecież spór o wojenne wpływy pomiędzy brytolami a yankesami widzimy podczas ofensywy i tworzenia II Frontu w Normandii. Brytole w Jałcie optowali coby szwabów zaatakiwać od strony Grecji a tym samym  zdominować zachodnie wpływy w całej Europie. Niestety Stalin z Rusweltem vel Rodsildem dogadali się wcześniej o lądowaniu aliantów w Normandii w czerwcu 1944 roku. Brytole nacierali flanką północną przez Francję Belgię i Holandię na kierunek Renu natomiast Yankesy na zagłębie Ruhry. Rywalizacja była kto pierwszy do Berlina ale ruska ofensywa miała większą dynamikę.

Nie miała. Status Austrii tu nie pasuje no i kuźwa na samym lądowaniu w Normandii wyzwolenie Europy się nie opierało...

Opublikowano

przy tej inflacji  nie dziwię się ,że  rozdają na lewo i prawo kupę kasy  aby być przy korycie .. bo do budżetu wpływa tyle ,że nadążają liczyć, nawet przy obniżonym vacie itp itd  ,,, wysoka inflacja jest im na rękę (pis.dz.elcą

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, mirro napisał:

Gościu chciał mi opchnąć pług dłutowy, bo się przekonał iż chyba to nie dla niego. Powiedział więc abym se go pożyczył a przy okazji zrobił mu hektar bo jego traktor niby za słaby. No to było fajnie do chwili kiedy nie zaczęła się glina. Widzę że od tamtej pory maszyną nie robi.

mi powiedzieli ze mam zastosować emy na ściernisko kwasy humusowe żeby rozluźnić glebę to wtedy bd lepiej  a  broną nie mogę za bardzo spulchniać bo deszczyk i rzepak może zaklepać 

konfederacja atakuje 

Edytowane przez Roman176
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v