Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, agromatik napisał:

Pytanie retoryczne, wszyscy wiedzą że Tuska.

Podczas konferencji prasowej nad rzeką wiceminister infrastruktury Grzegorz Witkowski mówił nie o zatruciu Odry, tylko o "platformianych samorządach", które rzekomo zrzucają ścieki do Wisły. - Winę zwalacie na samorządy, to jest kpina - usłyszał od jednej z zebranych osób. (https://tvn24.pl)

Opublikowano

trzeba poczekać na analize ale przebadanie ryb zbyt długo chyba trwa , nie tak dawno chyba na mazowszu tez były tony zdechłych ryb niski poziom wody upały i taki wtedy był efekt .

Opublikowano

W kanale odprowadzającym ciepłą wodę z elektrociepłowni Kozienice w Świerżu Górnym kilka lat temu ugotowali wszystkie ryby.

Nie wiem jak się zakończyło ale medialnie chyba ukręcili sprawie łeb.

Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

trzeba poczekać na analize ale przebadanie ryb zbyt długo chyba trwa , nie tak dawno chyba na mazowszu tez były tony zdechłych ryb niski poziom wody upały i taki wtedy był efekt .

Szkopuł w tym, że od  ryby ciężko jest wyciągnąć co jej zaszkodziło , a od martwej to już graniczy z cudem🤣.

Opublikowano

Jak nasza dzielna władza nie potrafi rzez 2 tygodnie przeprowadzić badań wody i zbadać truchło to w razie większego zagrożenia pewnie pociekło by im nogawkami. Niestety tak to właśnie jest jak sie obsadza stołki przygłupimi kolegami partyjnymi.

Opublikowano
Dnia 12.08.2022 o 21:04, Ulman napisał:

Litr mleka rocznie?

tak

11 minut temu, Ulman napisał:

Jak nasza dzielna władza nie potrafi rzez 2 tygodnie przeprowadzić badań wody i zbadać truchło to w razie większego zagrożenia pewnie pociekło by im nogawkami. Niestety tak to właśnie jest jak sie obsadza stołki przygłupimi kolegami partyjnymi.

a oni kiedyś coś umieli badać ? połowa rzeczy była by wycofana z marketów 

3 godziny temu, Ulman napisał:

Czego? Deficytu, socjalu a moze inflacji?

ze baranów można łatwo urabiać i do tego dużo mld wyciągnąć 

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

Efekty trucizny będą się kumulować wraz ze spadkiem poziomu wody. Dodatek 1m3 szkodliwych zanieczyszczeń w pełnej rzece nie daje żadnego efektu, ale już w strużce na dnie wybije wszystko.

Opublikowano

prawie dokladnie litr mleka dla kazdego polaka dane z 2019 r,  tygodnik-rolniczy zaimast af 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/polskie-mleko/iv-narodowy-dzien-mlecznej-fermy-w-kietrzu/

7 godzin temu, Ulman napisał:

Tylko debila smieszy termin "grzęda" 

Lepiej mieszkac na kresach i robic biznes na najlepszych ziemiach niz byc dziadem w malopolsce. Miejsce zamieszkania ma znaczenie tylko dla ciemnoty ktora nigdy poza powiat nie wyjezdzala. Ty jedziesz do Krakowa 1 godzine a ja cale 3. za***ista różnica 🤣

Po co brniesz w obrazanie rodzin malopolski prostaku? 

godzine to na rowerze- do granicy mam 15 km ,za godzine to w nowej hucie bym byl spokojnie. za godzine to nawet  w katowicach jestem czy bielsku-bialej..

wlasnie ty reprezentujesz taka ciemnote-podroz do pszczyny to wycieczka zycia ..  

ja nie obrazam twojej rodziny-ja im wspolczuje ... jak wyglada twoje zycie intymne jesli siedzisz z romanem pol nocy na af ???

5 godzin temu, tomek222 napisał:

No właśnie a co to się z maniusiem stało w końcu go zbanowali czy przelewy z Moskwy przestały docierać? 🤭  

on jest psychicznie chory- cos pisze ale najwyrazniej jest w stanie depresji ..

Opublikowano

a jak wygląda stan Wisły po czajce w stronę morza ? , czy są miejsca że rzeka jest martwa  , bo szło  też info o katastrofie , może ktoś odp. kto żyje blisko Wisły.

ja poch. zach. polski

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

ja nie obrazam twojej rodziny-ja im wspolczuje ... jak wyglada twoje zycie intymne jesli siedzisz z romanem pol nocy na af ???

czemu zemną ja tu byłem 2 tygodnie temu 

25 minut temu, jacus napisał:

prawie dokladnie litr mleka dla kazdego polaka dane z 2019 r,  tygodnik-rolniczy zaimast af 

https://www.tygodnik-rolniczy.pl/articles/polskie-mleko/iv-narodowy-dzien-mlecznej-fermy-w-kietrzu/

prawie nie aktualne postawili od tego czasu pare ferm to były chyba ostatnie targi u nich covid teraz pierwszy raz bd chyba 6 września 

brawo polska chyba jedyny kraj w eu co największą pule zgarniają obcokrajowcy 

beneficjenci-100_pop.jpg

Opublikowano
35 minut temu, jacus napisał:

godzine to na rowerze- do granicy mam 15 km ,za godzine to w nowej hucie bym byl spokojnie. za godzine to nawet  w katowicach jestem czy bielsku-bialej..

wlasnie ty reprezentujesz taka ciemnote-podroz do pszczyny to wycieczka zycia ..  

Jesli mieszkasz tak blisko centrum to jestes zywym zaprzeczeniem swojej teorii ze miejsce zamieszkania cokolwiek daje. I co ci po tej lokalizacji jak żeś malopolski chlopek ktory  przez pokolenia  sie nie rozwinął i nie rozwinie? 

Obrazasz moja rodzine ale jako cham tego nie rozumiesz. 

Opublikowano
5 godzin temu, nie napisał:

zobaczcie co wyłowiono z odry w poznaniu :D wg. niemieckich naukowców to jest szczupak po katastrofie czajki :D 

Nie wiedziałem, że Odra płynie przez Poznań. Aż tak już zaszalała ekipa która robiła przekop mierzei ?? xD 

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

No to kto w końcu zatruł Odrę , PIS czy PO ?

gallery_1660317465_182323-20220813142706.jpg

13 godzin temu, Denwer napisał:

FZ-uNM9WYAA9Yzy?format=jpg&name=small

Oj za te niemieckie ryby trzeba im będzie jeszcze odszkodowanie płacić. Tak się zakończy walka niedojd z pisu o reparacje od Niemiec. Będziemy musieli im zapłacić.

8 godzin temu, nie napisał:

Zdjęcie

zobaczcie co wyłowiono z odry w poznaniu :D wg. niemieckich naukowców to jest szczupak po katastrofie czajki :D 

Już wam się tylko śmiać zostało z niedoli i nie kompetencji waszego rządu.

299279505_5873978935987056_38-20220813142315.jpg

gallery_1660317310_762974-20220813142332.jpg

gallery_1660317310_861403-20220813142345.jpg

Screenshot_8-20220813142412.jpg

Screenshot_14-20220813142436.jpg

Screenshot_5-20220813140102.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

niedawno samoloty chyba zmienily korytarz odlotowy , bo mi zaczely latac nad glowa zamiast nad gorkami. gdyby jeszcze ladowaly to by moze jakas benzyne spuscily a tak to tylko kury strasza.

10 godzin temu, farmerss34 napisał:

a jak wygląda stan Wisły po czajce w stronę morza ? , czy są miejsca że rzeka jest martwa  , bo szło  też info o katastrofie , może ktoś odp. kto żyje blisko Wisły.

ja poch. zach. polski

wisla jest sciekiem od zrodel do ujscia-w zadnje klasie czystosci sie nie miesci, wody tak malo ze kormorany i inne ptactwo przenioslo sie na stawy i wieczorami czuje sie prawie jak na ukrainie- strzelaja bez przerwy z armatki.

gdyby stan wisly byl zly to kurwizja by od rana do wieczora trabila..

9 godzin temu, Ulman napisał:

Jesli mieszkasz tak blisko centrum to jestes zywym zaprzeczeniem swojej teorii ze miejsce zamieszkania cokolwiek daje. I co ci po tej lokalizacji jak żeś malopolski chlopek ktory  przez pokolenia  sie nie rozwinął i nie rozwinie? 

miesza ci sie juz w glowie .. jako psychopata powinienes na zimno analizowac fakty- gdzie znalazles taka teorie ??? sprawdz dane makro i mikro ekonomiczne a potem sie osmieszaj..

zreszta trudno wymagac logicznego myslenia od korwinowca cuchnacego onuca 😂.

to pewnie problemy w domu powoduja ze ci klepki sie poluzowaly ??

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Nie da się ukryć że szkoda tylu ryb , ile to jedzenia by było , poszły jakieś dymisje ale ja bym poszedł dalej minister klimatu jest i wiceminister i było by po sprawie a tak TVN szaleje na Odrze .

TVP-Pis szalało na Wiśle i jednego martwego szczupaka pokazywali dziesiątki razy a tu ryby w tonach martwe.

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Jak Kali obrażać, to dobrze. Ale jak Kalego obrażać, to źle.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Nie da się ukryć że szkoda tylu ryb , ile to jedzenia by było , poszły jakieś dymisje ale ja bym poszedł dalej minister klimatu jest i wiceminister i było by po sprawie a tak TVN szaleje na Odrze .

Oni po prostu pokazują nie kompetencje rządu i rządowych instytucji. Dalej nie wiemy od czego zdechły ryby. mamy masę różnego rodzaju instytucji obsadzonych z klucza partyjnego i nic nie robiono by ostrzec mieszkańców nic nie robiono by ustalić co się stało.

O ile za po było państwo z dykty i kartonu to teraz już tego państwa w ogóle nie ma. Pokazuje to dobitnie sprawa Odry. ten wywalony z GIOŚ u powiedział, ze poinformował pisowskich wojewodów 3 sierpnia. I co i nic. Państwo nie istnieje nikt się nad tym nie pochylił. Będą jaja jak Niemcy faktycznie zażądają odszkodowań za zatrucie i za to, że nikt ich tygodniami nie informował. Będziemy płacić zamiast dostać reparacje. Tak jak zamiast wyrównania dopłat do rolników niemieckich mamy wyrównanie kosztów produkcji z rolnikami niemieckimi. Tak to jest jak rządzą fajtłapy i gamonie. Wychodzi na odwrót.

1659596055_ehixbf_504b.jpg

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v