Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, hubertb napisał:

W przypadku glonass niemiało to sensu bo istniał gps więc główny wróg miał już swój system. Chińczycy również posiadają swój system, jest też europejski. 

nie do końca się rozumiemy
nvm :)

Podobno Starlink dostępny na terytorium Ukrainy pewnie bezpłatnie (wyczytałem na tym Onecie co wcześniej link)

nie chce mi się dowiadywać jak to sprawdzić bo jest prawdopodobne że sygnał "sieje" szerzej i przygraniczne rejony...

Opublikowano

No działa, jednak regularne wojsko to nie bada oszołomów z telefonami w kieszeni. Dostali rozkaz i sprzęt. Mają wytyczne jak dojechać i to bez dwóch zdań ale taka mała dywersja życie im utrudnia. 

Zresztą starlink dostarcza im dostęp do kolejnego zakazanego amerykańskiego wynalazku jakim jest Internet. 

Opublikowano
Ulman napisał:

To tylko myślenie życzeniowe. Załozenie ze ruscy tak sobie bez ładu , składu i żadnych systemów na Ukraine pojechali.

Jadą. Ale nie każdy pojazd to posiada a znak kieruje poszczególnie jednostki.

Opublikowano
22 minuty temu, dysydent napisał:

nie chce mi się dowiadywać jak to sprawdzić bo jest prawdopodobne że sygnał "sieje" szerzej i przygraniczne rejony...

Sygnał możliwe że tak ale łącząc się z Internetem podajesz swoją lokalizacje. 

Opublikowano (edytowane)

Nawet jeżeli starlink jest aktywny na ukrainie to nic z niego jak nie masz sprzętu i abonamentu, to tak samo jak z tv sat co z tego że masz sygnał jak nie umiesz go odebrać nie mówiąc już o wysyłce.

Edytowane przez mikad
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Nie, próbowano mnie zmusić do nauki ale stawiałem skuteczny opór. 

Glonass taki piękny nie jest. 

język wroga trzeba znać hehe

Sporo już się zapomniało,ale coś tam jeszcze pamiętam.

Opublikowano
32 minuty temu, mikad napisał:

Kacapy to jeden wielki burdel, taka mentalność i nawet jak będą mieli wszystko dopięte to i tak większość spieprzą.

Przesądy, i zabobony z czasów komuny a i wtedy nie były prawdą. 

Ciekawe jak w takim razie pierwsi polecieli w kosmos, budowali bomby i reaktory atomowe a teraz  uzbrojenie które produkują nie ustępuje najlepszym. 

Opublikowano

tak, właśnie ukraiński minister transformacji cyfrowe dziękował muskowi i ambasador ukrainy w usa za autoryzację i certyfikację, które pozwoliły aktywować starlinki na ukrainie.

Opublikowano
2 minuty temu, rocknrollnik1 napisał:

język wroga trzeba znać hehe

Tak samo myślą w korei północnej i uczą dzieciaki angielskiego od maleńkości.

2 minuty temu, Ulman napisał:

Ciekawe jak w takim razie pierwsi polecieli w kosmos, budowali bomby i reaktory atomowe a teraz  uzbrojenie które produkują nie ustępuje najlepszym. 

Miałeś z nimi do czynienia? Bo ja miałem i nie są to żadne przesądy, polecieli w kosmos ale jakim kosztem. Gagarin był pierwszym który przeżył start i lądowanie a ilu poszło w piach albo odleciało w przestrzeń to możesz doczytać. Bomby i reaktory budowali bo niemcom technologię zabrali, uzbrojenie najlepsze a rękawic pięciopalczastych nie znają.

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał:

Ciekawe jak w takim razie pierwsi polecieli w kosmos, budowali bomby i reaktory atomowe a teraz  uzbrojenie które produkują nie ustępuje najlepszym

Ich początkowe sukcesy z lat 50 to jawna kradzież technologii, teraz nawet uczą o tym w szkołach. Taki daj my na to silnik odrzutowy GTD350 radziecki zaczynał swoją historie w firmie R-R w Anglii. Uzbrojenia nie robią naj, nie jest złe ale nie można mówić że nie ustępuje najlepszym. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
7 godzin temu, radekz200 napisał:

Kurła dzisiaj rano byłem uspokojony że polski strzeże NATO i takie tam ale teraz wieczorem się naoglądałem ze ruskie byłyby w Warszawie w 2 dni nim NATO by się zmobilizowało 

Chyba, że by im paliwa zabrakło. Wtedy mamy więcej czasu. 

@Roman176 Ty już przestań tym Tuskiem żyć. 

Opublikowano
Ulman napisał:

32 minuty temu, mikad napisał:

Kacapy to jeden wielki burdel, taka mentalność i nawet jak będą mieli wszystko dopięte to i tak większość spieprzą.

oni wszystko kazda technologie bezczelnie kradli i kradna czy to z Europy czy Ameryki .Najglupszy przykład budowa kolei na amerykańskich torach

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nie napisał:

jak już pisałem ruski morderca jest skończony, on już przegrał; oczywiście w swoim szale może zniszczyć pól ukrainy a nawet wysłać rakiety na warszawę (nasz prezydent i premier powinni przebywać poza warszawą) ale rosja już jest przegrana; jak powiedział premier uk: zniszczymy rosyjską gospodarkę, nie ma dnia bez nowych sankcji

tak samo skończona jest polityka fałszywych niemców; co za podły naród 

jedyne wyjście dla ruskich to ogłoszenie putina niepoczytalnym i zniknięcie go, i wycofanie się z ukrainy

Sprali ci mózg to wiadomo. Niemcy fałszywi bo co nie chcą zakręcić sobie gazu jak kazał im Morawiecki. A może Morawiecki powinien najpierw nam zakręcić rurociąg Przyjaźń, gazociąg Jamał Europa Zachodnia i przestać brać ruski węgiel. Tak sankcje na Rosje powinny być nakładane. Ale może róbmy to wspólnie. A nie każmy innym nakładać sankcje samemu handlując dalej z Rosją.

Do Niemiec można mieć pretensje, że ociągali się z przekazywaniem broni. Ale nie można mieć  pretensji o nie nakładanie sankcji typu zamknięcie gazociągów skoro się swoich nie zamyka. I sprowadza od ruskich ropę gaz zi węgiel.

Edytowane przez hubertuss
  • Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, Ulman napisał:

Co do rozszczepiania atomów to Klaus Fuchs przekazał ZSRR plany tej technologii. Co do lotów w kosmos, to zresztą tak samo jak amerykanie początkowo bazowali na niemieckich technologiach i  badanach które przejęli pod koniec wojny. 

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Co do rozszczepiania atomów to Klaus Fuchs przekazał ZSRR plany tej technologii. Co do lotów w kosmos, to zresztą tak samo jak amerykanie początkowo bazowali na niemieckich technologiach i  badanach które przejęli pod koniec wojny. 

Nie tylko on przekazywał ruskim plany bomby atomowej. O to podejrzewało się również głównego jej twórcę Oppenhajmera.

• Like 1
Opublikowano

Kradną Rosjanie kradną Amerykanie i Chińczycy (ci najbardziej) więc w obecnych czasach nie jest to nic nagannego. Wszystkie medja w szloch bo Putin najeźdźca i zbrodniarz a tym co dzieje się np w Afganistanie po wyjściu Amerykanów nikt się nie przejmuje a tam wcale lepiej nie jest. Głód bieda i debilne prawo ustalane przez fanatyków. Przez Baidka się to wszystko stało no ale to już jest OK 

Opublikowano (edytowane)

co do gps  to amerykanie podają ukraincom dane o przemieszczaniu sie wojsk rosyjskich i ci mogą ich lepiej atakować , być może starlingi mają dodatkową opcje o której nie musieli informować , bo dokładne analizowane są ruchy wroga , no chyba ze rosjanie uzywają gps ;)             Amerykanie mieli tą przewagę  że wraz z nimi walczyl tam prawie cały swiat , rosjanie też chcieli stworzyć koalicje do wojny na ukrainie ale im to nie wychodzi może niech im wenezuela i kuba przyslą po kilku zołnierzy 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v