Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, jahooo napisał:

Oni liczą na zakończenie sukcesem operacji w ciągu max 96 godzin od 4 rano dziś, czyli 24 lutego. To znaczy, że do tego czasu odetną możliwość transportu zaopatrzenia z zachodu i od strony morza oraz zdobędą 2-3 kluczowe lotniska. Samo zdobycie Kijowa jest sprawą wtórną. Zamknięcie Ukrainy w kotle uniemożliwi skutecznie pomoc z zachodu. W tej chwili jedyne wyjście, jakie ja widzę, to wejscie wojsk stabilizacyjnych z Polski i zajęcie jak największego obszaru, ktory nie jest opanowany przez Rosjan, na przykład pod pretekstem "obrony ludności pochodzenia Polskiego" jak sowieci w 1939. Niestety, Bidet już zapowiedział, że Amerykanie nie rusza d*py, a nasi są na to za głupi i za słabi. Tylko w ten sposób zostałby jakiś szkielet państwa Ukraina , gdzie można by ulokować Zełeńskiego i rząd. Inaczej do poniedziałku będziemy mieli znowu USSR

DOKŁADNIE TAK POWIEDZIAŁ👍

Opublikowano

Gdyby wysyłanie wojsk na Ukrainę miało zdaniem analityków sens, zapewne Amerykanie by już to zrobili wcześniej. Ocenili jednak trzeźwo równowagę sił i stwierdzili, że nie ma szans na realne utrzymanie Ukrainy.

Ukraińcy wybrali dokładnie ten sam schemat obrony, co my w 1939, czyli obrone na granicach, po przełamaniu bitwy granicznej nie zostanie im już nic. Może nawet jutro do wieczora, jeśli nie wystąpi jakiś cud

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Pafnucy napisał:

Długopis orędzie głosi.

nie słuchajcie bo grozi rozstrojem nerwowym

które to już w ostatni tydzień?

słuchałem bidena i żałuję

pozostaje robić zakłady - kiedy te oba siojtki nawiążą kontakty dyplomatycznhe z marionetkowym putinowskim rządem na Ukrainie

ile? miesiąc? dwa tygodnie? czy może ze trzy miesiąceja obstawiam taką skalę

po tym co słychać czy to z unii czy reszty to Ukrainy już nie ma a to co będzie się Ukrainą nazywać to .... nie ważne jak się bedzie nazywać i będzie jedynie pretekstem do zniesienia sankcji dla tego regionu rosji

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

Gdyby wysyłanie wojsk na Ukrainę miało zdaniem analityków sens, zapewne Amerykanie by już to zrobili wcześniej. Ocenili jednak trzeźwo równowagę sił i stwierdzili, że nie ma szans na realne utrzymanie Ukrainy.

Ukraińcy wybrali dokładnie ten sam schemat obrony, co my w 1939, czyli obrone na granicach, po przełamaniu bitwy granicznej nie zostanie im już nic. Może nawet jutro do wieczora, jeśli nie wystąpi jakiś cud

Boje się tego  Turka, aby nie wbił noża w plecy Władimira, oby nie!!!!!!!!!!!!!!!:https://wiadomosci.wp.pl/nieoficjalnie-prezydent-turcji-przyjezdza-do-polski-rozmawiac-o-rosyjskiej-agresji-6740881917746144a

Turcji Erdogan (blisko dotąd współpracujący z Rosją) potępił atak na Ukrainę

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

jak byś to widział ? od której strony by miały by wejsc wojska na ukraine , z Polski . Skoro wywiady wiedzialy o wejsciu na ukraine wojsk rosyjskich to mogli wysłać żołmierzy w celu obrony swoich placówek i obywateli a zdecydowano o wycofaniu swojego personelu 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Ywa napisał:

Boje się tego  Turka, aby nie wbił noża w plecy Władimira, oby nie!!!!!!!!!!!!!!!:https://wiadomosci.wp.pl/nieoficjalnie-prezydent-turcji-przyjezdza-do-polski-rozmawiac-o-rosyjskiej-agresji-6740881917746144a

Turcji Erdogan (blisko dotąd współpracujący z Rosją) potępił atak na Ukrainę

jak posłuchał bidena i teraz słucha Dudy to mało prawdopodobne aby pchał się w takie towarzystwo

to też satrapa z kraju gdzie bez zamachu, przewrotu czy innej zadymy nie [potrafią władzy sensownej sklecić i ... dobra dobra

to fan siły a nie lichwiarstwa i z lichwiarzami wspólnego języka nie znajdzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
13 minut temu, Ywa napisał:

Boje się tego  Turka, aby nie wbił noża w plecy Władimira, oby nie

Ty leć do Moskwy własnymi piersiami bronić Putina a nie nadawaj tu ruskiej propagandy.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, witejus napisał:

Ty leć do Moskwy własnymi piersiami bronić Putina a nie nadawaj tu ruskiej propagandy.

👍

już myślałem że tylko ja widzę że ta baba ma kuku na muniu.

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

dobrze ze to napisałeś 

bo ja Romku, zawsze dobrze piszę... no prawie. 🤔

Opublikowano
18 minut temu, jarecki napisał:

jak byś to widział ? od której strony by miały by wejsc wojska na ukraine , z Polski . Skoro wywiady wiedzialy o wejsciu na ukraine wojsk rosyjskich to mogli wysłać żołmierzy w celu obrony swoich placówek i obywateli a zdecydowano o wycofaniu swojego personelu 

Przecież to od dawna jest jasne że ukraina została sprzedana wzamian za interesy. Że też się jeszcze ludzie łudzą że ukraina powstrzyma rosjan albo że przyjdzie zachód z pomocą. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dysydent napisał:

Abel se rodzeństwa szuka

a zdązył? Kain mu chyba nie dał szukać?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

🤣razeam z Morawieckim pakuj się i

bye bye

Micha ryżu jedź , jedź , krzyż ci na drogę ale już nie wracaj ,nam tu ciebie nie potrzeba.
Panie weź pan ze sobą Aleksandra i skrzynkę smirnofa i leć lepiej do Włodzimierza może da się jeszcze ugadać ,żeby Warmi i Mazur w marcu nie wyzwalał, ci z zachodu to nam pomogą tak jak w 39.
Co to, Morawicki ucieka z kraju?

Naiwniak jedzie do Bxl aby tę kasę na KPO dostać. Powie im dajcie kasę jest wojna a wy się będziecie praworządnością w PL zajmować. Bądźmy razem. A oni mu figę pokażą.

Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Abel se rodzeństwa szuka
tylko trochę nie pasuje bo to... baba
no ale jakie czasy takie Able

Paliwa kupiłeś na zapas ?

Opublikowano
mirro napisał:

5 minut temu, jahooo napisał:

Wojsko ma zaopatrzenie na 14 dni intensywnego konfliktu - w tym czasie albo odeprzemy zagrożenie, albo już po nas

To samo działa w drugą stronę, tzn agresora. Te jednostki Putina muszą zostać zluzowane góra w 5 dni. Jeżeli w te 5 dni nie ogarną Ukrainy i nie wejdą następne, to nie będą nadawały się do walki. Nadzieja w tym że Ukraińcy odbiją lotnisko pod Kijowem i utrzymają go. To lotnisko ma pas gdzie ląduje Mrija więc jest idealne do lądowania dla transportowców z wojskiem. Jest tylko problem że jak zaczną lądować to ukraińskie Uragany zrównają towarzystwo z ziemią i będzie piękna jatka.

Opl jeszcze się nie ujawnił za bardzo to może i bez uraganów się obejdzie...

Opublikowano

Kurła ,

jak zyje to takiego czegoś na stacjach PB-ON nie widziałem 🙉🙉

zrobiłem sobie objazd po okolicy normalnie "szau"  , a ceny rano było powiedzmy normalnie a teraz ??? szok !

kupilem flaszke i kilka browców , troche sie pocieszyc z tego tłustego czwartku 

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

no właśnie
tylko nie on a jego

poprawiłem juz. z rozpędu jakos...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v