Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, agromatik napisał:

Może Ci przypomnieć szopkę jaką odstawiłeś z modłami o reelekcję Maliniaka?

A kto to Maliniak 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

och jakże Ty Ich nie doceniasz. Oni jeszcze tego "procedowania" nie skończyli stąd nigdy dotąd nie podjąłem się jakiejkolwiek oceny bo zanosi się na "procedowanie" nieustające.
https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/jest-zmiana-w-polskim-ladzie-minister-finansow-podpisal-rozporzadzenie/kjltb2r

typ budowniczych z powiedzenia - "Antek trzymaj mur a ja pójdę po pieniądze"

To narożników nie postawili 🤔 słaby murarz 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, agromatik napisał:

a nie daj Boże i on się da zaszyć, Temat umrze😭

ale jużkiedys były propozycje aby temat polityki zamknąć bo nic się nie dzieje. Tylko kto, to proponował?

Opublikowano
Przed chwilą, Ursus932 napisał:

A kto to Maliniak 🤔

Masz do wyboru

-Zarośla malin

-Miód pitny z dodatkiem syropu z malinek

-Roman Kłosowski jako odtwórca roli w 40latku

- ksywa obecnego prezydenta Rzeczypospolitej

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, mirro napisał:

Pewnie święta spędził z Ministrem Ardanowskim, Pudą i Kowalczykiem. Radzili we czterech nad problemami rolnictwa.

zawziął się, klawiaturę zamknął w szafie a klucz dał księdzu co by oddał dopiero gdy "po kolędzie..."
podejrzewam że mysz zostawił aby bodaj poczytać

a wszystko po to aby móc napisać tego posta którego grubo przed Wigilią zaplanował

26 minut temu, Denwer napisał:

Nowy  rok   a stara  armia  Trolli  cały  czas  w natarciu  ale  że  nawet  w  święta  nie  dali  wam  wolnego   przerażające  jakie  macie  zj***ne  życie   że  w święta  na forum  napierda*ać  posty. 

Szkoda  mi  was  naprawdę  szkoda. 

ja doceniam współczucie i co prawda nie pamiętam czy coś w święta wrzuciłem no ale ja przynajmniej okazałem zmartwienie co tam z Tobą bo się nie odzywasz tak że bodaj w tym jesteśmy kwita ;)

a poważniej to święta nie są po to aby pogadać sobie nie było można

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

a wszystko po to aby móc napisać tego posta którego grubo przed Wigilią zaplanował

Bo nie odwołuje sie planów zaplanowanych w planie.:lol:

Opublikowano
7 minut temu, agromatik napisał:

@Ulman to zostanie wtedy tylko Roman jako etatowy, a nie daj Boże i on się da zaszyć, Temat umrze😭

Eee, no jest jeszcze paru prawicowych socjalistów. Niestety cinajbardziej zaangażowani wypalaja sie emocjonalnie bo im na dekiel bardzo wali. Sekta jest liczna, będą następni.

Opublikowano
4 minuty temu, agromatik napisał:

Masz do wyboru

-Zarośla malin

-Miód pitny z dodatkiem syropu z malinek

-Roman Kłosowski jako odtwórca roli w 40latku

- ksywa obecnego prezydenta Rzeczypospolitej

Malin nie uprawiam ..

Miodu pitnego nie lubie ..

Na przezwiska nie zwracam uwagi ..

Jedyne co mi się pierwsze skojarzyło to właśnie Maliniak odtwarzany przez św pamięci Kłosowskiego 

4 minuty temu, dysydent napisał:

ja przynajmniej okazałem zmartwienie co tam z Tobą bo się nie odzywasz tak że bodaj w tym jesteśmy kwita ;)

Ooo ludzki odruch widzę 🙂 

Ale może to tylko na pokaz 🤔

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, mirro napisał:

Bo nie odwołuje sie planów zaplanowanych w planie.:lol:

"plany" płacowe pewnie okres świąteczny określały jako rodzaj urlopu bezpłatnego bo innych "planów" trudno się doszukać. (no może po za tym przedwigilijnym)

swoją drogą to syf który tu najczęściej wrzuca rzeczywiście do świąt nie przystaje czyli jakąś tam samoświadomość estetyczną ma jak i planiści od "harmonogramów płacowych"

wypada uszanować bodaj to

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, dysydent napisał:

swoją drogą to syf który tu najczęściej wrzuca rzeczywiście do świąt nie przystaje czyli jakąś tam samoświadomość estetyczną ma jak i planiści od "harmonogramów płacowych"

wypada uszanować bodaj to

O tak 👏👍

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Bo Romek lubi uprawiać PISsing😆

głodnemu chleb na myśli 

14 minut temu, Ulman napisał:

I znowu zapytam - jak takie tłumoki mogą dobrze i mądrze wybrać?  To jest Paranoja I Swołocz

no ty socjal 500 i inne bzdety ... przeciesz byłeś pierwszy w kolejce .... podobno namiot rozbiłeś przed urzędem w nowy rok żebyś był pierwszy 

Opublikowano
14 godzin temu, racyl napisał:

Weź kredyt, zmień pracę i nie narzekaj . Można zostać burmistrzem, posłem .Jest wiele możliwości. Można wyjechać do Niemiec do Brukseli. Głowa do góry.

14 godzin temu, racyl napisał:

Weź kredyt, zmień pracę i nie narzekaj . Można zostać burmistrzem, posłem .Jest wiele możliwości. Można wyjechać do Niemiec do Brukseli. Głowa do góry.

Opublikowano

A ty już napity że widzisz podwójnie i piszesz podwójnie? 

53 minuty temu, Roman176 napisał:

głodnemu chleb na myśli 

no ty socjal 500 i inne bzdety ... przeciesz byłeś pierwszy w kolejce .... podobno namiot rozbiłeś przed urzędem w nowy rok żebyś był pierwszy 

Ale o czym ty piszesz? O coś Ci chodzi czy pijackie zwidy masz? 

• Haha 1
Opublikowano

Tak pomału nie od razu świnie skończyli teraz biorą się za kurczaki i nic nie będzie Polskiego .

Francuski gigant LDC planuje kolejne przejęcia w Polsce i Europie

Agencja Reuters podała informację o planach rozwoju grupy drobiarskiej LDC będącej największym producentem drobiu we Francji i poza jej granicami – jest to bowiem również jedna z największych i najbardziej wpływowych firm z branży na rynku europejskim.

Według informacji agencji, LDC zastanawia się nad nabyciem nowych aktywów w europejskim obszarze drobiarskim. Pod uwagę są brane są przejęcia w krajach, w których francuski koncern ma już swoje aktywa oraz w bliskim sąsiedztwie, również w Polsce.

LDC osiągneło we Francji poziom 40 procent rynku drobiu co ogranicza możliwość dalszego wzrostu w kraju. Ekspansja na rynki zewnętrzne ma pomóc w rozwoju firmy i dalszym wzroście.

- Francuski gigant preferuje przejmowanie firm rodzimych za granicą, ale nie są wykluczane inne możliwości. Philippe Gelin, szef operacji międzynarodowych, przekazał agencji Reuters informacje, że Grupa LDC rozważa w pierwszej kolejności wzmocnienie swojej pozycji na rynkach zagranicznych poprzez akwizycje w Polsce, na Węgrzech i w Wielkiej Brytanii, czyli w krajach, w których już prowadzi biznes. Analizowane są możliwości przejęć także w innych państwach europejskich, na przykład graniczącymi z Węgrami. Istnieje kilku potencjalnych partnerów, z którymi nawiązano kontakt, ale francuska firma nie podaje szczegółów w tej sprawie. Gelin oświadczył, że francuski producent ma możliwości dokonania większych przejęć, a udziały większościowe mogą dotyczyć firm wykazujących sprzedaż na poziomie 200 milionów euro rocznie – informuje Krajowa Izba Producentów Drobiu i Pasz.

https://www.okiemrolnika.pl/prawo-i-finanse/item/9001-francuski-gigant-ldc-planuje-kolejne-przejecia-w-polsce-i-w-europie?fbclid=IwAR2ZiB2kNHsJ-sJwv7Llu-viwpqfO677fEP3XSGAUj9-32b_vHjIT1H0DGs

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v