Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wybaczcie pany ale jak ktoś dostanie info odnośnie dachów to podzielcie się nim. Bo wczoraj w doradztwie chłopak mi mówił że wszystkie wnioski będą do poprawy bo coś jest źle i będą rozsyłać info . Jedyny plus że blacha potaniała a przedstawiciele sraczki dostają i co tydzień dzwonią że zrobią taniej i czy się zdecydowałem .

Opublikowano

Ja słyszałem od doradcy że ze względu na dużą ilość wniosków na wymianę eternitu w tym naborze może nie być następnego ale osobiście w to bardzo wątpię.

Ceny w hurcie po znacznych wzrostach dziś znów w dół :) Czyżby jednak miało być sporo taniej na wiosnę?

Ja uważam że tak i kto kupił teraz na zapas ten niestety straci.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, tomek73 napisał:

Aż wykorzystasz, zimowe lepsze i tylko B0 . Gorzej z letnim zwłaszcza B7

Znaczy że B0 kupić i do żniw może stać ? 

Edytowane przez Jk1976
Opublikowano
3 minuty temu, maroko napisał:

Ja słyszałem od doradcy że ze względu na dużą ilość wniosków na wymianę eternitu w tym naborze może nie być następnego ale osobiście w to bardzo wątpię.

Ceny w hurcie po znacznych wzrostach dziś znów w dół :) Czyżby jednak miało być sporo taniej na wiosnę?

Ja uważam że tak i kto kupił teraz na zapas ten niestety straci.

Na wszystkim tracimy już . Dlatego podzieliłem zakup w paliwie na połowę . 

W sumie Kowalczyk mówił że to pierwszy i ostatni taki nabór w takiej formie , no ale to Kowalczyk i on sam nie koniecznie wie co mówi. 

A może być tak że będą jeszcze inne ale już w innej formie. 

Na płyty obornikowe też dawali na początku dużo kasy i bez Bóg wie jakich wymogów a dziś połowa netto i wszystko firma ma robić .

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Jk1976 napisał:

Ja przeważnie  kupuję w styczniu, też chodzi i rozliczenie akcyzy. Paliwa starcza mi  przeważnie do koszenia pszenicy w tym roku do orki pod rzepaki. 9 tys miałem. 

Teraz sam zastanawiam sie czy teraz część nie kupić. Chodzi o cene, nie o Vat  

Zbiorniki  oryginalne  po 3 tyś i 1 tyś na olej opałowy. Jedno płaszczowe zamknięte w pomieszczeniu. 

Ale podstawa to zbiornik  w pomieszczeniu bo chodzi o skraplanie sie wody w środku zbiornika. 

Zresztą węgiel też teraz trzymam zamknięty, tu chodzi o cene. 

Paliwo zimowe ma o wile lepsze parametry niż letnie. 

Edytowane przez tomek73
Opublikowano
1 godzinę temu, Jk1976 napisał:

u mnie w tym roku kupione przed wojną to kończyłem je na orki zimowe  wiec nawet i po żniwach może stać ;) 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale że jak

W NIEDZIELĘ 🙆🏻‍♂️

Nic , todobbrego nie  wyjdzie

Przecież to głównie Araby, a oni niedzieli nie obchodzą ;) Gorzej jakby to był Ramadan xD

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jan88 napisał:

u mnie w tym roku kupione przed wojną to kończyłem je na orki zimowe  wiec nawet i po żniwach może stać ;) 

Dokładnie, kiedyś to człowiek kupował i stało a teraz to każdy się boi bo coś się może stać.

Od lat zostawiam maszyny z pełnymi zbiornikami gdzie kombajn to stoi z paliwem 11 miesięcy plus to co stało w zbiorniku i na dnie nic się nie osadziło (mam kranik na dnie w zagłębieniu).

Filtry po 5 latach i w kielichach czysto😄.

filtr bizon rekord.jpg

Opublikowano
8 godzin temu, Zetix napisał:

Rozliczacie po pół roku czy jednorazowo akcyzę ?

Rozliczamy się z faktur sierpień - styczeń w  lutym, a faktury luty-lipiec w sierpniu. Inaczej się nie da.

Opublikowano
2 minuty temu, Jurek321 napisał:

Rozliczamy się z faktur sierpień - styczeń w  lutym, a faktury luty-lipiec w sierpniu. Inaczej się nie da.

U mnie jest tak że limitu starcza tylko na jedno rozliczenie 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v