Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, daron64 napisał:

I uważasz, że w sytuacji gdy zaraz za granica Twojego kraju obca armia na rozkaz nieobliczalnego człowieka zabija kobiety i dzieci, z premedytacją atakując budynki cywilne, najważniejsze jest to, ile zapłacisz za paliwo, a cała Europa postępuje Towim zdaniem słusznie?

Europa myśli o swoich interesach a czy my nie powinniśmy myśleć o losie swoich obywateli? Sami tu nic nie zmienimy. Minie trochę czasu i wszyscy będą handlować z Rosją oficjalnie czy nie ale będą budować dobrobyt w swoich krajach a my dla ideałów będziemy żyć w biedzie...

• Like 4
Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

Więc uważasz, że takie postępowanie jest słuszne?

Nie jest słuszne, ale ja nie widzę nic prawdziwego w mowie polityków to jest pomoc dla poparcia w wyborach. Koło mnie mieszka Olewnik od wędlin w pałacu po dziedzicu. Wyremontował go za miliony i przyjął 40 Ukraińców jak się okazało były to rodziny, które pracowały u niego na farmie w Ukrainie. Masa takich przypadków w mojej okolicy. Bezinteresowni ludzie pomocą się nie afiszują...

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, wojak1986 napisał:

polityków to jest pomoc dla poparcia w wyborach

Nie będę zaczynał tu syfu o polityce, także skończę tylko tym, że jest mi bardzo daleko do PiSu i mam nadzieję, że to jak postępują wynika z tego, że choć część z nich uważa, że tak należy i jest to słuszne. 

Opublikowano
18 godzin temu, wojak1986 napisał:

Europa myśli o swoich interesach a czy my nie powinniśmy myśleć o losie swoich obywateli? Sami tu nic nie zmienimy. Minie trochę czasu i wszyscy będą handlować z Rosją oficjalnie czy nie ale będą budować dobrobyt w swoich krajach a my dla ideałów będziemy żyć w biedzie...

My 40% produkcji oddajemy na Rosję. Narazie czyścimy magazyn później nie wiem co będzie... Ale nasi pracownicy napewno nie dostaną takiego socjalu jak nasi Ukraińcy. 

• Like 3
Opublikowano

Drodzy Klienci, Prognozuje sie, ze cena oleju napedowego przekroczy bariere 10zl za 1 litr. W zwiazku z tym, doradzamy zakup paliw mozliwie jak najszybciej. W razie pytan prosimy o kontakt telefoniczny. Tel. 796 16 15 15 Tel. 537 00 46 18 Piotrans-Paliwa takiego sms dostałem dzisiaj

• Sad 1
Opublikowano
3 minuty temu, slawek74 napisał:

Drodzy Klienci, Prognozuje sie, ze cena oleju napedowego przekroczy bariere 10zl za 1 litr. W zwiazku z tym, doradzamy zakup paliw mozliwie jak najszybciej. W razie pytan prosimy o kontakt telefoniczny. Tel. 796 16 15 15 Tel. 537 00 46 18 Piotrans-Paliwa takiego sms dostałem dzisiaj

Podpuszczają czy mówią prawdę?

Opublikowano
10 minut temu, slawek74 napisał:

Idź fchuj z nimi, dziś do mnie też dzwonila  i mówi, że po 8 zł, A zadzwoniłem do petrodomu to powiedziała Pani, że b0 po 7,79 i nie ma co aplikować, że jak mam to może jeszcze dziś spadnie.

Opublikowano
20 minut temu, slawek74 napisał:

jakie mają być tego powody?!

Ropa na giełdzie od ostatniego szczytu 115USD, który i tak był niższy od tego z 7 marca (127USD) spada, dolar cena stabilna i sporo niższa od szczytu z 7.03

Więc co teraz?

Marsjanie atakują?!!

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Widac mają zrobione zakupy po wysokich cenach a cena baryłki zaczęła znowu spadać więc chcą się pozbyć paliwa po wysokiej cenię

Edytowane przez krzychu121
Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

Narazie baryłka spada więc nie powinno drożeć. Pewnie drogo kupili i mają słaby ruch w interesie. Trzeba pamiętać o firmach które mają takie zagrywki

Opublikowano

Od 2 tygodni mówi się o raporcie MAE, że od kwietnia Rosja obniży produkcję ropy o 3mln baryłek dziennie, a ani Emiraty ani Saudyjczycy nie wykazują chęci zwiększenia wydobycia. Na ewentualny Iran można liczyć najwcześniej od 3 kwartału. W środę Rosja poinformowała o "awarii na skutek burzy" rurociągu z Kazachstanu, która może potrwać ok. 2msc ze względu na "brak części spowodowanych sankcjami zachodu"

xD

Pozytywną informacją jest z kolei zmniejszony popyt na świecie przez spowolnienie gospodarcze i spore wpływy do budżetu Putina ze sprzedaży ropy. Dziś wszystkie scenariusze są możliwe

• Like 1
Opublikowano

Też czekam na większy przelew i kupuje jakieś 1.5 tyś. litrów. Bardziej chodzi o bezpieczeństwo w gospodarstwie niż te pieniądze które można zaoszczędzić jak i stracić. Może na zasiewy rzepaku jeszcze wystarczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v