Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, mysza103 napisał:

@Marl WAMEX ceny z dziś , przy mnie zmieniała saletra według ostatniego cennika 900 zł w dół , mocznik import 4700 - minus 300 , może by coś taniej wyrwał , ale już mają na stanie zakupiony i tu za bardzo nie opuszczą  ceny , chyba że w przyszłości z nowych dostaw. 

NIE spojrzałem wcześniej , a tu na tych zdjęciach uja widać 

Spoko, widzę ze saletra 4080zl/t. Dzięki za info . 

Miałem telefon z firmy A.G.R.O.L.O.K - oferowali saletre amonową za cene 4400 zł/t ! Przy zamówieniu 12 ton. :/ Zachęcają do zakupu.

No nareszcie widmo obniżek powinno nastąć ,  sprzedawcy którzy oczekiwali 5500zł/t saletry niech  trochę przemyślą swoją strategie sprzedażową.

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Na tą chwilę mają dawac 5 tys na rodzinę jeśli jest poniżej 30% i 10 jeśli ponad 30

Bo nie mają kasy żeby dać za hektar więc zrobili pomoc rodzinie. Bo na to w budżecie pieniądze "są"

Tak dostanie, ale pod jednym adresem jeden wniosek. Sąsiadka dostała, a jej syn nie

Wczoraj lub przedwczoraj czytałem jakiś artykuł , i zależy w jakim biurze składasz , bo jedne biura normalnie przyjmują takie wnioski , a inne ponoć od razu takie wnioski odrzucają , i kółka rolnicze ponoć wysłały jakieś pismo do ministerstwa żeby w pilnym trybie się nad tym wypowiedziały i rozesłały wytyczne do biur powiatowych , bo oni tam nic nie wiedzą jak to mają załatwiać . Swoją drogą ciekowe do czego im są potrzebna te protokoły ile szkody , jak jest że od 1% będą płacić , to raczej każdemu to przejdzie . To już lepiej by to zabrzmiało , gdyby powiedzieli że dadzą po 5 tys tym którzy się okażą świstkiem od księdza ,że ciupcia po bożemu i ma na to papiery , bo tak to raczej nie wiele ma to wspólnego z suszą , 

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, szymon09875 napisał:

A tam gadasz, w sobotę u sąsiada byłem pokazać mu jak to ma sprawdzać to i okazja była posiedzieć przy wódeczce :D

Dostaniesz 

Taa a pieniążki dla wybranych co mają te profile i ch*j wie co jeszcze 

Opublikowano
4 godziny temu, Dziad932 napisał:

jak ktoś chce to proszę bardzo ale możliwość złożenia w formie papierowej też powinna być 

covid podgonił do przodu postęp w elektronicznym załatwianiu formalności a oni dobrze wiedzą że rolnikom krew sie gotuje patrząc na darmozjadów w "budżetówce rolniczej" i nie chcą by ich za często na oczy widzieli

Opublikowano (edytowane)

k**wa Niemcy oglądałem i pogodę w telewizji .

TVN pokazywał że padało w Polsce wszędzie wiec nie , pojmuję gdzie ta susza była . Plony po 8 ton zebrali a tu co krzyczą że susza była .

Edytowane przez galan99
  • Sad 1
Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

No k**wa pier**li się już ludziom, gdzie były susze , padało  cały czas , tylko pomoce dostają .

To za tamten rok 70 % grad w tytoniu dostałem 500 zł do ha a w tym bym dostał 10 000 zł ?

Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

23 minuty temu, galan99 napisał:

No k**wa pier**li się już ludziom, gdzie były susze , padało  cały czas , tylko pomoce dostają .

To za tamten rok 70 % grad w tytoniu dostałem 500 zł do ha a w tym bym dostał 10 000 zł ?

Paranoja jest taka że miałeś 1ha łubinu który miał 30% strat i już możesz dostać 10tys

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Kukurydza u mnie połowy kolby nie wykształciła, a rzepak połowę kwiatów odrzucił, tak z nudów ? 

Opublikowano
2 godziny temu, Dziad932 napisał:

Taa a pieniążki dla wybranych co mają te profile i ch*j wie co jeszcze 

To już ustaliliśmy, nie dla wybranych tylko czas wejść w 21wiek. Zobacz, kiedyś też wniosek o dopłaty robiłeś na papierze, następnie dla chętnych była możliwość przez internet a teraz już inaczej nie załatwisz. Tak samo tutaj.

Opublikowano
Przed chwilą, szymon09875 napisał:

To już ustaliliśmy, nie dla wybranych tylko czas wejść w 21wiek. Zobacz, kiedyś też wniosek o dopłaty robiłeś na papierze, następnie dla chętnych była możliwość przez internet a teraz już inaczej nie załatwisz. Tak samo tutaj.

Pieniądze też chcesz mieć tylko na koncie. Może nawet wymyśla jak usunąć papier toaletowy

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galan99 napisał:

k**wa Niemcy oglądałem i pogodę w telewizji .

TVN pokazywał że padało w Polsce wszędzie wiec nie , pojmuję gdzie ta susza była . Plony po 8 ton zebrali a tu co krzyczą że susza była .

Na zbożach ozimych akurat dużej straty nie było, ale i tak pszenica która była bardziej przez suszę dotknięta miała według nich mniej strat niż żyto które sam oceniłem na 30%(dali 20)  Kukurydzę uznali mi ponad 50% trawy drugi pokos też koło 40-50%. Gdyby nie było zarejestrowanej suszy to raczej tacy chętni do płacenia by nie byli.

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
17 minut temu, AdamKutno napisał:

Niezłe jaja, byłem dziś w agencji i dowiedziałem się, że będąc singlem nie mogę liczyć na pomoc. Kto to qr** wymyślił?

Dziwne bo słońce narodu polskiego jest starym kawalerem

Opublikowano
15 minut temu, szymon09875 napisał:

No to k**wa ch*je dyskryminacji na całego 👇, a to nic nie składam 

26 minut temu, AdamKutno napisał:

Niezłe jaja, byłem dziś w agencji i dowiedziałem się, że będąc singlem nie mogę liczyć na pomoc. Kto to qr** wymyślił?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ZELKOW napisał:

Paranoja jest taka że miałeś 1ha łubinu który miał 30% strat i już możesz dostać 10tys

Mam sąsiadkę, która posiada 1,5ha ziemi. Jest emerytowaną nauczycielką a oprócz tego dorabia w sądzie, bibliotece. W tym roku średni plon pszenżyta i żyta u niej 7,81t/ha (wiem bo ważyłem) i oczywiście będzie składała wniosek że zagraża jej utrata płynności 😂

Edytowane przez krilan06
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v