Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, soltys48 napisał:

wystarczy imię i nazwisko oraz gmina , żadnego peselu nie trzeba

Ja wpisuje tylko PESEL, bez innych dodatkowych  danych. tak jest szybciej. to wystarczy w tej wyszukiwarce :) 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Życzę ci tego kolego naprawdę szczerze ale nie wiem jakie masz do tego przesłanki. Najczęściej takie rozbuchanie wyobrażenia kończą się gigantycznym rozczarowaniem.

Bo są idiotami którzy wierzą że maja do spełnienie historyczną misję.

A produkcja wstrzymana bo my już gazu nie mamy ale tego nie mogą wprost powiedzieć. 

mamy przecież ponad 100% 

z górką już się nauczyli lać 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, PanPawel napisał:

Pasza czy konsumpcja? Oczywiście mówisz cenę netto? Bo taka zawsze podajesz. U mnie zjazd z 1400 brutto pasza na 1360. Azotowych na składzie brak. Nowe dostawy już pewnie coś pod 5k żyć nie umierać. Ale jeszcze za tanio te nawozy jak ludzie tak biorą. Żółkiewka (lubelskie)

Konsumpcja. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Wczoraj 11 t przywieźli 3 t mają jeszcze dowieźć kupiony jakieś miesiąc temu i azotu na sezon starczy.

IMG_20220822_170307.jpg

Ja przykrylbym go szczelnie, i ze 3 psy uwziął albo chociaż z 1 wilka

24 minuty temu, jan88 napisał:

bo będzie po 2500 i nie wyśmiewaj sie z ludzi co też trzymają bo jeszcze dobrze na tym wyjdą 

będzie tylko drożej 

W zeszłym sezonie tez paru mędrców pisało że bedzie po 2500 a pozniej ucichli….

Opublikowano
12 minut temu, Sokol2 napisał:

polifoska 6 4600, polifoska 5 4180

polifoska 6 4600, polifoska 5 4180

Teraz zapomnij że dostaniesz polifoskę

Opublikowano
2 godziny temu, Norman napisał:

Odnośnie oszczędności na nawozach i uprawie słonecznika, też nie wszędzie rośnie, natomiast kukurydza obok jakoś daje radę. Nie moje uprawy. Ziemię mam obok to 5-6 kl. Akurat oram pod żyto bo obornik wjechał na pole już. Dopłaty brak

IMG_20220823_071006.jpg

IMG_20220823_070948.jpg

mam słonecznik posiany i na części pola bez żadnego nawożenia poszło. Różnica jest taka że jest niższy o 30cm. Widać że w miejscu gdzie nie ma słonecznika jest górka. Zapewne ph koło 4,5. kukurydza takie coś toleruje słonecznik niestety nie

Ciołki z arimru korkali policzyli jako nawóz npk z mikroelmentami. Brak słów.

Opublikowano
7 minut temu, Peron napisał:

Jutro prawdopodobnie nowe propozycje cen na azot. Saletra powyżej 5000, mocznik około 6000.

Dosyć tego, tak się bawić nie będziemy, od jutra też podnoszę cennik na swoje produkty rolne, i to tak że nie będzie ich stać by to kupić.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Andpol napisał:

Wczoraj 11 t przywieźli 3 t mają jeszcze dowieźć kupiony jakieś miesiąc temu i azotu na sezon starczy.

IMG_20220822_170307.jpg

Przypomnij po ile wtedy zamówiłeś ?

Edytowane przez Dziad932
Opublikowano

Dzwoniłem do ARIMR Aleksandrów L.

Czas na wyplate doplaty nawozowej centrala ma do końca grudnia 2022. 

Opublikowano

Ja też sprawdziłem i decyzją z 27 lipca i zero a sąsiad z 17 lipca i też zero.

Tak się niektórzy tu wysilali żem głupi że już kupiłem nawozy a ja teraz sobie siedzę spokojnie i spoglądam na magazyn a inni w okolicy dostali białej i szukają nawozu. Na tą chwilę zarobiłem 100 tys i wątpię że w tym sezonie będzie taniej niż płaciłem.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Valt144 napisał:

jaka cena rsm;u u Was?

Brak w mojej okolicy, podzwoniłem po składach to powiem tyle...szał i gorączka jak rok temu w Boże Narodzenie. Albo brak konkretnego nawozu albo rozpisane i sprzedane to co zostało na magazynach , a nowych dostaw nie widać i ceny nie znane😮

1 godzinę temu, adamson330 napisał:

Kurla jeszcze wam nie wypłacili a tu już pewnie piąta podwyżka na nawozy🙆‍♂️ 

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 1
Opublikowano

Za komuny też bywały braki nawozów, ale przynajmniej cena była mała i stała w miejscu. Nie wiem od czego jest minister rolnictwa i czym się zajmuje, skoro nie zajmuje się sprawami zagrożonego bezpieczeństwa żywnościowego.

• Like 4
Opublikowano
14 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Ja nic nie mam kupione i nie wiem , co będzie to będzie . Może nic nie będzie . Ktoś tez został ? 

Npk mam. Azotu  nic

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v