Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, Mateusz1q napisał:

To temat o węglu czy nawozach? Moderator!!!!!!!!!

Tak wam spokojnie się śpi nie mając nawozów?

Azot jest, bo być musi, a reszty nie ma i nie będzie, o ile nie stanieje.

25 minut temu, Agrest napisał:

Jeszcze wapniak rudkowski i kreda z dwikóz😜

Nie wiem, ale intuicja tak mi podpowiada. Jeszcze nie teraz, nie za miesiąc... 

Gazprom twierdzi, że zimą gaz ziemny będzie po 400$ za m3 i ja w to wierzę patrząc na to, że duże firmy nie kwapią się do sprzedaży nawozów. Ceny energii metodą na uszczuplenie oszczędności ciułaczy...

Edytowane przez JanKrzysztof
Opublikowano

Przeżyjemy.

A takie głośne mówienie że będzie tylko drożej może okazać się tylko mówieniem.

Opublikowano

Ogólnie zadziwiająca zmiana poglądów od ubiegłego roku.

90% w ubiegłym roku mówiła że musi stanieć przy poziomach 2,5tys za N i Npk. Kto kupił w tych cenach na zapas to troll. 

Dziś przy poziomach cen 4000+ 90% twierdzi że będzie tylko drożej.

Opublikowano

Ja w tym roku też sprzedałem pszenicę i nawóz kupiłem a czy dobrze zrobiłem to się okaże? Pszenica 1400-saletrzak 3250

W ub. sezonie tak zrobiłem i wygrany byłem ale dopłaty do nawozu to mało dostałem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pedro2 napisał:

Ja mam... Niecałe 2t saletry 🙈 pożydziłem, na trawy nie dałem i zostało. Na razie nie kupuję. Sprzedam pszenżyto po 2 tys to kupie 🥴

Zboża nie przekroczą 2 tyś, za dużo ludzi magazynuję, a luki w dostawach Ukraina uzupełnia. No i ministerek oznajmił że nie dopuszczą do tego.😎

@Agrest jak twoja opinia po superfosfacie prostym pogłównie?

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano

Raz ich zrobili, później kolejny itd. Powoli do części zaczyna docierać że Putin ma swoje interesy a nasza władza robi tu niezłe wałki. Czas na robienie zapasów to był do 3 tys tona teraz to są ceny żeby tylko przetrwać...

• Like 2
Opublikowano
16 minut temu, GRZES1545 napisał:

Zboża nie przekroczą 2 tyś, za dużo ludzi magazynuję, a luki w dostawach Ukraina uzupełnia. No i ministerek oznajmił że nie dopuszczą do tego.😎

@Agrest jak twoja opinia po superfosfacie prostym pogłównie?

Wiem Grześ. Myślę, że sprzedamy w tym roku taniej. Każdy ma wszystkie możliwe kąty zasypane zbożem. Jak zacznie się wypychanie to będzie masakra. Chyba że coś się zadzieje na globalnym rynku, aale to pobożne życzenia. Ukry mają czym załatać dziurę. 

• Like 1
Opublikowano

rozsiewaczem granulki było by lekko, a tak trzeba natur npk. 

nawet pod poplony zaraz posypię. 

azotu tylko będzie trzeba kupić na strzała wiosennego z 200 kg na ha i dosyć. 

Opublikowano (edytowane)

Ja na szczęście się zaopatrzyłem w poli 6 i azot na wiosnę. Trzeba będzie się jeszcze zaczaić na rsm na drugą dawkę na przyszły rok lub coś w granuli. Ale jesień i pierwszy strzał wiosenny zabezpieczone.

poli kupowałem jeszcze po 3600 a pulan 34,4 po 2900. Aż szkoda będzie sypać heheh.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

nic wiecznie nie drożenie i nic ciągle nie tanieje...

Pamiętacie cenę ropy na giełdzie w marcu? Prawie 130 USD, dzisiaj 85 USD i spada... Była sraczka że zaraz będzie 200 USD, brać zapasy bo zabraknie!! 

Wszystko to jest jakiść cykl. Najgorsze co można zrobić to załadować się po same jajca na górce cenowej... 

Buy the rumour, sell the news - jedna z podstawowych zasad handlu.

• Like 2
Opublikowano

Tylko w komunie ceny nie ustala konkurencja a partia. Tutaj mamy problem że nim opadnie pył, chłopaki z rządu wszystko przejmą i będzie cena urzędowa a nie rynkowa. Tyle z tej ceny ropy na giełdzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v