Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 5.08.2022 o 09:26, jacek1296 napisał:

Badałeś parametry pszenicy? Podobno w tym roku słaba gęstość i gluten. Swojej jeszcze nie badałem.

W naszym rejonie 1/3 pszenic nie przechodzi białka ale gęstość jest dobra. 

Dnia 5.08.2022 o 15:12, Gromi napisał:

W Zachodniopomorskim mało osób dostało dopłaty do nawozu. W agencji twierdzą, że od dawna są naliczone, ale jest problem z wypłatą... 

Jestem z ZGY dopłatę dostałem wv2 dniu wypłaty. 

Opublikowano

Ja myśle że ceny bedą delikatnie rosły. Wszystko zależy od tego co będzie na Ukrainie. Kiedy i czy ruski pęknie. Jeżeli coś ucichnie to szwaby polecą do putina na kolanach i wtedy ewentualnie spadną. Innej opcji nie ma. Jeżeli nie  to będzie ekologia.

• Like 3
Opublikowano
7 godzin temu, Tigon napisał:

w zimie będzie mocznik po 10 tysi za tonę.

Może k**wa napisz od razu że będzie 15 tysięcy za tonę. Bo ja się mogę założyć o każde pieniądze że na pewno nie będzie po 10tys 

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Ja myśle że ceny bedą delikatnie rosły. Wszystko zależy od tego co będzie na Ukrainie. Kiedy i czy ruski pęknie. Jeżeli coś ucichnie to szwaby polecą do putina na kolanach i wtedy ewentualnie spadną. Innej opcji nie ma. Jeżeli nie  to będzie ekologia.

No tak ale mniej nawozów to mniejsze plony a jak mniejsze plony to wienksza cena za nie. Każdy piszę że takie plony w tym roku a według mnie nie, że małe już widać ciencie azotu, a za rok jeszcze  bendą mniejsze jak się nic nie zmieni.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2026? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂 Wam drodzy hodowcy i sobie w 2026 życzę jak najwyższych cen!!!

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.

Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/305087-ceny-bydla-2025/
  • Dodaj nową pozycję...
v