Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RU68 

e recepte bez wywiadu jestem w stanie napisać hahah

mleczna mitomania warmianina jest dużo łagodniejszą postacią haha

gdyby chociaż promil z tego co opowiadasz było prawdą to holdingi chemiczne by ciebie wyceniły drożej jak lewego , a ty biedaku kuku siejesz na 60 hektarach  VI pewnie klasy w połówie dzierżawionej  i badylami suszysz przestaj  się  ośmieszać !!!

Opublikowano

Saletra 3700, saletrzak 3400, Poli 6 4700. A bydło i zboże dół dół.

Jeśli to jest to TANIO to możliwe, że na drugi sezon nawet okrojonych dawek nie będzie. Trudno. Sobie nie będę odejmował żeby na pole dać. 

• Like 2
Opublikowano

We wrześniu może 6 tys za polifoske bedze. Ja dzwoniłem na pobliski skład jest polifoska 6 ale już od tygodnia nie wiedzą ceny i takie pieprznie zadzwoń pan za dwa dni bo na tą chwilę, no nie wiemy po ile będzie , nie mamy faktury z GA. 

Opublikowano

Nie wyostrzył, wolałbym żeby transparentne było przyznawanie pkt, tzn. ktoś prowokuję do kłótni lub obraża i każdy widzi że pod takim wpisem jest notatka na czerwono +1pkt za i za to. A tak punkty lecą a tylko dwie osoby o tym wiedzą a reszta ma pretensje że jest bezkarność.. takie moje prywatne zdanie

Opublikowano
56 minut temu, krzysiek1979 napisał:

We wrześniu może 6 tys za polifoske bedze. Ja dzwoniłem na pobliski skład jest polifoska 6 ale już od tygodnia nie wiedzą ceny i takie pieprznie zadzwoń pan za dwa dni bo na tą chwilę, no nie wiemy po ile będzie , nie mamy faktury z GA. 

Takimi zagrywki GA o zakazie sprzedaży i wyczekiwaniu na wyższą cene powinien sie ktoś zająć. Ja rozumie, że rolnicy też tak robią ze zbożami, ale jest jedna zasadznicza róznica, GA jest monopolistą jedyną firmą w kraju, której decyzje wpływają na cały rynek sztucznie jeszcze podbijając ceny.

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

Ponieważ teraz wszystko płynie w górę gaz, prąd i inne to firma czeka ze sprzedażą aż ceny suroęc wców osiągną maksimum i sprzeda po cenie ze szczytu cenowego.

W szczycie cenowym to ja sobie zimne piwko otworzę , dzierżawy do oddania na zboża więc podwyżki mi nie straszne i każdy tak powinien zrobić ale ludzie zachłanni są i dalej będą liczyć 8 ton pszenicy po 2000 zł no to powie co nawozu nie kupie . Moja okolica przy dobrym płodozmianie i po starych cenach nawożenia od 2 do 5 ton zboża z ha .Ktoś powie ograniczę Polifoskę na 200 kg i azot na 300 kg i wyjdę na swoje ale to iluzja bo nie sypnie na pewno także wakacje od nawozu wskazane .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No jak masz słabe gleby to teraz jest ciężko ale jak w miar dobre  to  coś tam zostanie, kto ma kasę to będzie miał więcej  a kto nie ma to już mieć nie będzie.

Jeśli teraz nie sypniesz to za 3 lata już nie będzie Cię stać bo plony spadną o połowę.

Tata mi kiedyś opowiadał że mało kto stosował azoty to przykaz z państwa był na kupowanie azotów. Jak każdy obniży stosowanie azotów to cena spadnie bo towaru będzie od ch..  a przecież fabryka nie zrobi sobie 3 miesięcy postoju.

Co do dostępności nawozów.  Gadałem szefem pewnego oddziału sprzedającego nawozy i wygląda to tak.  GA na własny koszt przywozi towar na plac i dystrybutor może go wykupić w każdej chwili  po obecnym cenniku  GA i sprzedaje  lub zamawia na własny koszt nawozy płacąc za cały towar  aktualna cenę  i podejmuje ryzyko spadku cen towaru czyli np że nie uda mu się sprzedać  towaru a cena spadnie. 

Edytowane przez gustaww
Opublikowano
2 godziny temu, Bartek933 napisał:

Nie wyostrzył, wolałbym żeby transparentne było przyznawanie pkt, tzn. ktoś prowokuję do kłótni lub obraża i każdy widzi że pod takim wpisem jest notatka na czerwono +1pkt za i za to. A tak punkty lecą a tylko dwie osoby o tym wiedzą a reszta ma pretensje że jest bezkarność.. takie moje prywatne zdanie

Z tą czerwienią super pomysł, serio. A tak z ciekawości: ile osób dostało moderację lub odpoczynek na 10dni za te ostatnie wpisy?

Opublikowano
16 minut temu, kubamako66 napisał:

LHR dziś zakupiłem saletrzak 3200 zł, już pół azotu na następny sezon mam i wapno po 400 zł

Saletrzak gdzie kupowałeś?

Przed chwilą dzwoniłem do agencji i już wiem ile dostanę przy zakupie palety saletrzaku 1200kg po 1950zł.tona= 1010zł. do wypłaty. Reszta faktur nie zaliczała się bo wcześniej nawóz kupiony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v