Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Nie będę pisał jaka firma i tak dalej. Próbki były z targów gdzie były rozdawane by sprawdzić sobie jakie to cudowne nawozy. A tak naprawdę skład zaniżony o połowę i wszędzie tylko wapno powyżej tego co podane na etykiecie.

Kolejny co widzę chce zabłysnąć na AF.

To powiedz po co takie rzeczy piszesz jak właściwie nie wiadomo, ani jaki nawóz, ani na kogo uważać. 

Chwalisz się że dostałeś próbki, czy że robiłeś badania ?

Co do cen.

Nadal drogo :o

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Nie będę pisał jaka firma i tak dalej. Próbki były z targów gdzie były rozdawane by sprawdzić sobie jakie to cudowne nawozy. A tak naprawdę skład zaniżony o połowę i wszędzie tylko wapno powyżej tego co podane na etykiecie.

Kolejny co widzę chce zabłysnąć na AF.

Dlaczego nie będziesz pisać jaka firma?? Chcesz żeby ludzi w ch*ja robili??? 

• Like 4
Opublikowano

DK Excitet bediz po 1400 , Exima tańsz będzie, jak zasiejemy na na słabe 4 ha  ,to tak drogo, nie przesadzajcie , a firmy ze swoimi flagowymi wyłącznościami niech się ugotują

Opublikowano

Jak myślicie dlaczego niema zapraw do rzepaku?? Nawet takich fungicydowych jak scenic gold, pomijam już te buteo czy lumpiosa czy jak ona. Fakt, są ale w ilościach dla firm nasiennych. 

No odpowiedź chyba prosta. 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, miwigos napisał:

DK Excitet bediz po 1400 , Exima tańsz będzie, jak zasiejemy na na słabe 4 ha  ,to tak drogo, nie przesadzajcie , a firmy ze swoimi flagowymi wyłącznościami niech się ugotują

To DK Excitet nic by nie podrożał od tamtego roku , bo tyle właśnie płaciłem w tamtym roku, a może nawet 1420 za jednostkę , więc wydaje się trochę nie realne żeby nie podnieśli ceny wcale. Daj namiary na firmę gdzie w tych cenach będą mieli.

Opublikowano

Nic już nie będzie jak było jest nowy podział świata .

Władimir Putin i Xi Jinping chcą walczyć. Świat musi to w końcu zaakceptować

Zadziwiające jest to, jak bardzo interesy Rosji i Chin są zawsze brane pod uwagę przy zawieraniu pokoju. Metoda ta staje się jednak nieskuteczna w walce z dwiema dyktaturami. Putin i Xi nie są wcale zainteresowani równowagą i zrównoważeniem — my też nie powinniśmy być.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/putin-i-xi-chca-walczyc-o-nowy-porzadek-swiata-a-swiat-musi-zareagowac/4lvlm3k,79cfc278

Możemy być tylko producentami ogródka i do niego kupić drogi nawóz .

Opublikowano
55 minut temu, szymon09875 napisał:

To powiedz po co takie rzeczy piszesz jak właściwie nie wiadomo, ani jaki nawóz, ani na kogo uważać. 

Chwalisz się że dostałeś próbki, czy że robiłeś badania ?

Co do cen.

Nadal drogo :o

Po pierwsze nie ja robiłem próbki tylko braciak cioteczny który tez ma tu konto jak bedzie chciał to napisze bo ja nie mam tych wyników. Po drugie ta firma produkuje nawozy i dużo firm mniejszych bierze od nich juz pod swoja inna nazwą z tego co się dowiedziałem.

Przestrzegam tylko że warto co jakiś czas wysyłać też próbki nawozów aby potwierdzić ich skład. 

Opublikowano

Nie poparłeś swoich wywodów żadnymi argumentami (tzn. wynikami badań) 

Aktualnie twoja historia jest tak samo prawdziwa jak ta o rozerwanym nowym kombajnie i dalszych perturbacjach właściciela owego kombajnu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Po pierwsze nie ja robiłem próbki tylko braciak cioteczny który tez ma tu konto jak bedzie chciał to napisze bo ja nie mam tych wyników. Po drugie ta firma produkuje nawozy i dużo firm mniejszych bierze od nich juz pod swoja inna nazwą z tego co się dowiedziałem.

Przestrzegam tylko że warto co jakiś czas wysyłać też próbki nawozów aby potwierdzić ich skład. 

To jak nie ty robiłeś badania , ani nie znasz wyników , to po co siejesz ferment na forum , a teraz jeszcze się powołujesz na braciszka , że jak będzie chciał to poda ,. Chyba jak by chciał podać , to on by ten temat poruszył , a nie że ktoś kto nie jest w temacie co to był za nawóz , jakie wyniki wyszły itd, itp. pisze że wyniki badań były zatrważające i następnie ucina temat wykręcając się że nic nie wie. Aż można mieć wrażenie że wcale tych badań nie było , choć samej kwestii że zawartości składników mineralnych mogą być inne niż podają na opakowaniu nie kwestionuje, zwłaszcza im bardziej firma krzak , to różnica może być większa, choć i parę lat temu była afera z polifoskami , gdzie sypali jakiś syf niewiadomo skąd w worki firmowe polifoska , czy zamiast soli potasowej , ładowali sól drogową 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj wniosek złożony 2 godz. zmarnowane bo tylko jedna osoba to obsługiwała szkoda gadać ludzie się wk***iali.

Edytowane przez Andpol
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, solek01 napisał:

Czy wniosek można wysłać listem i czy decyduje data stempla?

data stempla jest nie ważna .

dziś wysyłać jest już za późno tylko osobiście .

Edytowane przez galan99
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, krilan06 napisał:

Ostatni dzień to gdzie listem wysyłać? Tylko osobiście 

Że ktoś zwlekał jak to się mówi do ostatniej godziny , to aż mnie to dziwi, i jak ktoś się tłumaczy że wcześniej nie miał czasu , to  dzisiaj pewnie też nie złoży , bo raczej jak przez półtorej miesiąca nie mógł znaleźć czasu , to raczej przez ostatnie parę godzin , też raczej nie znajdzie czasu .

Edytowane przez mysza103
  • Like 2
Opublikowano
4 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

obawiam się, że kuzyn nie będzie chciał przedstawić wyników bo jeszcze wyjdzie na jaw, że... rodzina z Tobą ;) 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mysza103 napisał:

Że ktoś zwlekał jak to się mówi do ostatniej godziny , to aż mnie to dziwi, i jak ktoś się tłumaczy że wcześniej nie miał czasu , to  dzisiaj pewnie też nie złoży , bo raczej jak przez półtorej miesiąca nie mógł znaleźć czasu , to raczej przez ostatnie parę godzin , też raczej nie znajdzie czasu .

Najlepiej jakby jeszcze z miesiąc przedłużyli dla niektórych 🙆‍♂️

Opublikowano
18 godzin temu, GABBER85 napisał:

moge sie załozyc ze nie styknie 2 tony z kopalni  na efekt z 5 ton 0-4mm dolomitu

A widziałeś kiedyś radkowit premium, jak drobno jest zmielony ? Pewne osoby tutaj z forum stosują i są zadowoleni, przecież z tego dolomitu 3 czy 4 mm, to żaden pożytek, będzie leżał w glebie z 20 lat

Opublikowano
5 godzin temu, Andpol napisał:

Wczoraj wniosek złożony 2 godz. zmarnowane bo tylko jedna osoba to obsługiwała szkoda gadać ludzie się wk***iali.

Przecież ten wniosek to parę kratek do pozaznaczania. Jest wniosek i instrukcja w internecie. Wypełnić w domu i zanieś. 

Wchodzisz do agencji dajesz wniosek. Pieczętują. Dostajesz potwierdzenie . Wychodzisz. 2 minuty mi to zajęło. 

Oczywiście jaśnie Panny rolnicy myślą że w agencji zrobią wszystko za nich i idą na pałę. 3/4 nie zna swojego numeru gospodarstwa. Potem się robią kolejki na 2 godziny. 

5 godzin temu, solek01 napisał:

Jeszcze jest epuap.

Wysłałem przez EPUAP

Chciałem wysłać epuap to mi w agencji powiedzieli że nie mogę. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v