Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Kowalczyk mówił o kwocie 1500 zl jaka wyjdzie przy średnim zużyciu 1/3 tony na ha i cenie na tamten czas saletry... Zobrazował to tylko i nie ma żadnych limitów max 1500 zł  do tony ani max  kg na ha...

Słuchaj Kowalczyka ,to w trampkach w zimie chodzić będziesz🤣

Czyli ci co mają po 100, 200 czy 500 ha mogą spać spokojnie, złożą wszystkie faktury niby tylko na 50 ha i szlus.🤦‍♂️

Opublikowano

Ci co tu pisza o jakis limitach 1500 zl do tony itp. To albo czytac ze zrozumieniem nie umieja albo nie wiem. Na stronie arimr jest wszystko podane i nic takiego tam nie ma tylko ze liczba hektarow razy 500 zl i to jest gorny limit. A kwota zwrotu do tony to roznica razy liczba ton.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Odechce wam się tych dzierżaw będziecie obrabiać swoje nie cudze. 

Teraz to ci co mają dzierżawy to nie wiem czy tak będzie kolorowo około razem 3000 będzie sam czynsz i kombajn ci co nie mają mowa oczywiście o pszenicy a gdzie nawozy 

Opublikowano
Przed chwilą, witejus napisał:

Czyli ci co mają po 100, 200 czy 500 ha mogą spać spokojnie, złożą wszystkie faktury niby tylko na 50 ha i szlus.🤦‍♂️

Do 50 hektarow masz limit 25 tys zl

Opublikowano
46 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Te głupoty pisze były moderator  tego forum ktory sam nie raz twierdził że za wprowadzanie w błąd powinien być ban..Tu jeszcze wyzywa i robi głupie podjazdy nie na temat... Brak słów. 

Proponuję zaczekać przynajmniej do po niedzieli żeby się okazało kto sieje zamęt i wprowadza ludzi w błąd.

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

No ale to Ty tu piszesz o wersji Kowalczyka czyli limitu tonowego, więc w czym w zime chodzisz? 

Opublikowano

A powiedzcie jak w tym roku kupilem rsm i saletre (faktury mam). A w zeszlym rsm i saletrzak. Wiec fakture z zeszlego roku mam na rsm. To roznice na rsm wylicza mi wg faktur a na saletre wg srednich cen?

Opublikowano
4 minuty temu, biznesmen95 napisał:

Ci co tu pisza o jakis limitach 1500 zl do tony itp. To albo czytac ze zrozumieniem nie umieja albo nie wiem. Na stronie arimr jest wszystko podane i nic takiego tam nie ma tylko ze liczba hektarow razy 500 zl i to jest gorny limit. A kwota zwrotu do tony to roznica razy liczba ton.

Chyba za dużo wymagasz od ludzi, którzy nie znają znaczenia słowa iloczyn 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, witejus napisał:

Piszę wyraźnie że on tylko coś tam opowiadał i tyle... Czytaj ze zrozumieniem. 

Chlopie sam piszesz jakimś limicie ktorego nie ma i o którym niby właśnie opowiadał Kowalczyk..

To w czym ty chodzisz w zimie w takim razie i gdzie masz rozum ? 😁

1 godzinę temu, Desperado napisał:

Proponuję zaczekać przynajmniej do po niedzieli żeby się okazało kto sieje zamęt i wprowadza ludzi w błąd.

Proponuję nie czekać tylko czytać bo  jest już  ogłoszone  wczoraj wszystko  co trzeba łącznie ze wzorem wniosku na gov. pl... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

no dobra czyli jeżeli kupiłem saletre po 2850zl/t a średnia stawka z tamtego roku to 1235,8zl/t czyli roznica wynosi 1614,2 razy 24t= 38749,8zl do zwrotu a nie sory...1614.2×24=25000zl zwrotu🤔😏 dobrze psze pani?

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Odechce wam się tych dzierżaw będziecie obrabiać swoje nie cudze .

zawsze powtarzam ze lepiej mniej a swoje ,niz tyrac na kogos a oni sie z nas smieją bo mają czysty pieniądz bez stresu

Opublikowano
2 minuty temu, lolq1660 napisał:

no dobra czyli jeżeli kupiłem saletre po 2850zl/t a średnia stawka z tamtego roku to 1235,8zl/t czyli roznica wynosi 1614,2 razy 24t= 38749,8zl do zwrotu a nie sory...1614.2×24=25000zl zwrotu🤔😏 dobrze psze pani?

Tak jest. Wiecej nie dostaniesz bo 25000zl to max limit.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, lolq1660 napisał:

Jak masz  50 ha i więcej to dobrze liczysz... 25 tys  to max.... 

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano

Dzwonione wczoraj do ARiMR. Przyjmowanie wniosków o dopłaty do nawozów tylko na podstawie faktur lub dowodów imiennych. Na żadnym paragonie nie ma imienia i nazwiska. Także głosujcie dalej na PiS i wyliczajcie sobie tutaj ile to dostaniecie czy macie faktury czy nie!

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Tak, na co nie ma faktur ,średnie ceny

A jak w tym roku zakupilem saletrzak dolomit a w zeszlym roku canwil to uznaja tamta fakture?

Czy uznaja to za dwa rozne nawozy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v