Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A zauważyliście jak ostatnio przycichł ten mały  krzykacz a agrodupy?

toc to bardzo tania gwiazdeczka jest. 

Opublikowano

Dealer mówił mi, że azot zalega na placach u producenta, nikt nie chce brać po tych cenach, jak wcześniej kilkadziesiąt aut w kolejce stało tak teraz sporadycznie widać załadunki.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, miwigos napisał:

Ja wole że jest złotówka a nie euro

Ja wole euro i dolary dlatego na oszczędności kupuje tak owe. Jak ktoś woli, żeby mu szybciej inflacja zjadała to jego sprawa. Niestety złoty pod rządami pisu w obecnej sytuacji na świecie to nie pewny interes.

4 godziny temu, rolnik039 napisał:

Teraz jak bedzie że nie trzeba będzie pokazać faktury będą następni ci co daja w dzierżawę i miliony jeszcze chcą taki to pożyje 

Wg projektu fakturę zakupu musisz pokazać. Nie potrzebna jest tylko ta wyjściowa z cenami odniesienia.

4 godziny temu, Desperado napisał:

Nie cieszą, tylko pierwszy polecisz z wnioskiem, przestańcie wypisywać tego typu bzdury, bo piszecie a jak jest jakaś darmowa kasa to jakoś nikt z tego nie rezygnuje dobrowolnie. Psia krew milionery same. Jakie dzielenie społeczeństwa? podzielone to będzie jak nie będzie jedzenia, a jest taka groźba, wtedy będzie podzielone na głodnych i sytych.

Uwierz mi, ze ci przy rządowym korycie co dzielą społeczeństwo i sieją zamęt jak ostatnio z cenami nawozów zawsze będą syci. A ty jako rolnik szybciej głodny będziesz chodził. Dlaczego ludzie mają nie składać skoro to są ich pieniądze. Które rząd grabi przy możliwej okazji tak jak na prądzie paliwie czy nawozach. Robione są akcje podwyżek z d*py. Ludziom mówi się, że to UE labo Putin a potem okazuje się, że te branże miały rekordowe zyski.

3 godziny temu, ws71 napisał:

Przy zerowym oprocentowaniu , inflacji ok7% , to uważasz za dobrą politykę w strefie euro

Na pewno lepszą niż w PL. Gospodarka ma tańsze kredyty. Oszczędności wolniej zjada inflacja. A u nas co. Drogie kredyty, oszczędności szybciej zjada inflacja a lokaty też tanie bo banki mając nadmiar gotówki odludzi na kontach nie chcą ludziom płacić odsetek jak kiedyś. Bo ludzie i tak kasę do banków niosą.

3 godziny temu, JanKrzysztof napisał:

Skoro Tusk mówi, że tam jest dobrze to tak właśnie jest, @ws71. Z politycznymi oszołomami nie ma co uprawiać dyskusji. Jak powiesz coś złego na PO, to jesteś Pisowiec, a jak coś złego na PiS to platfus. Wyłączyłbyś jednym i drugim telewizor, to matoły stałyby się nagle apolityczne, bo nie wiedziałyby co "myśleć".

Nie mierz wszystkich swoją miarą  Nie każdy myśli tak jak mówi mu tv. Ludzie widzą co się dzieje potrafią korzystać z netu. Potrafią zauważyć jak dyma ich pis. Ostatnio znajomy wyborca pisu wierny widz tvp wyklinał Glapińskiego na czym świat stoi za jego nie udolną walkę z inflacją A czemu? A temu, że podwyżki stóp procentowych dały się we znaki jemu i jego rodzinie. Czego to ja się o Glapińskim nie nasłuchałem, ze ukrywał, zę oszukiwał, że skupował dolary by osłabić złotego co jest prawdą. Chłop pomimo łykania propagandy tvp przejrzał na oczy. Jak nie kompetencja pisu do d*py mu zajrzała a raczej do portfela.

2 godziny temu, witejus napisał:

Gasi pożar benzyną.

Nie ma większego mistrza w gaszeniu ognia benzyną. Jak pis walczący z inflacją przez dodawanie pieniędzy na rynek.

1 godzinę temu, Bartek933 napisał:

Chodzi o to że ktoś teraz kupi tone saletry na 49ha i zgarnia dopłatę.. ciekawe ciekawe

Nie dostanie do 49 ha a do 3.

1 godzinę temu, przemek28_28 napisał:

Uwierz mi że ludzi którzy kupili saletre po 1200 nie przedstawia faktur a bedą czekać na te iloczyny/średnie z 2020-2022 i tez dostaną dopłatę. Kilkadziesiąt tysiecy

Jak kupili po 1200 to jak maja dostać? Jeśli przedstawisz fakturę a na niej 1200 tona to nic nie dostaniesz. Bo w tym 2020 pewnie nie była tona dużo tańsza. Takie głupie nawet pisiory nie są by każdemu dawać. Chyba, ze naprawdę będą wybory to walną każdemu do ha bez różnicy czy kupił czy nie kupił. Na takiej samej zasadzie jak te wszystkie plusy. Aby tylko głosy kupić.

13 minut temu, Agrest napisał:

Z wypłatą poczekają ile się da, żeby inflacja zjadła jak najwięcej 

Poczekają ile się da by jak najbliżej wyborów było i ludzie pamiętali.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Dastan napisał:

Dealer mówił mi, że azot zalega na placach u producenta, nikt nie chce brać po tych cenach, jak wcześniej kilkadziesiąt aut w kolejce stało tak teraz sporadycznie widać załadunki.

Niech jeszcze raz ceny podniosą , może im zejdzie jak ludzi przestraszą że będą drożeć🤔

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Dastan napisał:

Bo wielu się obkupiło co najmniej na rok do przodu.

Opublikowano
7 minut temu, Dastan napisał:

I poto potrzebne dopłaty. rolasy których tu z 90% kupili w zeszłym czerwcu na ten sezon to teraz wybiorą azoty by dopłaty nie stracić 🤭

Opublikowano

EU nie jest takie głupie aby dać pieniądze, które rząd weźmie do siebie i je rozpieprzy, to że się zgodzili nie oznacza że zaraz będą wypłacać xD 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, hubertuss napisał:

Bo wielu się obkupiło co najmniej na rok do przodu.

Na rok z góry to dosłownie jakiś %, część tyle o ile a druga część nic, bo ich nie stać na te ceny, myślicie że daliby jakieś dopłaty gdyby nie znali jaka jest naprawdę sytuacja, że grozi niedobór żywności, zresztą te dopłaty w małym tylko stopniu cokolwiek poprawią, jeżeli na tańsze było wielu nie stać, to teraz tym bardziej nie stać kupić w podobnej cenie z dopłatami, zanim dostanie jakąś dopłatę w bliżej nieokreślonej przyszłości. Taka jest smutna prawda, tylko tu na forum są sami milionerzy, a w realu to szkoda gadać.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Mi miastowy wydzierżawiajacy oznajmił, że musi mi podnieść stawkę. Ja mu na to, że nie bardzo mam z czego dołożyć. On na to, że w takim razie będę musiał zejść. A ja na to, że zbiorę i po żniwach z przyjemnością to uczynię. Gość był w szoku:)

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nie ma większego mistrza w gaszeniu ognia benzyną. Jak pis walczący z inflacją przez dodawanie pieniędzy na rynek.

Teraz Tusk swoją propozycją i obłudą wyszedł na prowadzenie ,,dwa razy obiecać to jak raz dać"😆

• Thanks 2
Opublikowano
witejus napisał:

Teraz Tusk swoją propozycją i obłudą wyszedł na prowadzenie ,,dwa razy obiecać to jak raz dać"😆 Tusk jeszcze pisowi do pięt nie dorasta .Przypomnij sobie jak podczas kampanii dwa razy te same promesy działacze terenowi dostawali to od Adriana to od Mateuszka .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v