Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Agrest napisał:

Będziemy na Ukrainie sponsorować budowę nowych dacz dla osiedleńców izraelskich. Temu już teraz tak drogo. Trzeba ściągnąć pieniądze na dary dla naszych pejsatych przyjacieli no i jeszcze na ukraińskich przesiedleńców którzy osiądą w naszym kraju.  Hymn ukraiński sporadycznie już gramy, niedługo Mazurek Dąbrowskiego będzie okazjonalny. Państwo Izrael od zawsze było w Europie, w rozgrywkach piłkarskich w Eurowizji,  teraz faktycznie w niej będą🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Tylko my staniemy się drugą Palestyną. 

Nie no aż tak to chyba nie będzie.... 😏 https://vm.tiktok.com/ZML5ew465/

Opublikowano
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Blachy wieksze olpści na dach m,w tym roku nie osiągalne

Nie pitol że ziemie masz zamarzniętą od grudnia

Wczoraj dopiero udało się zasiać pszenicę jarą .Na wierzchu już dawno rozmarzniete było a 5cm głębiej lód

Opublikowano

To, ile miałeś mrozu i kiedy ,zima była w grudniu największa u mnie, później co zamarzło to w dzień puściło

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, miwigos napisał:

Nie pitol że ziemie masz zamarzniętą od grudnia

Wierzchnia warstwa nie , ale w ten poniedziałek mi  samemu oczy wyszły jak równając gruberem bruzdy (pod jare) wyszły jak bochen chleba wielkie bryły zamarznięte na glinie (Warmia)

Edytowane przez sebe1033
Opublikowano

Przedwczoraj uprawiałem i w cieniu podobnie. 4 redliczki urwałem w agregacie

Opublikowano

😄, dziś już zabronowane ładnie przeschło bo na jednym polu 3 stopnie wysokości dół od rowu ładnie suchy to i nie zamarznięty pod górkę na glinie właśnie przymarznięte w ziemi , a na górce glina trzymała wodę i koleiny w poniedziałek gdzie niegdzie się robiły . Ale wilgoć pod w ziemi jest gdzie sucho było ,

A dziś był brat na glinie równał, to nie wie czy zamarznięta czy taka sucha bo ciągnik grubera nie dawał rady uciągnąć właśnie w cieniu od drzew

Opublikowano
43 minuty temu, miwigos napisał:

To, ile miałeś mrozu i kiedy ,zima była w grudniu największa u mnie, później co zamarzło to w dzień puściło

Ostatnio ponad tydzień po - 8 w nocy w dzień od 3 do 10.Z wierzchu kilka cm suche a pod spodem beton 

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Będziemy na Ukrainie sponsorować budowę nowych dacz dla osiedleńców izraelskich.

Temu już teraz tak drogo. Trzeba ściągnąć pieniądze na dary dla naszych pejsatych przyjacieli no i jeszcze na ukraińskich przesiedleńców którzy osiądą w naszym kraju.  Hymn ukraiński sporadycznie już gramy, niedługo Mazurek Dąbrowskiego będzie okazjonalny.

Państwo Izrael od zawsze było w Europie, w rozgrywkach piłkarskich w Eurowizji,  teraz faktycznie w niej będą🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Tylko my staniemy się drugą Palestyną. 

Rsm 26s 4000zł

Polifoska 6 3300zł

Też mi się wydaje, że icki tam swoje palce maczają.. bez nich nic na świecie się nie dzieje

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, andzin napisał:

Saletra 4700, polidap 6100, mocznik 6000, polifoska około 4000 zł Łosice

Mam polidap z ubiegłego roku kupiony poniżej 2tyś zł. Może by go tak spieniężyć? 😀 więcej by z ha zostało może.. i tak idzie 50t obornika na ha pod QQ

Opublikowano
23 godziny temu, jacor73 napisał:

No to wytłumacz mi takie coś: w październiku 2021 brak saletry na składzie a w marcu 2022 jakimś cudem znalazła się ze stycznia 2021

Nad  tym  że  kombinacje  były  to  nawet  szkoda  dyskutować  , sam   byłem  jesieniom  w  Chemirolu   po  saletrę   i  plac  zawalony  był  nawozem  ale  kupić  nie było można  bo  sprzedaż  wstrzymana   a  później w ciągu  kilku  dni  cena  wystrzeliła  w  górę  .

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Też mi się wydaje, że icki tam swoje palce maczają.. bez nich nic na świecie się nie dzieje

Nawet w tv pokazali że największe zniszczenia są tam gdzie ma być Nowa Jerozolima. A trzeba jeszcze poczekać jak u nas zaczną ludzie padać jak muchy po szczepionkach i na ich miejsce będą osiedlać Ukraińców kwestia 2-3 lat .

Kupiłem Poli 6 po 2900 na jesień to może by ją sprzedać , może stanieje do jesieni jak wojna się skonczy 

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

Znajomy ponad 30ha i zero nawozu kupione. Mówi że raczej nie kupi. Za taką cenę też bym nie kupił, w dodatku na takie piachy jak on ma 

Był i u mnie właśnie kolega z browarkiem, ponad 30ha totalnie nic nawet ziarnka nie ma. Ten o którym pisałem w zeszłym tygodniu kupił 5t polifoski, azotu już nie dostał. Bieda teraz takim...

Opublikowano
15 minut temu, pedro2 napisał:

Był i u mnie właśnie kolega z browarkiem, ponad 30ha totalnie nic nawet ziarnka nie ma. Ten o którym pisałem w zeszłym tygodniu kupił 5t polifoski, azotu już nie dostał. Bieda teraz takim...

Bieda to bedzie jak ktoś kupił po 3000 a sprzeda zboże po 800. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Nie ma szans że spadnie poniżej 1000zł . Będzie mniej zboża nie tylko w Polsce. Dodatkowo wojna na Ukrainie, spowoduje mniejsze zasiewy. A to dodatkowo stworzy pustkę na rynku. Chociaż są jeszcze Chiny z ogromnymi zapasami, które zostały kupione w tamtym roku. 

Czy oni to puszczą na rynek. Moim zdaniem nie. Zrobili zapasy na swoje potrzeby, w tym na hodowlę świń. Pewnie doskonale wiedzieli co się będzie działo. 

Edytowane przez leszek1000
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, przemek28_28 napisał:

Bieda to bedzie jak ktoś kupił po 3000 a sprzeda zboże po 800. 

No tak. Dając 500kg zapłacił około 900zł więcej jak rok temu. Ma szansę na 6-7t.

Drugi nie kupił nic. Ma szansę na 3-3,5t. Zaoszczędził  1500 na azocie, straci 3t. Czyli 2400. A że bardziej 1200 za t możliwe to i kwota rośnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v