Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, wojak1986 napisał:

Teraz wyleczyli ludzi z patriotyzmu, każdy tylko po świecie jeździ za kasą i nie wie co honor...

Jak ludzie uwierzą, że obecny reżim okupacyjny można obalić, to krew będzie lała się strumieniami... Żydzi mają nas sprofilowanych i wiedzą, że jesteśmy jak lawa, rozgrzani do czerwoności nie do zatrzymania. Dlatego nas tak pilnują poprzez marionetkowe rządy i kościół... 

Edytowane przez JanKrzysztof
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano

Teraz to są czasy gdzie na wojnie liczy się niestety sprzęt, siła danego żołnierza schodzi na drugi plan. Ciężko to nawet sobie wyobrazić jak się zachować na frocie.

Opublikowano

Nas gubią na przestrzeni lat tylko i wyłącznie osobiste korzyści rządzących, bo myśleli tylko o interesie swoim a nie kraju, bo gdyby kto inny nami rządził na przestrzeni 1000 lat nasz kraj byłby największy w Europie. 

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, przemek28_28 napisał:

Kiepskie masz podejście, co tu jeszcze robisz?

jak wszyscy uciekną to nie myśl że ktoś za ciebie obroni kraj i że twoje dzieci bedą miały do czego wracać, prawda taka ze na zachodzie bedziesz parobkiem najwyżej a nie żył tak jak teraz.

Ja zawsze byłem realistą i jak się zachowam zależy ode mnie. Ci wszyscy korporacyjni optymiści co mają mówić że jest super i składają deklarację to dla mnie banały. Czyny ludzi się liczą a teksty pod publikę mnie bawią. Potrzeba chyba wojny żeby resztki człowieczeństwa wydobyć z tego narodu...

Opublikowano
45 minut temu, galan99 napisał:

Nie tylko Rosja ma Azot inne Kraje też czas pokaże co będzie .

Jakoś do tej pory inne kraje nie poratowaly nas tańszym azotem.. chodzi o koszty produkcji, ktore na pewno będą wyższe i przestańcie się łudzić, bo te 3k to niedługo to sie okaże że była super cena.. 

Ja ryzykuje i zamawiam auto na zapas, na jesieni będę się martwił spłatą ale raczej powinno jakoś to być..

Opublikowano (edytowane)

Przemek ryzkował byś życie i szedł na przodzie jako mieso armatnie, ja nie, jeśli miał bym wybór

Edytowane przez miwigos
Opublikowano
28 minut temu, wojak1986 napisał:

Ja zawsze byłem realistą i jak się zachowam zależy ode mnie. Ci wszyscy korporacyjni optymiści co mają mówić że jest super i składają deklarację to dla mnie banały. Czyny ludzi się liczą a teksty pod publikę mnie bawią. Potrzeba chyba wojny żeby resztki człowieczeństwa wydobyć z tego narodu...

Co ty masz z tą korporacja? Boli Cie ze tam pracuje czy jak? 
ja nie wybieram się nigdzie, a ty rob co chcesz

13 minut temu, miwigos napisał:

Przemek ryzkował byś życie i szedł na przodzie jako mieso armatnie, ja nie, jeśli miał bym wybór

Dziś wojna nie wyglada ze idzie sie na przodzie i szturmuje linie. Takie akcje skończyły sie podczas 1 wojny światowej 

Opublikowano
29 minut temu, skywalker89 napisał:

Jakoś do tej pory inne kraje nie poratowaly nas tańszym azotem.. chodzi o koszty produkcji, ktore na pewno będą wyższe i przestańcie się łudzić, bo te 3k to niedługo to sie okaże że była super cena.. 

Ja ryzykuje i zamawiam auto na zapas, na jesieni będę się martwił spłatą ale raczej powinno jakoś to być..

I nie poratują.

Nawozy z Gdańskiego nabrzeża jadą na zachód choć u nas wyładowane. Ponoć droższe o 100euro niż u nas dostępne.

GA twierdzi że mamy obecnie najtańszy nawóz w Europie.

Wielu jak Ty zamówiło na przyszły sezon

Opublikowano
17 minut temu, przemek28_28 napisał:

Dziś wojna nie wyglada ze idzie sie na przodzie i szturmuje linie. Takie akcje skończyły sie podczas 1 wojny światowej 

Tak jak robi teraz Rosja. Najpierw grad bomb , potem ciężki sprzęt czołgi , wozy opancerzone. Na końcu żołnierze którzy mają zająć strategiczne punkty jak elektrownie

Opublikowano (edytowane)

w wakacje nawóz będzie na kartki w zależności od posiadanego pola w dopłatach.

Ale tak na własny rozum obecnej Ukrainy już nie ma, na dniach powstanie państwo marionetka. Ani ue ani usa nie nałożą embarga na rosyjską ropę i gaz a jak sądzicie Rosja w odwecie przestanie tłoczyć gaz i ropę?, jesienią już nikt nie będzie pamiętał o tym konflikcie byle eurasy się zgadzały.

Edytowane przez Tigon
  • Like 3
Opublikowano

Jak się zastanawiałem nad tym nawozem do tej pory , ale jak oni mają zamiar tam robić dziki zachód tak rano czepiam przyczepę i jadę na skład , będzie tylko drożej , przykro to mówić ale tak będzie 

Opublikowano

Paliwo się skończyło, nawóz ma być po 10 tysięcy, jutro o piątej rano jadę pod Biedronkę w kolejkę, może uda się załapać na makaron........ 😁😁😂😂😂😂

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano
Przed chwilą, Maniekkkk napisał:

może uda się załapać na makaron........ 😁😁😂😂😂😂

o papirze nie zapomnij!

Opublikowano

Chleb ma podrożeć ,może ze 100 bochenków kupić , zrobi sie twardy to na dłużej wystarczy

Opublikowano
13 godzin temu, sebe1033 napisał:

Niestety Miałeś rację , ja myślałem że po monewrach ćwiczeniowych jakiś spokój będzie nawet i po odłączeniu Krymu . A tu dziś niweiadomo co się stanie ...

A poczytaj gdzieś tam wcześniej pisałem że zaraz po olimpiadzie się zacznie Putin boi się jedynie Chin bo tam rządzi równy jemu i dostał wyraźne ostrzeżenie że jak sp***doli Chinom olimpiadę to Chińskie przedszkolaki zadepczą Rosję  

1 godzinę temu, Tigon napisał:

w wakacje nawóz będzie na kartki w zależności od posiadanego pola w dopłatach.

Ale tak na własny rozum obecnej Ukrainy już nie ma, na dniach powstanie państwo marionetka. Ani ue ani usa nie nałożą embarga na rosyjską ropę i gaz a jak sądzicie Rosja w odwecie przestanie tłoczyć gaz i ropę?, jesienią już nikt nie będzie pamiętał o tym konflikcie byle eurasy się zgadzały.

O tak jak Putin zakręci gaz to daję niemcom 3 tygodnie na kapitulację jeszcze przed Ukrainą się poddadzą i będą Putina przepraszać że te sankcje to tak symbolicznie wprowadzili a on na poważnie się obraził .A na wielkanoc w kościele będziemy śpiewali "Władimirze patronie nasz" 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, cinek1808 napisał:

Tak jak robi teraz Rosja. Najpierw grad bomb , potem ciężki sprzęt czołgi , wozy opancerzone. Na końcu żołnierze którzy mają zająć strategiczne punkty jak elektrownie

Czołgi bez wsparcia piechoty czy innych formacji w mieście są wystawione do odstrzału jak na strzelnicy , więc trochę tą kolejność trzeba zmienić którą podałeś . 

Jutro chyba trzeba zamówić ze 3 mauzery rsm po 2700zł , bo po dzisiejszych podwyżkach gazu , nie ma co liczyć że do czerwca będzie taniej .

Opublikowano
3 godziny temu, przemek28_28 napisał:

Nas gubią na przestrzeni lat tylko i wyłącznie osobiste korzyści rządzących, bo myśleli tylko o interesie swoim a nie kraju, bo gdyby kto inny nami rządził na przestrzeni 1000 lat nasz kraj byłby największy w Europie. 

Po to rozwiązano husarię, po jej likwidacji wszystko się zaczęło. O liberum veto nie wspomnę i o zdrajcach szlacheckich. Trzeba pamiętać że ruski sobie a Niemcy sobie . Caryca nie była Rosjanka a pruska i sprawnie rozebrała Polskę z naszymi panami 

1 godzinę temu, RU68 napisał:

A poczytaj gdzieś tam wcześniej pisałem że zaraz po olimpiadzie się zacznie Putin boi się jedynie Chin bo tam rządzi równy jemu i dostał wyraźne ostrzeżenie że jak sp***doli Chinom olimpiadę to Chińskie przedszkolaki zadepczą Rosję  

O tak jak Putin zakręci gaz to daję niemcom 3 tygodnie na kapitulację jeszcze przed Ukrainą się poddadzą i będą Putina przepraszać że te sankcje to tak symbolicznie wprowadzili a on na poważnie się obraził .A na wielkanoc w kościele będziemy śpiewali "Władimirze patronie nasz" 

W jakiejś przepowiedni jest że chińskie konie będą pić wodę z Buga . Na razie ruski z chinolami się dogadali. Po to Chiny skupiły surowców trochę żeby zabezpieczyć swoją pozycję. 

A Szwaby oficjalnie powiedzieli że nie dadzą żadnej broni Ukraińcom. 

Obawiam się że polska zostanie sama a my za to zapłacimy 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Technologia, nowoczesny sprzęt, ale jakiś general kiedyś powiedział, że miasta i tak zajmuje piechota. Początek wojny pewnie byłby widowiskowy, technologiczny, zakładam że koniec wyglądałby standardowo, czołgi, wozy bojowe, piecha. Jeśli wojna przedłużyłaby się do kilka lat, była tak ogromna jak te z przed 70-100 laty, to na polach jeździłyby pewnie te proste maszyny, jak t72, twarde, może leopardy t4. Mam nadzieje, że tego nie doświadczymy, ale już widzę jak działają serwisy dla najnowszej technologii, bo się kontrolka zaświeciła u dowódcy i cała kompania stoi :))

Edytowane przez Siedzacybyk
Opublikowano (edytowane)

Wg mnie sporym optymizmem napawa opinia światowych ośrodków wywiadu które twierdzą że Rosjanie nie osiągnęli zakładanych celow pierwszego dnia inwazji. Jeżeli jest chociaż w połowie prawdziwe to co twierdzą Ukraińcy, że z tego lotniska Rosjanie uciekli do lasu, a zwykłe szweje jeszcze wczoraj myślały że z ćwiczeń wracają do domu to myślę że ruscy mogą mieć bardzo niskie morale. Strzelają do ludzi mówiących w ich języku w miejscu które traktują jako swoje województwo albo przynajmniej tak jak my mielibyśmy walczyć np  na Węgrzech. To trochę zmienia postać rzeczy. 

Zakupiona saletra lokalny skład 2880

Edytowane przez komizmo
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, MalyRolnik18 napisał:

Ja byłbym pierwszy który by  pomógł Ruskowi jebać nędznych polaczków!

możesz już zacząć samogwałt !!!

Edytowane przez toorano
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v