Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, SawekBraczyk napisał:

To kto jest mądrzejszy niż TV ? 😅😅😂

bogdan

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano

Ci nowi komentatorzy to nie mają aż tak silnych głosów jak Szpakowski ,Zydorowicz , Laskowski . Szpakowski powoli konczy nawet M. Borek to nie jest to samo 

6 minut temu, migacz napisał:

W TVP to sobie można tylko mecz oglądać nic poza tym

Opublikowano

gdy sobie z rana .przy snadaniu wlacze  tvp-info to swiat jest piekniejszy, zycie lepsze,inflacja nizsza, pensje rosna,noawozy tanieja.pogoda lepsza, polska rosnie w sile a ludziom zyje sie dostatniej-az celebruje ten moment.. nawet jedzenie i kawa smakuje lepiej..

• Like 3
  • Haha 3
Opublikowano
11 godzin temu, damian303 napisał:

Pytanie mam.

Zalega mi trochę śniegu na polu, a zależy mi by wysypać na zimę sól potasową (że względu na chlorki).

Czy ten śnieg nie ma wpływu na dotarcie tej soli do gleby i jak się rozłoży. Dodam, że na poniedziałek nadają dość spore opady śniegu i nie ma szans by do tego czasu znikł śnieg z pola.

po czym  tą sól będziesz sypać

jak po zbożu czy rzepaku czekaj lutego i wysypiesz

naoglądałeś się tych you tuberów co jeden to mądrzejszy,  wrzuć na luz odpocznij jeszcze wysypiesz

te chlorki to bardziej dla warzyw szkodzą

• Thanks 1
Opublikowano

Na śnieg bym nie sypał nie wiadomo ile spadnie i kiedy się rozpuści

Opublikowano
26 minut temu, pawelek98 napisał:

po czym  tą sól będziesz sypać

jak po zbożu czy rzepaku czekaj lutego i wysypiesz

naoglądałeś się tych you tuberów co jeden to mądrzejszy,  wrzuć na luz odpocznij jeszcze wysypiesz

te chlorki to bardziej dla warzyw szkodzą

No właśnie sypie to pod pomidora.

A dopiero teraz poprawię 1,5 miesiąca dostałem wyniki badań gleby i bardzo mało k.

I tak 1,5 miecha przed sadzeniem daję 100kg/ha soli. Ale widzę że trzeba więcej dać i tak duża ilość na wiosnę już by nie przeszła.

Opublikowano
21 minut temu, miwigos napisał:

Na śnieg bym nie sypał nie wiadomo ile spadnie i kiedy się rozpuści

No właśnie po weekendzie ma jeszcze grubo śniegu doj.... A temperatury mają być cały czas minus i boję się tego co napisałeś. Zalegnie w śniegu, a ten śnieg hu wie kiedy się rozpuści.

Przed chwilą, tommy66692 napisał:

Jak mało śniegu to syp i się nie zastanawiaj 

Mało tzn ile? Na 3/4 pola jest biało.

Co najlepsze w sadzie pod drzewami i krzakami goło od śniegu.

Opublikowano

Tak dla odmiany 

IMG_20221208_121108.jpg

Drugi skład

Saletrzak 3340

Saletra 3600

Poli8 4400

Dap 18/46 4700

Sól 60 4200

Przez 2 tyg średnio po stówce niżej na każdym.

Ogólnie to włażą w dupkę od wejścia i że dowiozą i 20km gratis, gdzie na wiosnę jeszcze chcieli stówkę. Pani z kartką czeka, pyta ile czego piszemy i rabat się znalazł jak powiedziałem, że poczekam jeszcze. Chcieli nr, ale mówię że kobita zazdrosna nie mogę dawać 🤪 w dobrym kierunku zmierza sytuacja chyba. 

Na drzwiach kartki, że od nowego roku+VAT 

• Like 1
Opublikowano

Od kiedy to środki tyle w górę? Handluje środkami i nic o tym nie słyszałem, coś straszyli w lecie a aktualnie genetyki można kupić u dystrybutorów taniej niż na wiosnę czy w tamtym roku więc bez paniki, koncernowki też nie podniosą się w takim układzie 

Opublikowano
11 minut temu, tommy66692 napisał:

Od kiedy to środki tyle w górę? Handluje środkami i nic o tym nie słyszałem, coś straszyli w lecie a aktualnie genetyki można kupić u dystrybutorów taniej niż na wiosnę czy w tamtym roku więc bez paniki, koncernowki też nie podniosą się w takim układzie 

Prowadzisz tez sklep internetowy czy stacjonarnie ? 

Opublikowano

sami siebie nakręcacie z tymi podwyżkami. 

koncerny lubią to 🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v