Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 tyś., uzgodniłem przez telefon za 1,5 t. Podjeżdżam na skład zapłacić, a był brat gościa ze składu, pytam po ile superfosfat prosty, a on 2100. Mówię, ale z bratem uzgodniłem 2 tyś., a on: a ok, dobra, dokąd wieziemy. Jakbym powiedział 1900 albo 1800 możliwe że też by przeszło 🤔

Opublikowano
13 godzin temu, Dodi napisał:

Agrolok saletra 3580zł przy 4t 

Przed niedzielą w Grabowie miał po 3600, ale już się podniósł

Opublikowano
11 godzin temu, Desperado napisał:

Jakby mieli to by nie dali sobie ogolić duupy szkłem za parę groszy suszowego.

Jak leży na chodniku 10 zł to sie nie schylisz, wiekszośc 1 zł podniesie

Opublikowano
jan88 napisał:

2 godziny temu, Marl napisał:

Popytacje przedstawicieli Anwil i GA, kiedy lub czy będzie nowy cennik. 27 listopada będzie miesiąc odkąd jest opublikowany. Kto uważa, że spadnie to niech się wstrzyma z zakupem... W moich stronach saletra była 3900 a teraz już 4000 zl bo lokalny sprzedawca pewnie wie, że rolnicy RR będą kupować.

dziś jest nowy cennik agrochem

https://agrochem.com.pl/cennik/

Co oznacza to CPT FCA przy cenach ?

Opublikowano
49 minut temu, miwigos napisał:

Jak leży na chodniku 10 zł to sie nie schylisz, wiekszośc 1 zł podniesie

Za 10 groszy większość by się schyliła .

Nawozy w górę o ok 40 zł na tonie 

Cukrownia Werbkowice nie sprzedaje za gotówkę tylko pod buraki obecne za ok 3600 a za przyszłe po 4050 

• Confused 1
Opublikowano
17 godzin temu, boogie7 napisał:

Jakie ceny saletry w Twoich stronach ? dziś dzwoniłem do najbliższego handlarza, to 3900, zarówno zaksan jak i pulan. Tylko od razu zastrzegł, że do końca roku nie może już wystawić faktury, bo "przekroczy obroty" 😆😆😆

Jeden punkt spytałem gdzie cały czas biorę nawozy . 
Saletry 3790 , Mocznik 4250/4290 , Saletrzak 3490 , Saletrosan 3660 , Rsm32 3490 , Rsm26 3120 . I to jest od wczoraj cennik . No nic może przyszły tydzień albo za dwa coś domówię reszte , ale na spokojnie trzeba brać choc może być zaś szał 😀 

Opublikowano
boogie7 napisał:

To są tzw warunki sprzedaży, reguły. Forma przekazania towaru przewoźnikowi, odbiór w ustalonym miejscu. Trzeba w Google sprawdzić, nie znam się na tym.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, boogie7 napisał:

Ponosisz koszty transportu ,   załatwiasz sam transport np z portu , sprzedający daje dokumenty  kierowcy i na tym sie jego odpowiedzialnosc kończy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Damianek20 napisał:

Cukrownia Werbkowice nie sprzedaje za gotówkę tylko pod buraki obecne za ok 3600 a za przyszłe po 4050 

A to świnie pisowskie!! Dobrze rozumiem, że nie sprzedadzą Ci z placu tylko bądź naszym niewolnikiem to sprzedamy Ci nawozy? A potem Cię orżniemy na zanieczyszczeniach i polaryzacji? Przecież to do UOKiKu się nadaje. 

PO przy PiSie to byli jednak zbawcy narodu. Kradli ale nie aż tak....

Edytowane przez melon10641
  • Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, melon10641 napisał:

A to świnie pisowskie!! Dobrze rozumiem, że nie sprzedadzą Ci z placu tylko bądź naszym niewolnikiem to sprzedamy Ci nawozy? A potem Cię orżniemy na zanieczyszczeniach i polaryzacji? Przecież to do UOKiKu się nadaje. 

No coś w tym stylu. Tyle że buraki i tak za kontaktowałem na przyszły rok bo mam bydło a ciężko dojść do porozumienia  z ludźmi żeby kupić no i celowo inspektorzy utrudniają żebyś od nich kupił. Ja mam gotówkę więc kupię tam gdzie będzie taniej ale powiem że ludzie biorą i to sporo z cukrowni tylko nie wiem czy to za te buraki czy już na przyszłe . 

Opublikowano
17 minut temu, melon10641 napisał:

W tych czasach nie ma patriotów ani ludzi z wyższym celem skłąnnych poświęcić swoje interesy dla innych. Widać jak skonczył Janowski który coś chciał ratować. Trzeba rotować i mieszać tym politycznym szambem, inaczej mamy Turcję albo Białoruś 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v