Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, greg1985 napisał:

Wczoraj dzwonili z agroloku i oferowali saletrę i BB chyba z Anwilu po 3850 zł brutto. Niby promocja. Szkoda że nie dzwonili w piątek bo kupowałem saletrzak po 3850 a u nich na wczoraj 3600. A dziś mi dowiózł resztę zamówionego nawozu lokalny handlarz to oczywiście nic nie słyszał o żadnych obniżkach 

O podwyżkach by napewno słyszał🤣

Opublikowano
12 minut temu, Roki212 napisał:

Temat od wczoraj wałkowany poczytaj poprzednie posty wszystko wyjaśnione nawet linki podane gdzie wejść i co zrobić 🤔

Tak, sorki, po łebkach przeglądałem bo w trasie jestem. Rozumiem że aplikacja szacuje 🤔

No to ładnie wyborców kupujemy, szok. 

Opublikowano
16 minut temu, Roki212 napisał:

A co się dziwić poszły pierwsze zaliczki to chcą skusić ceną aby brali nawozy 

zaliczki i obniżki nawozów mają ostudzić zapędy  importerów  nawozów , o tych co na placu mają po 5000 to bardzo bym się nie martwił  bo oni  o 6000 pomału marzą

• Confused 1
Opublikowano

Ja kupiłem 3 tony RSMu 32 po 4100 gdzie wszędzie w okolicy zaczynał się od 4500. Czy dobrze zrobiłem? Nie wiem. Zobaczymy czy moi lokalni dystrutorzy obniżą i ile obniżą w detalu. 3 tony ma mi starczyć na 4.6 ha pszenicy i 3 ha rzepaku a na wiosenne siewy ponad 3 ha coś tam się dokupi jeszcze. Pod malinę mam jeszcze po cenie przedwojennej.

Opublikowano

Putin zaproponował Erdoganowi utworzenie w Turcji hubu gazowego podczas spotkania obu przywódców 13 października w Astanie przy okazji szczytu Konferencji na rzecz Interakcji i Środków Budowy Zaufania w Azji. Putin zaznaczył, że szlak przez Turcję jest "najbardziej niezawodną drogą" transportu surowca z Rosji do Unii Europejskiej. Zdaniem rosyjskiego prezydenta umożliwiłoby to Europejczykom otrzymywanie gazu po mniej "wygórowanych" cenach.

A tak miało zabraknąć gazu , w Europie .

Opublikowano
15 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Jaki ten rynek nawozu nie przewidywalny , azot miał być po 7000 zł a jest po 3700 zł ale nawozy NPK dalej drogie .

3700 to i tak drogo, patrząc na cenę gazu obecną to powinna cena być na chwilę obecną 2900-3100/tona , a jeszcze trzeba zaznaczyć że mają dostać dofinansowanie zakłady nawozowe , to wyjdzie na to że na nawozie zarobią raz , bo gaz staniał i bez dopłaty wychodzą na duży+ , a po drugie te rekompensaty co dostaną to będzie taki bonusik jeszcze dla nich . Z tymi dopłatami do fabryk to taką saletrę powinni sprzedawać po 2500 , 

• Like 2
Opublikowano

Po tym jak Azoty wykorzystywały okazję i sztucznie windowały cenę na nawozy teraz rolnicy powinni ich olać i kupować nawozy zagraniczne. Następnym razem dwa razy by się zastanowili czy warto  wykorzystywać sytuację do łatwego zarobku.

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

A ilu w h*ja zrobili i nakupili drogo ach ta sraczka .

A teraz to tak tanio🤔

54 minuty temu, pierzo napisał:

Koszty transportu ich trochę ograniczą

Trochę? Diesel ma przekroczyć 10zł za litr, energia też droga to wagonami tanio też nie będzie.

2 godziny temu, Uziu92 napisał:

ciekawe co z tą saletra co stoi na skaldzie po 5 tys

i jeszcze 2 tyg temu mnie namawiali żeby brać po tyle bo będzie drożej 🤦

Dobrze że nie kupiłeś.

Opublikowano
pierzo napisał:

Po tym jak Azoty wykorzystywały okazję i sztucznie windowały cenę na nawozy teraz rolnicy powinni ich olać i kupować nawozy zagraniczne. Następnym razem dwa razy by się zastanowili czy warto  wykorzystywać sytuację do łatwego zarobku.

Ja tak zrobiłem. Kupiłem RSM litewski a pod oziminy poszła kreda kornicka bez NPK polskiego. A na wiosnę pod grykę i soję może coś kupię jakiegoś NPKa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v