Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, dzarjan8111 napisał:

Premier mówił o dopłatach tylko w ostateczności dopiero kiedy system obniżenia cen w punktach sprzedaży nie zbije cen poniżej 4 tys . MR tez z niechęcią mówi o dopłatach i woli systemowe rozwiązanie. Nikt nikomu nie powie co robić ale jeśli plan zbicia ceny rynkowej wypali to ten kto kupuje teraz straci bez żadnej rekompensaty. Może dlatego wczoraj wiceminister namawiał  do niekupowania po zaporowych cenach. Sam nie wiem co robić 

Jo tez nie wiem , co robić . 

Edytowane przez SawekBraczyk
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, SawekBraczyk napisał:

Jo tez nie wiem , co robić . 

Nie potrafią zatrzymać wzrostu cen, a co dopiero obniżyć w czasie gdzie ceny Energi gazu paliw szaleją o czym mowa🙆‍♂️

Gadać coś muszą żeby ludzie nie wyszli zaraz na ulicę jak w w Czechach. 

Znajomy handlowiec dobrze radził wcześniej ,,lepiej coś kup teraz bo w grudniu nie wiadomo co będzie a o wiosnę tym bardziej "

Ale teraz kupować saletrę powyżej 5tys to ryzyko.

Edytowane przez GRZES1545
  • Like 2
Opublikowano

To nie ryzyko. To głupota. W skupach ceny spadają, a tu rozmyślania nad saletrą za +5k bo może będzie drożej. Prawie 4t pszenicy za tonę saletry. za***iste kalkulatory macie 👍

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

U mnie już od wczoraj obszarowcy sieją pszenice przed zapowiadanymi deszczami. Pod korzeń wyjatek jak ktoś co daje NPK. Kolega kupił z oczyszczalni jakiś wysuszony osad po ok 1200 za tone i dawał tego tone na hektar. Mocno to pylilo i leciało z wiatrem w uj daleko jak wapno. 

Opublikowano
pedro2 napisał:

To nie ryzyko. To głupota. W skupach ceny spadają, a tu rozmyślania nad saletrą za +5k bo może będzie drożej. Prawie 4t pszenicy za tonę saletry. za***iste kalkulatory macie 👍

Jeszcze trwa wyciąganie kasy od rolników, którzy mają zyski... Dopiero jak ostatniemu już zabraknie na nawóz to wtedy cena mocno spadnie. Mają przypłynąć statki w listopadzie z nawozem. Nie wiadomo jeszcze czy zacumuja w polskich portach...

Opublikowano (edytowane)

Jak dopłyną to będzie odtrąbiony wielki sukces dzięki któremu ceny będą wolniej rosnąć 😂

Myślicie że po to importuje  się wszelakie towary by ich ceny spadały? Ściąga się po to by na tym bardzo dobrze zarobić 😛

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
50 minut temu, Marl napisał:

Jeszcze trwa wyciąganie kasy od rolników, którzy mają zyski... Dopiero jak ostatniemu już zabraknie na nawóz to wtedy cena mocno spadnie. Mają przypłynąć statki w listopadzie z nawozem. Nie wiadomo jeszcze czy zacumuja w polskich portach...

Koło połowy sierpnia podobno też miały przypłynąć. Nie wiem czy przypłynęły czy nie, ale wiele to nam nie pomogło.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, sparta123321 napisał:

polifoska 6 - 5290 zł bb 

PROMOCJA KURŁA , BIERZ PAN!

.... Ogólnie to  bedzie drożęj, pamietam jak sie smiali ze mnie jak kupiłem tarnorgan po 1890, saletrzak po 2790 i fosfor po 1600... och*jał

Edytowane przez GABBER85
Opublikowano
pedro2 napisał:

200 kg na hektar dać trzeba. Już w tym roku było widać kto nic nie sypnął bo było mu za drogo. a czy będzie po 5 czy po 4.5 ta saletra to już mała różnica. Aby była dostępna.

Opublikowano

Panowie ale wy naprawdę tak w ciemno kupujecie te nawozy ma wiosnę nie znając koniunktury czy liczycie że będzie pszenica przynajmniej po 1800 a rzepak po 3600 a no i pogoda odpowiednia bo to 80procent plonu. Bo ja prędzej nie zamówię jak nie podpisze jakiegoś sensownego kontraktu. Bo co z tego że kupię saletrę po nawet po 4tys jak nawet nie wiem jak rzepak powschodzi nie mówiąc już o pszenicy bo też może różnie być. 

• Like 1
Opublikowano
46 minut temu, GABBER85 napisał:

.... Ogólnie to  bedzie drożęj, pamietam jak sie smiali ze mnie jak kupiłem tarnorgan po 1890, saletrzak po 2790 i fosfor po 1600

Co tym postem chcesz udowodnić ?, że jesteś najmądrzejszy ?. Każdy ma swój rozum i nie potrzebne twoje insynuacje.

Opublikowano
9 minut temu, Jurniczek napisał:

Co tym postem chcesz udowodnić ?, że jesteś najmądrzejszy ?. Każdy ma swój rozum i nie potrzebne twoje insynuacje.

co twoimi postami chcesz udowodnić ? napisz coś o nawozach

Opublikowano
1 minutę temu, GABBER85 napisał:

co twoimi postami chcesz udowodnić ? napisz coś o nawozach

Nawozów nie mam zamiaru siać po 5k bo jest to dla mnie nieopłacalne i tyle w temacie.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez AgroMinerał
      Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu 577177974. Możliwy dowóz na terenie całej Polski. Produkt, suchy idealnie nadający się jako nawóz naturalny pod wszystkie rodzaje upraw.
       Chętnych zapraszam do kontaktu.
       Pozdrawiam 
      AB
    • Przez chabo
      Witam czy RSM 32 trzeba rozcieńczać wodą przed aplikacją w zbożach ?
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez Bartek933
      Szereg czynników w ostatnim roku wywindował ceny nawozów do niespotykanego poziomu. Każdy z nas jest dotknięty wysoką ceną nawozów jako jednego z podstawowych składników produkcji rolniczej. Końcówka ubiegłego roku przyniosła mały spadek w cennikach sprzedawców nawozów. 
      Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Dodaj nową pozycję...
v